by 9a2jg » Fri Sep 23, 2016 7:03 am
Davno prije nego li je uveden sustav eVisitor, za cijelo područje RH, SZUP, a prije njega i UDBA su imali nenadjebljiv sistem kontrole posjetitelja hotela, prenočišta i sl. Zaprijetilo bi se šefu recepcije, ili bi mu se iskopalo prljavo rublje, i on je bio matiran. Pod tim pritiskom bi on morao prenijeti istovjetan nalog na niže pozicionirane recepcionere.
Prije 16 godina sam putovao u Dubrovnik, na jedan od svojih zadnjih službenih puteva. Kad sam ga obavio, vraćao sam se preko Splita. U Splitu sretoh klupskog kolegu koji živi i radi dolje. U ćaskanju spomenuh da se vraćam iz Dubrovnika. On se zacrveni , uzbudi, pita me u kojem sam hotelu bio, kad mu rekoh, on sasu paljbu na nenazočnog šefa recepcije, uz završni citat : Jebat ću mu majku !
Kako sve isti ljudi i dalje rade, grijesi se gomilaju, lociranje običnog malog čovjeka, u nekom hotelu nije problem. Tako je i naš predsjednički kandidat LOCIRAN. Javili su se oni koje bi morao vidjeti, a i oni koje bi radije izbjegao, da može. Ne stigne sve vidjeti i one koje ON hoće vidjeti, a kamoli ostalo...
Tako nama djelatnici Službe rade besplatnu "reklamu", podsjetiti ćemo ih da budu tako revni i kad se zahukta kampanja...
Da li trebam citirati dijelove životopisa "suparnika" i ustvrditi da se njihov radni put poklapa s našim "promotorima" ? Ne, svi znamo sve, kretanja u Službi nisu tajni dokument, bez obzira što se javno ne objavljuju. Kritizirali smo, cijeli svoj život, DDR, Mađarsku, Rumunjsku , Bugarsku, a kod njih je to JAVNO objavljeno. U nas se time još uvijek pokušava nekog neznatno uzvisiti, ili mu zapeti nogu.
Sve u svemu, današnji dan, petak, turski svetak, će biti dostojno radno obilježen.
Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja