by 9a2jg » Fri Dec 09, 2016 8:06 pm
Mene pogotovo ne čude neke stvari. Jer, kako napisah, prije cca mjesec dana, 1976.g. su nas drugovi iz RK Marjan doslovce molili da održimo zajedničku svečanu godišnju skupštinu , njima 10. godišnjica, nama 30. godišnjica. Naši budale, pristali, iako je nama bilo 31 godina, a oni se stalno šlepali na nas, i uz nas.
Ove godine, kada oni obilježavaju 50 g. postojanja, nisu se , ni sjetili, ni udostojili, zvati predstavnike mog kluba da nazoče skupštini i/ili proslavi ! Ili, možda, jesu se sjetili, ali su onda, brže-bolje, zaključili da ipak nismo isto društvo.
Učinili su nam uslugu, ali iz vlastite sebičnosti, i skučenog pogleda na radioamaterizam, a pogotovo na dobrosusjedske odnose, koje smo , bar mi, uvijek gajili, no daljnji razvoj događaja je nedvojbeno pokazao kako je to bila jednostrana ljubav, a mi smo njima bili samo brak iz interesa.
Ne jednom sam, tijekom prve polovice osamdesetih godina prošlog stoljeća, ja osobno popizdivao na skandalozne odluke raznih tijela u Tehničkoj kulturi, koji su najčešće davali jednako sredstava, nama i njima, mi pucali po šavovima od aktivnosti, oni tavorili, ali, drugarica uravnilovka je harala SIZ-om tehničke kulture, skupštinama i komisijama. Drug Mike bi mi se samo smija u facu, tija je s time reć da, radio ne radio, svira ti radio.
Njima je uvik moralo bit, a mi smo radili.
Moga bi ovako do prikosutra, ali neću, mi smo ti koji su osnovali PPS u Srednjoj tehničkoj školi Nikola Tesla u Splitu, ne oni. Oni ga sada uzimaju u usta, i u program, baš kao i Zvjezdano selo, koriste ga oni koji nisu makli nožnim prstom, kad je trebalo.
Postoji okrug Potemkinovo, a postojala je i krstarica Potemkin. Nije teško skontat di ko spada.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja