Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Tue Apr 07, 2020 11:27 am

Obred vodi Toni Plenković, župnik iz Supetra, a koncelebrira mu Ivo Plenković, iz Svete Nedije, na pastoralnoj službi u Bolu ....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 12, 2020 6:50 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sve ... 74416.aspx

"Strašno je bilo, toliko puno tih milicajaca… ja ću reći jugomilicajaca, ne hrvatskih policajaca.

Ne može više on pomoći, ni sebi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 12, 2020 9:39 pm

Svaka čast don Josipe.Izruguju se s nama.Nažalost,malo je takvih u Hrvata pa i u Crkvi.A našu policiju vam je ova žgadija zvala jer nje nije bilo nadaleko oko crkve ! Ko daje pravo drugarici Živani da kao ateistkinja otvara zatvorena vrata naše crkve?!I naravno tu se kao "slučajno"nađe i N1 TV.Čista isprovocirana situacija. Više je bilo njih pred vratima nego li vjernika! Pametnom dosta.A dragi don Josipe,lažnih vjernika i farizeja je uvijek bilo i biti će.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 13, 2020 8:21 am

https://slobodnadalmacija.hr/split/pita ... ji-1015800

Iako kod ovakvih anketa glasuju procentualno više oni koji su u očitoj manjini, poruka javnog mijenja je jasna i nedvosmislena.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 15, 2020 8:24 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 75259.aspx

Znači, 29 godina od socijalizma, opet verbalni delikt ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 17, 2020 11:14 am

Ni Mihovil iz Milne nije dugo izdrža a da se ne samospotira ! I to još na FT8 na 21 MHz, "vabi" DX-ove !
Pišem , jer neki kritiziraju da ne pišem o negativnim postupcima svojih prijatelja i poznanika na opsezima.
Evo, i Ivo 1AA mi je poznanik, pa se ne fermaje samospotirati, svaki dan, i sinoć sam bio svjedokom. ;)
I onda neke čudi da se samospotiraju oni koji su dobili znakove prije nekoliko mjeseci ? Stari magarci im daju svijetao primjer.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 30, 2020 11:04 am

Neki se dan razvila interesantna diskusija na splitskoj R0. Pitaju druga Laureata da im "pojasni" šta je to bilo u Kraljevici, i ko je bio inicijator nereda i pijanstva, a tko je lažno optužen za te akte ? On odgovori da se ne sjeća. Nazočan na kanalu, drug Mihovil, izjavi da su on i Koki (tj. ja!) otišli u sobu, sa bocom od 0,7 l bijelog vina, to pijuckali, tiho razgovarali, i išli leć. Primuča je da je vinovnik Rolando, iz prostog razloga što mu ovaj servisira lineare, koje on kvari, ko na pokretnoj traci !
O tome sam višekratno pisao, da su ujutro vinovnici barufe, radi koje nije spavalo pola hotela, izjavili , mrtvi ladni, da su nerede radili Mihovil i Koki ! Onako kako istinu govorili, onako im sve živo i zdravo bilo !

Ali to nije sve ! Dogodine došli opet, mojim autom, Mihovil i ja, dođemo na recepciju, tražimo sobu, recepcioner nas mrko gleda, procijedi kroz zube da je sve popunjeno. Mi se pokupili, otišli u privatan smještaj, bilo nam je odlično. Tomo 4 W je došao na recepciju hotela 3 sata POSLIJE nas, također bez rezervacije, i dobio sobu, bez problema !
Pametnima, ma gdje bili, dosta.

No, u životu sve se vraća, sve se plaća. Tako i nepoštivanje nekih ustaljenih socijalnih regula. Jedna od njih jest i da se nikada ne vraća tamo odakle si otišao. Ima mali miljun razloga za to.
No, drug Laureat ima razloga zašto se ka Lessie vratio kući. Po zadatku, odozgo. Isto kao što se i drug Goran ušančio u RK Brač.
Također po zadatku.

Ponosim se što mi je matični klub (samo)očišćen od ovih, "po zadatku". Dosta je, brate mili, bilo. I previše.
Da ovu zojnu uru dišemo punim plućima...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 06, 2020 9:56 am

Slušam jutros Radio Split, priču koja se vrti škojima SDŽ-e zadnjih dana, došla je, naravno, i do Bola. Dakle, ima nekoliko dana da je hvarski stožer CZ uputio zahtjev višim instancama da se ukine zabrana dolaska na otoke. U isto vrijeme, ka da imaju svoju špiju u Foru, Višani i Komižani uputili zahtjev da se mjere produže do daljnjega !!!!!!!

Puno san mislija zašto je to tako, odgovor se nameće sam po sebi. Na otoku Visu prihod od turizma nije pretežit u strukturi ukupnih prihoda, kao na Hvaru. Osim toga, ako je vjerovati poznanicima s kojima sam pričao, na Visu je pojačano izražen nedostatak radne snage. To inače pogađa sve otoke, njih i Lastovo najviše, iza njih Elafiti. Stoga, prevladala je iskonska filozofija, pokri se koliko je lancun dug, bolje manje , a slaje. To je sve legitimno, samo dokle ? Kako naprid ? Pitanja se mogu, za neko vrijeme, staviti pod tepih, ali problem "visi" u zraku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 27, 2020 8:38 pm

Sumnjam da to radiš džabe čak ako ti i povjerujem da se ne plaća iz članarine. Pošto si, kao što vidim, qsl manager i za neke druge radioamatere, sumnjam da bi te ko zadržao da im pošalješ dopis u istom stilu. Ako te neko plaća, ne pljuj ruku iz koje jedeš. Pa makar te i neki kritizirali ili psovali.
73 Zvonko

Zvonko , svaka ti čast na iskrenom i poštenom pisanju. Ovi ostali, malo bi, malo ne bi, istinito pisali, većina ustukne pred golemom dozom bezobraštine koja izvire iz toga lika.

Samo mala ispravka, sve čitam , nikada nisam vidio da je tog lika netko psovao. Za njegove psovke, trebao bi FAP.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 28, 2020 7:14 am

Lako se ujutro brijati kad ti se onaj lik u zrcalu ne gadi. Ako si , do prije misec dana, zadnjih par godina, priča jedno, a sada pričaš suprotno, onda si nula od čovika. Ili , po naški, nemaš obraz. Jer, čovjek se lomi na krucijalne i egzistencijalne stvari, a ne na hobiju. Ako radi verbalne vratolomije na hobiju, što ćemo onda s pravim životom ? Daleko im lijepa kuća...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK