Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Mon Jan 28, 2019 9:14 am

Reni, niko normalan neće reći riječ protiv zaslužene mirovine. Ključna riječ je zaslužene. No, možemo govoriti i o činjenici da neki primaju i peterocifrene mirovine, a mogu volu rep iščupat.
Možemo i o činjenici da bi ukupni iznos braniteljskih mirovina teško podnijela i neka, mnogo financijski, moćnija država. Ne treba zaboraviti ni sindrom vukovarske vojne mirovine, 2.500 boraca, 7.500 mirovina ; to ne govori Koki, nego preživjeli vukovarski borci. Sve su to stvari koje svakodnevno tište, i bodu oči onima sa 2 ili tri tisuće kuna mirovine, i preko 40 godina staža.
Jer, vjerujem da ćemo se složiti, najjači osnov za normalnu mirovinu, u jednoj uređenoj državi, bi trebao biti radni staž. Svakome tko je efektivno radio 40 godina, i uplaćivani su mu svi doprinosi, bi trebalo dati pravičnu mirovinu. Ta pravična, nikako ne bi smjela biti manja od braniteljske.

Svi "veliki" Rvati viču, orkestrirano, protiv socijalizma, u kojem smo bili. Koliko je taj sistem bio "loš", svjedoči i činjenica da su onda ljudima koji su išli u mirovinu, računali prosjek primanja deset najboljih godina. U neovisnoj Hrvatskoj se uzima deset godina po volji HZMO ! I neuk vidi koja je država bila po mjeri (radnog) čovjeka ! Ni onda, baš kao ni danas, mirovina nije dostatna za život dostojan čovjeka, samo onda nisi imao neodoljiv osjećaj da te TVOJA država vara.

Moga bi, ovako, do prikosutra...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 28, 2019 10:31 am

Sve to stoji.A što ćemo reći mi "mladi" koji mirovinu mnogi nećemo ne dočekat nego ni imati :!: :?: :(
Da se zbog gladi koja će nas sigurno stići ubijemo ka taj general u Brešanovom filmu?
Vidiš Koki da uvik od goreg ima još gore.Isto je tako i sa bolestima.Svak misli da je njegova najteža a kad ono ima i puno gorih i težih.Vama je sada u mirovini mila majka što nas čeka.Tako i tvoju dicu jer su u jednom "međuvremenu".Ni sim ni tam.Ja koji imam barem deset godin više od tvojih još punih 15 godin bi mora do pune radit! Jutros san uz pomoć prijatelja i njegovog auta nekako doša na cjelodnevni posal.Neću se puno tužit da san i bolestan jer na to nemam pravo po ovoj žgadiji na vlasti kojima želim isto kako je nama,ni manje a ni više.Da osjete kako je to kad te opljačkaju i nastave svaki dan krasti. :evil: Kad se svaki misec cila plaća i više u minus ide da bi se prehranila obitelj.Osbno bi moga cili dan ovdje o tome ali neću ka baba kukat da se neprijatelj naslađuje.Otrpim svaki dan pun sranja i čekam idući.Koji neće biti isti već gori.Sad je dobro kako će biti.Ja to znam.Nema šanse da će nam sutra biti bolje nego danas.To svi možete zaboravit.
Vidiš dokle su ljude doveli kad nikoga više ni za što nije briga.Ni za državu ni za ovu nakaradnu "politiku"koja se vodi,ni QSL buro koji više ne radi nego radi,ni za Saveze,nije ih briga ni što svakom sekundom sve više tonemo ka onaj Titanik kojeg se toliko često spominje.Samo što je kapatan Smith bija može se kazat častan čovjek i zapovjednik pa je dragovoljno otiša na dno.Ovima koji nas vode to ni u ludilu neće na pamet past.Ja ti to garantujem. :x Kad san ti reka da su mi neki ljudi,kolege RA kazali da ih nije briga što će biti sa Savezom,nemoj mislit da su lagali.Ja im na riječ vjerujem.Mada se tome ne veselim i nije mi drago.Zavladala je totalna nebriga,apatija,zatomljenost,ispranost,ispraznost.Kažu da svaka emocija ima svoj organ kojeg napada.Tako zbog uzbuđenja pati srce,brige napadaju slezenu,od straha odu bubrezi,od tuge pluća.I onda otvoriš šonete u S.D. i vidiš puno mladih branitelja pa te uvati tuga ali i jad.Ka da mene ne vata? Od onih šest trojica su stariji od mene,dvojica 4 godine mlađi od tebe.Trojica su mlađi od mene pa su se bidni poredali po godini rođenja,70,71,72.Oni jedan je godinu stariji od mene,zapravo smo vršnjaci.A ona dva su isto godište niti 63 godine!Svi su u ratu bili, ne u Milanu.Inače ih nebi ni spominjali,jeli tako?Jedan iz bojne Milano nam je sad Gradonačelnik.Onaj prije njega je isto 91 bija u Milanu.Protiv njega se vodi i nekakav sudski proces.Vode nas oni koji su 91 utekli iz Domovine!Ma sudski proces bi se triba vodit protiv građana Splita koji su dopustili da nas takvi vode. :x Ne da je sramota već tragedija.I zato tvrdim.Ako se sada ne trgnemo,nema nam spasa :!: :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 28, 2019 12:31 pm

Jedan iz bojne Milano nam je sad Gradonačelnik.Onaj prije njega je isto 91 bija u Milanu.Protiv njega se vodi i nekakav sudski proces.Vode nas oni koji su 91 utekli iz Domovine!Ma sudski proces bi se triba vodit protiv građana Splita koji su dopustili da nas takvi vode

A ka da je Kerum bija u ratu ? Je se naslikava s odorom. Njegova desna ruka, logističar, eno ti ga sada pod istragom za kriminal u ratno vrime, je se naslikava u odori, u debeloj pozadini...
A ka da Kuret nije zavija Split u crno s nepovoljnim bankarskim ugovorima, oko Spaladium arene, i nikad izgrađenog kompleksa uz nju ? Splitski će unuci vraćat gradske dugove...
Svim kriminalcima odgovaraju takvi na vlasti, jer ih motaju oko malog prsta, jer moraju, zbog svoje vlastite porazne prošlosti, igrati kako drugi svira. To nije slučaj samo u Splitu, nego i na puno višim razinama. Mladi , školovani i pametni ljudi to vide, vide da je to jedan ciklički, zatvoreni, krug, da su nemoćni, i biže vanka ! Ostaju partijski i stranački uhljebi, koji na slobodnom tržištu rada , ideja, i rezultata, ne bi opstali 24 minute !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 28, 2019 1:11 pm

Potvrđena tvrdnja iz moje zadnje rečenice prethodnog posta.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 28, 2019 2:01 pm

U prosincu 91, san prispava 4 ili 5 noći u svom stanu, umjesto u vojarni na Visokoj, iša bi doma leć, iza 10 ili 11 uri, svaki put bi zateka šleper pun spize, jušto prispija iz Italije, u nivou podruma konkatedrale sv. Petra, di, njanci ne uliza u skladište, nego se odma pribacuje u nekoliko Kerumovih tamića, i vozi na Brda, i druge butižice. I sad se on i Šundov naslikavaju za partijske zidne novine, umisto da su u zatvoru. Jer, to je Italija slala rvaskon narodu, a ne Caritasu da krčmi sa Kerumon, po načelu halbe drinken, halbe šarcu geben ! Pišem samo što sam vidio na svoje oči, kako na narečenom hot spotu, tako i isprid pomoćnog skladišta na Brdima, di mu je bila prva butižica...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 28, 2019 2:53 pm

Pari da si samo ti bio svjedok toj krađi?! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 28, 2019 4:05 pm

Nisan ja to nikad reka, ni mislija, dapače, samo ostali šute. A svi sve znaju...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 28, 2019 4:32 pm

Šutija je i glavni čovik Caritasa u Splitu.Ni A !
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 28, 2019 6:48 pm

A zašto će i govorit, kad su dilili... A jedan od glavne dvojice je i umra.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 28, 2019 8:47 pm

Počivao u miru. :roll:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK