Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 12:39 pm

A šta ćemo sa 90 % onih veza u 9A na 80 i 160 m, po sistemu jocker zovi ? DXCC desk ima kristalno čistu politiku, sviđalo se to nekome, ili ne, ruka nositelja znaka na području prefiksa države di živi.
Znači, od Punte Oštro, do Đurđevca, i od Poreča do Belog manastira. Oće li čovik nosit svoj stup i uređaj u portabl, ili će doć u prijatelja, nevažno je.

Raspizdija me tamo Emir, sa vezama, iako ja držim njegovu (najnoviju!) stranu ! Meni je dvadeset ljudi u Zagrebu reklo da mu je Zlat radija DX veze, on bi sad odjedanput tija bit "pravovjerni" !

Poštujem firmu, budi ti pravovjerni, ma ne kad su ti ruke, ne do lakata, nego do ramena u marmeladi.

Da mi je samo onoliko godina zdravlja, koliko san puta čuja , u IOCA-i, i 9AFF, slijedeću rečenicu : Prika, šta zoveš, u log-u si ! A ja na frekvenciji od početka aktivacije ! Nema šanse da je bila ta veza !

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju !
Tako je bilo za Kraljevine Jugoslavije, SFRJ, a , Boga mi, i sada.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 12:55 pm

Ne,ne....tvoje veze od prijatelja su legitimne,to će svatko kazat.Ja samo govorin da su po meni,a ti se ne moraš složit,NAJSLAĐE veze od doma.Ja to tako gledam,držim i ništa drugo ne govorim.A ove nepravilnosti u svezi rađe veza....pa to možeš knjigu napisat.Ali eto,život je doša takav,nepošten,pokvaren.Mene su sa lipog radnog mista potirali ZLI JEZICI.Radija svoj posal,bija svima na usluzi i nisam spava.Svit i ljudi su pokvareno mjesto i tko ljude sluša,tu pokvarenu rasu, uvijek nastrada.Ti znaš da ja nemam "dlake"na jeziku pa čak ni prema materi koja me rodila.Ako smatram da joj moram to kazat.
Meni su svi ljudi isti dok mi ne "padnu"u očima.Sve ti je jasno.Čestitam na lipim vezama.Mene još drži kašalj,"mala forza"od gripe koju san pribolija.Nisam ima "Martinove"sriće kod ove dvi DXpedicije. :lol: :lol: Ali ako me zdravlje posluži možda dočekam za 15-20 god.još jednu na Heard ali i Bouvet i ostale.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 1:06 pm

Normalno, da je doma najslađe.
Nas su istirali iz Sutjeske 250, odakle ću radit za klub ove šugave dvi veze sa Heardom, nego od svoje kuće, svojim uređajem, i svojim antenama.
Kad san moga radit za klub u staron PPS-u . kraj kina Tesla, sa VFO Geloso grupa , receiver brodski Marconi, iz 1965. , dipol, i ne više od 100 W, pa poslin opet VK0CW 1983.g. , mogu i sada.

BTW, danas je doša paketić sa QSL biroa, i među njima i dvi QSL-ke za 9A8P, to ih je radija oni prebjeg u CBM, šta je odnija naš klupski linear, od kako san doša 2001. iz Zagreba, odgovaran na te karte .
Ne boj se, neće taj, i takvi, išta učinit za klub, samo za se.
Zato san, svojedobno, i javno napisa da je RK Marjan oslabija njegovin dolaskon.

Glede veza sa Heard-om, pažljivo san sve iščita, ima ih sa po dvi -tri RTTY veze, doma nemaju ni O od te opreme, niti su di bili na "gostovanju" ! Osobno svakog od njih poznajen !
O čemu mi pričamo ?

Ovo je vrh ledene sante, iman ja puuuuuno gorih činjenica, ne za mene i tebe, nego za javne uši.
Pomalo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 5:32 pm

Nažalost ove priče o ukidanju klubova me žaloste.Eto ja san ima klub ISPOD KUĆE A KA DA I NISAM.ODLAZILE KOLEGE NA KONTESTE A ZADNJIH 10 GOD.NIKAD ME NISU ZVALI!! NAMJERNO PIŠEM VELIKIM,TISKANIM SLOVIMA.KLUB U KOJEM SAN KA DJEČAK POČEJA SA SVIM OVIM.I TO ME ŽALOSTI.I ŠTA MI JE PREOSTALO NEGO POKUPIT SE.IMA JEDNA CRTA KOJU ČOVIK NE MOŽE PREĆ !!
TU SE NE RADI SAMO O HOBBY-JU VEĆ I O DOSTOJANSTVU.I ONDA SE PREŽIDENT 9A2WA PITA,MOLIM TE, DI JE RENNY?? :roll:
DOVOLJNO SAM NAPISA.ETO IN KLUB I OPREMA PA NEKA RADE ŠTO GOD HOĆE.MOJA NOGA VIŠE NEĆE PRIKO ONOGA PRAGA U PODRUMU.I NEĆU IN VIŠE SMETAT. ;)
A VIŠE SAN VEZA VK0 I FT4 SA GRIPON UČINIJA SAM NEGO SVI ONI ZAJEDNO.A DA SAN BIJA ZDRAV UČINILA BI SE JOŠ KOJA,SEVEDA. :) PAMETNOM DOSTA.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 6:12 pm

Pratin ja sve, nemoj mislit da nisan vidija da in nema Žekija 9A5ST, da ne bi bila njanci jedna veza iz tog kluba.

NIkad ne treba likovat kad susjedu crkne krava, jer već sutra ti kuca njegova bidna žena na vrata, sa potićen, da uzajmi mlika za dicu.

Međutim, kad analiziram zadnjih 50 godina klubova Ante Jonić (Split) i Marjan, sve se događalo logično.
Kome god se diga kurac u mom klubu, otiša je tamo. Sa sobom nije donija ništa dobroga, samo one osobine koje su ga i dovele do samovoljnog izgnanstva.
Moga bi ti o svakom liku napisat esej, ali , i ti to znaš, skoro sve, barenko 90 %.
Počeja je , nedavno preminuli, Nikola, jer ga je nagovorila žena, kojoj novi val u AKL-u nije dozvoljava da se ponaša kako je tila. On je, bidan, bija dobar čovik, najveća mu je mana šta je vozija za njon.
Poza njega, Tom, zato šta mu nismo dali kombi da preseli drugu (bivšu) ženu ! Ovo je za virovali ili ne, Vjesnika u srijedu, ali je istina. Sve šta je on pridonija CBM-u, ja ću na trepavicama odnit na vrh Mosora.
Doša je rat, otiša doli i doajen jugoslavenskog radioamaterizma, pokojni Borivoje Pešić, prestrašen raznim nakaradnim potezima pojedinaca mog kluba, u kojemu je proveja preko 50 godina. Za javnost, reka je, bidan, da mu je gori postalo - predaleko !!!!! Meni, u 4 oka, je reka istinu. I strah je za žive ljude. Pogotovo stare.

Otiša pokojni Slaven, ja mu još držin karton iz mog kluba, kad je kročija u svijet radioamaterizma, on je svoje razloge odnija sa sobon u grob.
Otišlo njih nekoliko , koji su sa mnom , NIkolom i Tomom radili u firmi Iret (Etas, Rade Končar) u Lori. Ni s njima se CBM nije usričija, još in je jedan od njih pokupija (ukra) članarinu, i nesta !
Nekoliko CB-eaša, na čelu s Blafom, isto prebjeglo tamo, korektni ljudi, ali nisu pridonijeli mom klubu, koliko je crno ispod nokta, ne virujen da je u CBM-u drugačije.
Par bivših naših članova, sada na radu u Zagrebu, i Varaždinu, isto skoro postali članovi tamo, niškoristi.

Najnoviji prebjeg, moj školski drug, ratni drug, bivši prijatelj, koji je omogućio tvom susjedu da nam ukrade Atlas 210X, nije pridonosio ništa mom matičnom klubu, iako mu je stan bio 25 m dalje.
Klub je dobrano koristio i iskoristio, prije i za vrijeme rata. Neka mu je na dušu.
Da sam zločest, ka šta nisan, napisa bi da se Banjičari sakupljaju, ka Šiptari, na jarpu (misao jednog našeg uvaženog RA u Splitu).

Aj sad potegni crtu, pa sam sebi kaži, ne meni, ja ZNAM, koliko je ostalo onda iskonskih radioamatera RK Marjan u tom klubu ? Prebjezi će ti "osvježit" klub ? Ukradenim linearom, Atlasom, TRIO-om, ili match-box-om ?
Jednom žandar, vazda žandar !
Jednom lupež, vazda lupež !

A nije ti upalo u oko, kako si na bolovanju, pa si ima vrimena čitat HRS web naslovnicu, i pripadajuće dokumente, da je i moj prijatelj Mike, kao zastupnik RK Marjan, u zadnja dva elektronska glasovanja, oba puta glasa za HRS vrhušku, i njene amoralne i protuzakonite poteze ?
Ima nas koji čitamo, i isprintamo to što čitamo, jer bi moglo nestat, ka i puno drugih dokumenata sa HRS portala .

Opet podvuci crtu (dupli refe), stavi prst na čelo, pa se upitaj : A kako taj balkanski lonac i može bit uspješnica ?

Nisan ni počeja pisat...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 6:28 pm

Ma je,govoriš pošteno ka i ja.Kad bi tvrdija suprotno sam sebi bi pljunija u lice.Ima tu ljudi koji su OK ali se neće nikome zamirat,o tome se radi.
A ima i lupeža kako si reka.I to je zaista istina.Ima i ovih uncuta između,znaš. ;)
Nisan ja reka da san nositelj rada u Marjana ali zadnje desetljeće i kusur san bija šikaniran,ali onako ispod pojasa,to nije lako drugome sa strane uočit.Tako se to i radi!
A onda san nakon pustih godin reka DOSTA JE BILO. :x I dosta je..
Ne želim nikome ništa loše ali neka drugovi rade i dalje kako znaju i umiju.
Samo 2000kn misečno za 4 utorka popit pivu.....neznam tko to plaća :?: :?: ;)
Ti bi reka da je to OBROVAC. ;) A i je.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 6:47 pm

zadnje desetljeće i kusur san bija šikaniran,ali onako ispod pojasa,to nije lako drugome sa strane uočit.Tako se to i radi!

Pojedinci su za to i školovani ; nevažno je da li je to Banjica, Muzil, ili Sarajevo.

Uvik je do čovika, ponavljan, i moj je načelnik veze u 114. br. HV bija Banjičar, divan čovjek, veliki znalac, po demobilizaciji otiša u Emirate, nije se ni vraća, isto član CBM-a, zamolija je, prin odlaska da ga ne spominjemo, nigdi... Ja to poštujen, i tako postupan, ali vidiš da ima i poštenih ljudi.

Iman ih ja i u mom klubu, Banjičara, nekoliko, već više od 10 - 15 godina ne plaćaju članarinu, nigdi, a vrhunski su, kako u tehnici, tako i u operatorstvu ; s nekima san još uvik odličan prijatelj.
Samo ti ljudi, užasnuti neredom u društvu, HRS-u, klubu , jednostavno digli ruke, i , kao po dogovoru , rekli : Što meni to treba ?

Ne boj se, znajući za moje javne stavove i argumente, nisu me zvali u Pučišća na otvorenje kluba, iako sam im nudio literaturu, antene, pomoć. Oni su odabrali druga Gorana.
Moje iskreno saučešće, ali, odrasli su ljudi, svak bira svoj put.

Kladin se sa svakin u RH, ako dovoljno dugo poživin, da mu to neće bit zadnji "matični" radio klub !

Ko visoko leti, nisko pada !
Ko sidi na dvi stolice, izmaknu mu se obadvi !
On je sanja o kandidaturi za predsjednika HRS-a, a samo je poslužija Mati i Kreši da makne "nepoćudne elemente" !
Svojedobno su kandidirali Miku za IO, a vrhuška u Zagrebu se pitala : A ko je taj ? A on za njih glasa ! Praf mu budi ! Sluganski balkanski mentalitet. Nisu ga tako učili na Banjici.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 6:54 pm

Nisi mi odgovorija odakle CBM-u 2000kn misečno za 4 utorka ispijat pivice?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 7:02 pm

Znan, samo neman materijalne dokaze ; sprega prebjega iz mog kluba sa tajnicom ZTK i drugon u gradskoj službi, rezultira nekon crkavicon koju doznače na klub, da preživljava...
I kasni sa računima, ali to nisu moja posla.

I još nešto. Ko god je igra ka mulac na bankuc (topavanje) zna kako se to radi, Za bit sigur, topaš na dva maca. Tako je i drug Goran, aviza se u RK Šibenik i RK Brač, pa di prođe. O tome san pisa, kako mi je čovik iz Šibenika, na R2, javno, priča, kako in se nudija. Ovdje, na Braču, je naša najslabiju kariku u novom klubu, pritiska ga na mali mozak, da on "uvjeri" ostale kako je on bogomdano "pojačanje" !

Da ja počmen njegovin , udbaškin, rječnikon, sve to piše u njegovom dossier-u (da je bija odličan učenik).

Ima još...
Nije samo on čita...
Piše Hund, al' piše i Mile...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 09, 2016 7:32 am

Evo jutros slušan Heard, i Mirko ga je radija...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK