Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Mon Dec 18, 2017 1:22 pm

Jedan moj "prijatelj"mi je u Rujnu 1991 reka da kako ću u patikama u rat?Zašto mi Tuđman nije dao opremu? Ja sam tada ima 25 godina,pretpostavljaš što sam mu rekao.
Onda se on za koji dan ukrca na brod i nije ga bilo godinu-dvi.Eto, nije pripadnik Munchen bojne ali isti kurac.Danas prati Vijesti na N1 alias YUTEL TV koju je onda gleda i NU2
Pazi,meni niko ne može "uteć".Takvima je zvizda petokraka na srcu ugravirana.A kako neće kad mu je ćaća bija JNA oficir.Jabuka ne pada daleko od stabla ali ovaj put ipak iver od klade. :D
Iman ja takvih dvi kamare.Mirovina bi me uvatila kad bi o svima počeja pisat. ;)

9A6R
2620
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 18, 2017 2:01 pm

Jedan moj "prijatelj"mi je u Rujnu 1991 reka da kako ću u patikama u rat?

Davno prije nego što sam mogao i sanjati da će u Hrvatskoj biti rata, kupio sam u vojnom otpadu (di je sada južni dio stadiona na Poljudu) JNA konjičke čizme, đuture, zajedno s jednim rashodovanim teleprinterom Siemens T100. Cili Domovinski rat san bija u njima, uliza s njima, i izaša u njima. Lipe, razgažene, nepromočive, ispunile su svoju zadaću. Još ih patinajen, zlu ne tribalo ?
A i sin nosi isti broj, moglo bi poslužit, ako opet bude koja vurtutma i belaj, šta svakih tridesetak godina bude po Balkanu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 18, 2017 2:58 pm

Nemoj dva puta reć! Bosanski lonac ključa ima priko 20 godin. :o
A i kod nas nije puno bolje. :?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 19, 2017 6:47 am

http://www.index.hr/sport/clanak/spanjo ... 14465.aspx

Koliko bi onda rukovodnih garnitura na Balkanu, raznih Saveza, letilo sa funkcija........
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 20, 2017 3:19 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/plen ... 14767.aspx

A mala raja da kupi milodare, za ličit bolesnu dicu u Hrvatskoj......
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2017 4:01 pm

http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s ... ubomorni39

Vukovaru fali svega, najviše mladih ljudi koji bježe. Dalmacija šalje šta može, hranu, knjige, lokalna politika tamo gradi olimpijske bazene, vodotoranj, igra se Labuđe jezero... Baš kako je rekla francuska kraljica : Neka jedu kolače !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 22, 2017 7:52 am

Opet u Kataloniji apsolutnu većinu u parlamentu osvojile stranke koje se bore za njenu neovisnost. Volja naroda se ne može zanemariti.
Srca gore, evo zore !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 22, 2017 8:49 am

Imali su dva glasa pride.Malo utisno ali i Vlada A.an.Plenkovića je isto utisno. ;)
Kod nas ima oko 30 posto onih koji su bili i ostali protiv neovisnosti RH.Da se nismo u ratu izborili nikad se nebi od Šugoslavije odvojili! Kod njih je čini mi se to još izraženije.Neće to ić samo tako.Bivša "Imperija" Kraljevina Espana neće samo tako položit oružje.Bit će tu još boranije,dinstane sa mesom. :o Bili se ko kladija :?:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 22, 2017 9:02 am

Uzmi malo libre, pa pročitaj, samo ne Google i Wikipedija.

Ono šta je Staljin radija u baltičkim državicama i Moldaviji, to je radija Franco u Španjolskoj sa Katalonijom, i Baskijom - umjetno mijenjao narodnosni sastav stanovništva. Staljin je u narečenim republikama "uvozio" čistokrvne Ruse, a Franco državotvorne Španjolce. Rezultat ? U Moldaviji imaš trećinu teritorija koju ne kontrolira država, nego Rusi tzv. Pridnjestrovlje (sinoć je bilo pitanje na kvizu Potjera ! ), u baltičkim republikama golema većina oficira, policije i državnih službenika su bili Rusi, prvi ukaz tih republika po stjecanju neovisnosti je bio da te sve osobe mogu ostati, uz dva uvjeta, da znaju govoriti, pisati, i čitati jezik te zemlje (što do tada nije bio slučaj !), i da moraju potpisati izjavu o lojalnosti toj zemlji. Odma ih je otišlo, oko 35% !
Toga se upravo boji centralna španjolska Vlada, jer je, u biti, cijeli model preuzet od Rusa, koji hoće biti, ne većinski, nego superioran narod u multietničkoj državi, a to nigdje više ne prolazi.
Otegotna okolnost, borcima za neovisnost, je i činjenica da je sad već stasala treća generacija tih doseljenih "državotvornih" Španjolaca. Put do ikakve neovisnosti Katalunje će biti dugačak i trnovit.

Razgovaram s puno ljudi, svi su složni u jednom, puno je sličnosti u borbi Katalonaca za neovisnost s borbom Hrvatske za istu, no razlika je u jednom, Katalunja je PRVA podržala Hrvate i Hrvatsku, u cijelom svijetu, a naša se službena politika "sakrila" iza bezličnih stavova Europske unije, i ide na ruku frankistima iz Madrida.

No, sutra je El Classico. Vamos Messi !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 22, 2017 9:45 am

Kažu da se već na tisuće firmi maklo iz Katalunje?A ko će ga znat.Jer mediji govore u prilog onome tko ih drži za jaja.Tako je svugdI.
Onda neka ti njihovi "državotvorni"stanovnici nauče Katalonski. ;) Ako neće pravac Madrid ili negdi di im se sviđa.Nije u redu da manjina vlada većinom.Zamislimo kad bi u Americi svi tili da njihova manjina bude na vlasti.Ne triba ni zamišljat jer je to nemoguće.
A glede naše vanjske politike.Mi je zapravo nemamo.Kad bolje promislim imamo...u Bruxellesu. :D
Pametniji od mene su već rekli da je EU izgubljena u prostoru i vremenu.Jedina"politika"koju ona ima je "uvoz"migranata. Bude se raspala.Samo je pitanje vremena. :?
Će da najebemo i mi i vi i oni. :lol:

E moj narode.....

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK