Moraću opet pomoću narodnih poslovica, nema mi druge.
Ne pije onaj ko ima para, nego onaj ko je naviko pit.
Ne daje klubu onaj koji ima, nego onaj ko je naviko davat.
Sukladno ovoj drugoj poslovici, jedan po jedan, su otišli iz mog kluba, u RK Marjan, oni svi koji nisu nikada ništa donijeli u RK Split, samo koristili, i odnosili iz njega.
Na HRS forumu je Adam otvorio jednu plodonosnu temu, samo ga sluga vladajućih, drug Džugašvili, opstruira gdje god stigne, 24 sata na dan, i to za pare, i po defaultu.
Teza Adamova je jednostavna, ako su samo klubovi članovi Saveza, zašto mi plaćamo, kao pojedinci, išta Savezu.
Ja ću mu odgovoriti, ne zato što sam pametan, nego zato jer se vidi iz Air Force One ; silnici iz HRS-a su nam nametnuli taj harač jer je to jedini način da financiraju one aktivnosti i poteze za koje unaprijed znaju da im ne bi , i neće, proći kod HZTK !
Nastranu činjenica da, i one programe koji bi prošli, ne znaju napisati, ovo je najlakši put za isplate stimulacija i godišnjica dolazaka na posao, u bliskoj prošlosti, između ostalog.
Spisak utrošaka naših novaca, po tom osnovu je predugačak, a kumovali su mu svi dosadašnji predsjednici i Izvršni odbori, a svi Nadzorni odbori se pravili ludi.
Samo ću napisati još ovo, za jutros, NEMA PPS-ova u D-12, u Kraljevici, i na Zvjezdanom selu, iako ih IMA u dokumentaciji za građenje, opisnom dijelu DPZ-i kod apliciranja za novce, i lobiranju.
Onaj ko je dao nalog da se izbace QSL ormari i radiostanice sa antenama iz D-12 je prvi počeo sahranu HRS-a. Ostali su samo dali ruke.