by 9a2jg » Mon Jan 08, 2018 1:35 pm
U deveti misec 1965.g san počeja tečaj, u 12.-i san već radija veze, pod tuđin imenon. Prvu polovicu 1966. san radija desetak tzv. "obaveza" za SSNO, za ljude koji su bili u klubu, vojni obveznici, ali se nisu ni pojavljivali. Imao sam povijesnu sreću da sam bio u generaciji koja je bila izuzetno nadarena, poslušna, i njegovala natjecateljski duh. Uspjeh nije mogao izostati. Kad su nas zvali na najveće manevre poslije 2. svj. rata, Sloboda 71', onda je došla depeša iz Glavnog štaba TO za Hrvatsku da se doti jedan iz moje generacije pozove u rezervu, obuče, i (privremeno) da potporučničke činove (prvi i jedini presedan takve vrste u povijesti Juge), kako bi nam , po završetku mogli isplatiti oficirske dnevnice. Po završetku vježbe, koja je služila general-pukovniku Viktoru Bubnju kao pokazna, za čin generala Armije, posebno su nas spomenuli kao grupu, koja je iznijela sav teret veze, u abnormalnim uvjetima.
Ako ikad sretneš Ivana iz Karlovca, 9A6Z, pitaj ga kako je bilo, može ti pričat 5 dana...
Poslije godinu dana je istu ekipu zvalo da podrži i odradi Podgoru 72', to je ona vježba gdje neki doživotni predsjednici uzdaničkih klubova tvrde da su bili, sa članovima kluba, koji nije ni postojao !
A slušaj, kako 71', tako i 91' , zna se ko je iznija sav posal. Zna se i ko je to sve iskoristija i "naplatija", triba znat i to, a...?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja