by 9a2jg » Thu Nov 01, 2018 8:59 am
Svaka ptica ide svome jatu, od kako je svita i vika. Kad je bila epidemija, početkom osamdesetih, i snimljen čak i film, Variola vera, u Splitu je odma puka vic : Dobro da se Šiptari skupljaju na mostu, navrh Pazara, kad bude ih tribalo stavit u izolaciju, svi su na isto misto ! Čak se i taj most prozva Ponte di variola !!!!!
Ne triba ti lapiš i karta, sve ti je u možđanima, kibi životopise, i kretanja u odrasloj dobi, svih 12 članova Marjana. Pametnima, dosta. Prikoviše.
Može i "umjetnički" dodatak, nešto kao Radecki marš, na Neues yahre konzert-u u Beču, na Novu godinu : Puno puta san pisa, ali toga nikad dovoljno, prije radio kluba Marjan, u gradu Splitu je TRI puta osnivan vojni radio klub, s neograničenim sredstvima, resursima i tehnikom.
Sva tri puta je propa.
Četvrti put je postavljen Mario Velat za predsjednika, i ima je naređenje da ovi put ne smi omanut. Stalno je visija kod predsjednika AKL-a, stalno je molio za pomoć, podršku i stvaranje statusa u gradu. Na njegovo insistiranje, i skupštine su bile zajedničke.
No, kako naš narod ima puno lijepih i prikladnih poslovica, ovdje ide ona : "Pomozi sirotu, na svoju sramotu!"
Šlepali su se dva desetljeća, a toga smo bili najviše svjesni ja i Mike. On je, ne jednom, pošteno reka, na marginama skupština i radnih tijela SIZ-ova tehničke kulture, da su se oni stalno šlepali na račun nas, i naših rezultata.
Moga bi pisat i povijest događanja, od 91' do danas, ali neću, sada , i ovdje.
Samo ću reći da smo došli dotle da nas zadnjih 20 godina ni na svoje skupštine ne zovu !
No, šta ko radi, sebi radi.
Govorila je moja pokojna mater : Dobro čini, dobrome se nadaj ! Izvedenica je očita : Zlo čini, zlu se i nadaj.
P.S. Sinoć kasno mi zvoni telefon, tip govori : Znaš zašto je drug Laureat doša u CBM-a za tajnika ? Ne znan, odgovaram. Zato šta se tajnički rad plaća, a predsjednički ne !
Ti gospe sinjske, nisan se vidiš toga sitija ! Odma, u prvi dan šaljen zahtjev predsjedniku za naknadu ! Reparacije...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja