by 9a2jg » Sat Jul 07, 2018 6:56 am
2006.g. je bivši tajnik Severinac (uspješno) organizirao prvi, i jedini, put u neovisnoj Hrvatskoj, radioamatersku vježbu za slučaj opasnosti. I ja sam se bio odazvao, što , između ostalog svjedoči i priložena fotografija. Na njoj je zanimljiv detalj, vrući žig, mjesto i godina izrade šatorskog krila, kojeg sam dobio pri demobilizaciji. Prijepolje 1988. JNA se starala da se tamo otvore bilo kakvi pogoni, da najzaostaliji dio Jugoslavije malo ekonomski "živne". Poslije 2. svj. rata Politbiro Partije je bio odlučio da će se tamo, in the midlle of nowhere, gdje nikada industrije nije bilo, u Priboju, osnovati tvornica kamiona FAP (fabrika automobila Priboj), koja će, ne mareći za cijenu finalnog proizvoda, i ostale ekonomske zakonitosti, liferovati svoje produkte, prvenstveno JNA, pa i ostalim faktorima u Jugi, ako se tako naredi. Drugovi su htjeli unijeti dašak života u najzatucaniji dio Juge, gdje su ljudi bili "teški", nepovjerljivi i zaostali.
Uvijek se sjetim rečenice jednog poznanika da Sandžakliju moreš istrat iz Sandžaka, ali Sandžak iz njega nikako.
Elem, ja jednog takvog, koji se još kiti profesurom, lijepo upozorih da mi ne spominje suprugu, on jopeta.
Tzv. profesore, drugi žuti, nema te u idućoj utakmici.
- Attachments
-

- SRKVS2006 005.jpg (231.26 KiB) Viewed 3109 times
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja