Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sun Apr 10, 2016 8:16 am

Ja san sa jučerašnjin danon kuntenat. Vidija san u log-u Hearda da su prijatelji Laureata ispravili svoju grešku od nikidan kad su kucali broj 5, umisto 3 u znaku. Sad su mu 3 veze u LOG-u, to mu je za CV.
Di mu je linear, tu je i on, ka da ga je on radija.
Zadnje šta san ga sluša je bilo davno pri rata, kada je radija falše veze sa Kinom, iz CBM-a, i mislija da zajebaje mene, i ostale u Splitu.
Sluša san ga i u Kraljevici, na današnji dan, kad je, potpomognut kaštelanskin vinon, šta ga je sam donija u PVC kanistru, urla do zore, sa svojim istomišljenicima.
Da li su slavili boga Bachusa, ili 10. travnja, to samo on i oni znaju.
Bitno je da su recepciji rekli da smo to bučili Mihovil 9A2VQ i ja, koji smo odnili bocu vina u sobu, i ćakulali tri dila noći, niko nas nije vidija ni čuja.
Zato, iduće godine, opet u Kraljevici, gren rezervirat sobu u tome istome otelu, Kraljevica se zove, vele, nema , sve zauzeto.
Ovi šta mu radi veze sa Heardom doša na dan održavanja, ima soba koliko očeš, i on uzeja sobu bez problema.
Mihovil i ja otišli u privatan smještaj, ne na putni nalog, ka oni, nego iz svoga žepa, bilo nan je odlično ; od tada je prošlo 7 godina, još nan se gazdarica lipo javi.

Sve dođe na svoje, uvik ja to govorin, samo, triba poživit za to doživit.

Ima još, samo prišin, gren na misu, poslin je jedna 9AFF aktivacija, valjda ću ovi put bit u log-u...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 11, 2016 9:36 am

Finija je i Heard. Moramo in bit zahvalni za puno stvari, a najviše za činjenicu da in je 74,5% veza CW, 21% SSB , i 4,5% DIGI. Zato i skiče oni koji su zalutali u ovaj hobi sa CB-a.
Zahvalni smo in i šta su se ljudi počeli družit, neko uživo, neko priko društvenih mreža, neko priko mobitela. Zahvalan in je i HEP, jer su se vrtili kilovati, na mista i prikoviše...
Sada, 5$ u kuvertu, i inpoštat. Znan da će Bračani i istomišljenici ronjat, ali, šta je tu je.
Ja isto mislin da to nije pošteno, triba bi platit oni koji je radija veze, ne vlasnik pozivne oznake ! ;)
Zahvalni smo Heardu i za novi turistički slogan : Dođite u Istru, odavde se najbolje radi na 160 m !

Ima još pun Tamić materijala, pomalo, pripreme su za skupštinu, piše se, hrvatski, latinica...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 11, 2016 10:22 am

Ako budem sla onda ide 2$$.
To in je dosta za 3 veze.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 11, 2016 11:58 am

Krv nije voda....
Mislija san da san krivo vidija, ali ovdje lijepo piše http://www.heardisland.org/HD_pages/HD_qsls.html , pet dolari, neovisno o broju veza za JEDNU QSL-ku.
Daću in, uvik smo pomagali taj truli kapitalizam, neka guštaju, dava san i gorima...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 11, 2016 2:41 pm

Lako je kad se ima.Ima se,meže se !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 11, 2016 4:51 pm

Kad san ka momčić, počeja pit, čuja san izreku : Ne pije oni šta ima šoldi, nego šta ima naviku !

Ne daje oni za QSL-ku, koja mu ništa značajno ne znači, 5 dolori, nego je oće imat, i navika je davat.

Iman ja poznanika, prijatelja i osoba u ovom hobiju koji imaju puno novije, bolje i skuplje uređaje od mene ; nisan sigur da in je i život bolji od moga. Ali , to je već intima, neka svak radi šta ga je volja.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 11, 2016 5:12 pm

Je ali ovo nije jedina DXpedicija koja navede koliko novaca traži za karticu.Skužaj, ali to je malo bezobrazno.U najmanju ruku.Možda ja pošaljem i više od tebe a ti to neznaš!
Donacija je jedno a tražit toliko i toliko min. novaca za karicu je pritisak i nije u HAM SPIRITU.
Ako se meni donira 1000$ to je druga stvar.Znači ako ne pošaljem 5$ nikad neću vidit karticu a učinija jednu vezu npr. :?: :roll: Stani malo....To već spada u bezobrazluk u ovom hobby-ju..po mom poimanju.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 7:01 am

Kad ulaziš u kažin, odma si se na ulaznin vratin oprostija sa poštenjen.
Ili, rvaski, latinica, nije poštenje na patent, pa češ ga čas skinit, čas stavit.
Kad si jedan put uša u taj krug, prista si, šutke, ne tu nepoštenu, nefer , igru.
I ti, i ja. Ja se bar ne bunin, poštujen pravila igre. Piše ih onaj koji je krnija 380 ili 680 tisuća dolara, i to sve organizira. Normalno je da su mu sad veća slova na oglasu za prodaju majica i šalica za bilu kavu, nego za QSL-ke.
Ja im skidam kapu za dvije stvari, za imanje muda, i poslovnost.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 12, 2016 11:33 am

Poslat će onaj komu triba ka Sveto uje.Ostali via buro i amen.
Nema tu neke dobiti.Samo trošak..njima a i nama.Uvik je tako bilo.Možda zarade ovi šta prodaju uređaje,antene i opremu.Uvik su te DXpedicije trošak.Ali ŽICANJE i PROSJAČENJE mi oduvik idu na jetru.Biće tebi to ne smeta?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 12:07 pm

Ja san se prigorija.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK