by 9a2jg » Tue Aug 25, 2020 1:25 pm
Evo malog osvrta na IOCA HR listu, gledajući širokokutnim objektivom. Prvih 25 mjesta su 23 ličnjaka i tri radio kluba. Dvoje je pokojnih, Daki i Slaven.
Znači ostaje 20 aktivnih živućih ličnjaka. To me je oduvijek fasciniralo, kako to, program koji je HRS "jamio" Emiru, program u koji se svi HRS vrhovnici kunu, program koji je jedini ostao od onih koje su oni prikazali na HRS web naslovnici ima 20 (slovima, hrvatski, latinica, DVADESET) ozbiljnih fanova, a kad se pojavi koji program iz Španjolske, ili Rusije, između 150 i 200 ?
Da li to znači da ljudi iz Hrvatske nisu zainteresirani za uzdanicu svih hrvatskih programa ?
Znači li to da ovih dvadeset rade i za onih drugih 150 u programima koje pogone Španjolska ili Rusija ?
Po čemu je to "normalnije" , imati rating preko 300 DXCC zemalja, što košta znatno, za dobiti karte, i izvršiti pregled, nego to sve imati na IOCA-i, mukte ?
Znam, ima nekih, koji se više ponose svojim američkim znakom, nego hrvatskim, ali to nije tema. Tih i nema na IOCA HR. Pametnima dosta.
Gdje su predsjednici, u svim sazivima, u neovisnoj Hrvatskoj, na IOCA HR ? Članovi IO-a ? S časnim izuzetkom Marka, nigdje. 2EU sporo prikopčava...
Sve u svemu, faktično stanje jest, rezultat upravo one situacije gdje sam se ja verbalno sučelio s tajnicom oko promocije i financiranja IOCA programa.
Svi sazivi IO-a, sa svim dosadašnjim predsjednicima, su imali figu u džepu, kada je IOCA program bio u pitanju, i krivi su za njegovo stagniranje. IOCA manageri, od Emira, preko Mate, do Nene, daju i davali su 110%, i zato im veliko hvala.
Zašto ovo pišem ? Za 6 dana se predviđa novi IOCA tour 2020.g. Aktivatori su Neno i Tom. Podržimo ih, bar 50% više nego do sada, pogurajmo ih, u promidžbi i aktivnosti na bandu, dičimo se svojim prvacima, a posebice promovirajmo hrvatski Jadran, i hrvatske otoke, od kojih će neki sada biti po prvi put aktivirani !
Prijatelji, mirno more, stabilnu ruku, lijepo vrijeme, dobre propagacije, i da se nikome ništa ne dogodi. Stay safe & good luck !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja