Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Jun 19, 2019 2:41 pm

https://www.hamradio.hr/download/IO_3_2019_poziv.pdf

Dakle, prvo su pozvali zainteresirane da se prijave, pa tek onda će odluka o tome biti donesena, narečenog datuma, na IO-u !
Znači, neko je zacrta da se to mora održati, pa što košta da košta...
Već viđeno, od iste garniture.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 19, 2019 3:45 pm

Oće nevirnik,uvik na blagdan nekog sveca! Ovaj put na Sv.Petra i Pavla.U Kraljevici je bilo na Cvjetnicu.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 21, 2019 6:44 am

https://www.hamradio.hr/nikola-percin-9 ... nce-award/

Prvo je namirija one oko sebe, a sad i sebe. Oće opet u Sun city ?
A ovaj njegov biograf, malo se zajeba, piše da uči mlade naraštaje, puno ih lipo uči, Hamsphere, štrukabotuni, ne slat QSL-ke, šarat po izletima s našim parama...
Kad si pročita da je on i taj klub, išta radili na duge staze ? Kad si ih čuja u ijednom natjecanju koje organizira HRS ?
Ne, oni idu prokušanim receptom, baš kao i uzdanički klubovi, jedan do dva digi kontesta na godinu, poslika ih, traži novce, za održavanje lokacije gdje su ulupana 100 % društvena sredstva, a lokacija, u konačnici, postala PRIVATNA !
Da li se za to treba dobiti takvo priznanje ?
Ako da, ja odma kandidiran druga Rolanda ! On mu je najbolji učenik. S obzirom na godine, još će ga i šuperat, učenik uvijek nadmaši učitelja !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 21, 2019 8:29 am

Sve to lipo izgleda na papiru ali u realnom životu to je sasvim neka druga priča.U tri mandata je bija član Izvršnog komiteta IARU.Valjda i to nešto znači?Onda,nisam zna da se sa 16 god.moglo dobit osobnu pozivnu oznaku i radit sa svoje postaje odoma? Možda se 1963 i moglo?U moje doba ne.Tek sa 18 godina i položenim "B" razredom!
Kaže da uživa u mirovini već 11 godina.On je1947 rođen,malo mlađi od moje matere,znači ima 72 minus 11=61 godina pri umirovljenju.Drago mi je da uživa.I ja bi isto tako ali do smrti ili onemoćalosti ću tribat radit. :? A sve kad bi i doživija mirovinu,nebi režije moga s njom platit. :(
Sve bi to bila jedna lijepa priča da bandovi "vrve"od tih pustih operatora!
Ali njih jednostavno NEMA.Zato je sve ovo šuplja priča,dijeljenje epoleta,"zasluge za narod".Mislija san da smo to ostavili iza sebe u bivšoj državi?
Dobro si reka.Imamo mi takvoga i ovdje.Na papiru sve za pet,jer papir sve trpi a mladeži ni za lijek. :cry: Nakon 5(pet) dana ZS, svi se rasprše ka rakova dica od Njemačke do Irske. :o A ponistre i dalje šporke. :shock:
Nije drug za to kriv.Da se barem sa bunkera,ZS-a oglase ta dica pa ajde nekako,svima bi nam bilo drago.Ali i to in je izgleda do.....lo? ;) 9A5ST još nešto vuče,koliko od posla može a svi drugi mogu na ladno pivo.Na znak 9A1CBM samo utorkom(klupski dan),radi naš vrijedni Miki i 9A6W koji tu i tamo odradi pokoji DX sa V.Broćanca.Niko na tim stranicama neće da napiše da nam je hobby u gašenju,odumiranju.Niko ne piše o problemima RA sa postavljanjem antena na terase i krovišta u svojim sredinama.Da se ti mladi ljudi,sve i da hoće baviti RA,zbog toga ne mogu osim sa privatnog posjeda.A većina RA radi iz urbanih sredina.O tome ni slova.Samo se pišu hvalospjevi,eseji o nekim velikim,uzoritim RA-a,o "uspjesima"Saveza.A što mi mali,obični RA imamo od svega toga? Ništa.Lažem...QSL buro i članstvo u IARU koje košta možda 40 kn godišnje,koju preko članarine platimo svojim novcima.Kartice dobijem jedan put na godinu a 40 kn bi moga i sam uplatiti kad bi znao račun od IARU-a.Velike li mudrosti i muke. :roll: Jel mi za to treba tajnica u HRS-u :?: :roll: Ljudi,dajte se rezonu.
Tako nam je i u ostalim segmentima života.Samo se lipe stvari pišu kad su od režimlija naručeni.500kn i imaš hvalospjev samo takav.
Mene zanima samo jedna stvar.Do kada nam ovi misle prodavat bozu :?: :evil: Ali ni ona ne može dugo održati svoj slatki okus,jer dolazi do vrenja i pretvaranja kvasca i šećera u alkohol,te gubi svoj okus. :(
Moga bi do prikosutra ovako,ali nimam vrimena,treba delati a ne pričati,reka bi Bandijo.DX-ovi me čekaju i drugi poslovi.Nisan u zasluženoj mirovini. 8-) Kratak mi je dan.

LP svima pa i njima.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 21, 2019 8:52 am

Svaki silnik i umišljena veličina ima svog biografa. Od Napoleona, preko Staljina, Hrušćova, Honneckera, Ceausescu-a, do naših dana.
On, sitni dvorjanin, piše ono što mu gazda naredi, i ono što misli da će mu se svidjeti. Po domaću, daje ligadinu... Kontinentalci bi rekli : Udara glanc!
Ne zamjeram ja biografu, on za siću odrađuje poso kojeg neko mora, on, ili neko drugi.
Normalno da se u "ono doba" nije moglo imati svoj znak, i raditi s njime s 16 godina. Nije ni s 18, iako to neki pišu u svojim životopisima !

Ponoviću, a još su živi neki iz moje generacije koji mogu potvrditi moje riječi, jer su i sami prošli taj put :
- moglo se polagat sa 15, ili 16 godina, i NAJMANJE 3 godine raditi sa III klasom, samo CW na 3,5 i 7 MHZ
- za to vrijeme, odraditi tzv. "OBAVEZU" za najmanje desetak vojnih obveznika SVAKE godine, ispisat karte, i poslat ih u Beograd, a ovjereni spisak na SSNO, da bi klub dobio neku crkavicu
- uzeti SWL znak, imati SVOJ prijemnik, antenu, zemljovod, dnevnik, QSL-ku, i osvojiti NAJMANJE 100 zemalja (dokaz HAC)
- imati pozitivno mišljenje šefa PPS-a o radu u njemu, i ponašanju
- podnijeti Upravnom odboru kluba molbu za polaganje
- odgovor bi došao u roku od 3 do 12 mjeseci
- nakon uspješno položenog ispita II klase, mnogi, pa i ja, nisu odmah zatražili svoj znak, nego su nastavili raditi na klupskim uređajima, na svim opsezima, i sa linearom

Ako čitatelj pažljivo čita ovu kronologiju, primjetit će da je većini, kad bi položio II klasu, bilo doba intenzivnih obveza, tipa školovanje, fakultet, ženidba, stvaranje i podizanje djece.

Suma sumarum, što ja znam, nitko iz mog matičnog kluba nije mogao, i nije dobio svoj vlastiti znak prije 19, ili u najboljem slučaju, 20 godina. Kako moj klub nije bio iznimka, to je važilo i za sve ostale klubove.

Da netko ne bi mislio da skačem sam sebi u usta, da, svojedobno sam napisao, argumentirano, da je jedini , za koga ja znam, koji nije išao tim "normalnim" putem, nego prečacom, Emir Mahmutović ! Tko ga je gurao, i zašto, predobro znamo.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 21, 2019 9:01 am

To je jedan za kojeg znaš.Ko ti kaže da nije bilo još tih "zaslužnih drugova" :?: ;) Tebi kao vjerniku, Katoliku u to vrijeme su dobro i dopustili da uđeš u RK! Jer ti si i onda bija "element".
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 21, 2019 9:11 am

Nikad ja nisan , ni reka, ni mislija, da je Emir bio iznimka. No, za njega javno pišem jer za to imam materijalne dokaze za napisano.
Čuo sam za dvadesetak, još uvijek radioaktivnih, drugova, koji su također išli prečicom, no nemam materijalnih dokaza, pa ih neću imenovati. I, gle čuda, svi imaju isti VES, tamo di si ti bija u rezervi !

Što se tiče vjere, meni je prvi predsjednik bija pokojni Slavko Teterić, partizan, prvoborac, nositelj Partizanske spomenice. On je zna za ratne puteve svih roditelja svojih tečajaca.
Vjeruj mi na riječ, nikada pitanja vjere, i osobnih stavova po tom pitanju, nisu bili predmet rasprava u našem klubu, iako je bilo gro vjernika. Bilo ih je i u Upravnom odboru kluba, na mjestu šefa PPS-a, šefa Radione, ukratko svugdje, jer je naš radio klub, u punom smislu riječi, bio GRADSKI.
Kad smo kod toga, mala anegdota. Prvo SLUŽBENO rješenje o javnom djelovanju kluba je potpisao dr. Ante Korljan, čelnik Kotara Split, koji je i sam bio vjernik, i simpatizer kluba.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 21, 2019 9:23 am

Ja san bija u poluvojnom klubu.Tamo se gledalo ko je "kršteno lice".Moga si radit ali....he he ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 22, 2019 6:52 am

Danas je na mapu/popis dodan digitalno/analogni repetitor 9A0DPE u Petrinji!

Je li to da i migranti, šta dođu tamo, imaju "svoj" repetitor ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jun 22, 2019 7:46 am

Ko će znat :?: Kad in država daruje potpuno opremljene stanove,što je jedan repetitor? :roll: Samo neznamo tko ga je postavio i od čijih novaca? Informacija je malo "krnja".SRI
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK