QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Wed Feb 08, 2017 12:44 pm

Zva san malopri poštanski pretinac,gospođa mi kaže da ima nešto pošte.Nadam se da su i meni stigle QSL-ke sa buro-a.Zaletit ću se popodne doli.
Hvala za info Koki.

73,9A6R

P.S. I u RK "Marjan"su stigle,reka mi sinoć jedan njihov član.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 12, 2017 2:22 pm

Radio ja 9A1TESLA u svibnju, poslije i u listopadu. Prvu QSL-ku posla prije ljeta na 9A biro, drugu osobno uručio na skupštini. Povratno, njet !
Dobro je govorija moj mentor, pokojni predsjednik AKL-a, Slavko Teterić YU2GM : Ne sjeda se za stanicu ako nemaš QSL-ke !

Ne treba govoriti ko je odgovorni operator za 9A1TESLA, zna se !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 13, 2017 9:56 am

Napadaju me, da šta san se okomija na bidnoga predsjednika... Evo, neću više.

Ima rezervna momčad, ka u hokeju. Sa Emilon san radija prošle godine nekoliko puta, još k tome i posebna pozivna oznaka, povrh toga i HRS im plaća QSL-ke (jer su to sami sebi izglasali!), i , opet-ćorak.
Ne čudi me jer čekam već desetljeće i pol odgovor na direkt za prvu aktivaciju 9A15... , ali ipak je to jedan predsjednik ZARS-a !

I onda se mi čudimo da nam pokret tavori....... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 14, 2017 4:27 pm

Ima i samozvanih doajena, sa sjevera i juga Hrvatske, koji (još) nisu poslali za veze iz prošle godine , a istog smo mentora imali ! Šta češ, zalupati seljak, lakše metar u guzicu, nego cenat u glavu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 17, 2017 2:34 pm

Dobro me je Emir nasmija :

Kako javlja Ant, IZ8CCW, za članove Mediterraneo DX Club-a (koji broji skoro 1000 članova), "we open qsl service for TL8TT, deadline 03 MArch 2017." Ta aktivnost je bila od 1. do 14. veljače 2017.
Za donje postaje, treba još sačekati:
T2AQ/T2QR - Tuvalu
T31W - Central Kiribati
XX9D - Macao
3Y0Z - Bouvet
TU7C - Ivory Coast

Više o uvjetima učlanjenja u MDXC i uvjetima primanja izravnih karata za ekspedicije koje sponzorira MDXC , pogledajte na:
http://www.mdxc.org/become-a-member
/

Kad otvoriš link onda vidiš da je godišnja članarina 25 eura, plus troškovi transfera, svekupno oko 30 eura.
Da svakome od narečenih DX-ova pošalješ 2 USA $ , ne može te na godinu koštat ni pola od spomenute svote !

A i naša se ko će promovirat slanje QSL-ki ! Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju !

Koliko ono utrži kunica od "prodaje" QSL-ke 9A22MINE, a, Šute mali...?

Ali, kad sve skontaš, to i jest na tragu one čuvene Marinkove (i Matine) rečenice : Malo vi i plaćate, koliko.............
Tekst umjesto točkica umetnite sami, koliko vam je HRS valjo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2017 9:30 am

Nemam ja ništa protiv da se svak, ko se osjeća sposobnim, za segment RA kolača, okuša i u komercijalnom dijelu. Sve mogu svariti, samo demagogiju- ne. Jer, Emir opet otpoče o dolarima i kuvertama.
Mi, koji držimo do QSL-ki, to (mnogo) bolje znamo. Stoga, može prodavat priču nekom drugom, nama ne.

A ima i ona, iz devedesetih, kad su austrijske bankarske udruge davale kredite, po Hrvatskoj, keš, bez puno papirologije... Našli bi jednog lokalca, za to područje, koji bi animiro, vrbovo, a on bi za uzvrat dobio manju, ili nikakvu kamatu.
Ne jednom smo pisali da niko na ovim prostorima nije gorljivije branio sustav LoTW-a od našeg pripametnog Martina. Neki su mu direktno, neki indirektno, javno napisali da ne upire on radi lipih očiju.

U svakom od primjera, ponavlja se ona stara : Slijedi trag love, i doći češ do svih odgovora !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 19, 2017 11:58 am

Taj LoTW,EQSL i sl.su doveli do toga da sve manje karti dobivam priko biroa.Od recimo Amerikanaca kojih imam uvik puno,i šaljem im dobivam jako malo :!: :x
Sad gledam svaki znak u QRZ.COM i pokušavam odgonetnut od koga bi karta mogla stić a oni koji napišu da neće priko buroa su i ajmo reč najpošteniji.Odma znan na čemu san.Za ove druge neznam a skoro je svaki u QRZ.COM adresaru.
Ima i naših koji pišu da neće karte nikako ili oće na ove druge načine ali ne i priko buroa.
A od naših prigodnih je jako teško dobit kartu.Umisto da svima u 9A automatski potvrde ka šta bi bija red.Kod njih taj"default"izgleda ne postoji.Jadno.
Ja san 4000 9A206R kartica sve posla,di god se moglo.Kako po svitu tako naravno i za sve 9A postaje.Tako se to radi kad su prigodni znakovi u pitanju.Čim uđeš u taj "projekt"moraš biti spreman na posao i trošak.Inače se bolje ne vatat ćorava posla.Nažalost u 9A RA su mnogi zalutali.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2017 12:54 pm

Ma Reni, ove 9A70x in štampaje HRS, mukte, jer su sami sebi izglasali, pa nisu kapaci poslat, ja san posla njima, odavno.
SES znakovi iz Dubrovnika, Đurđevca, i ko sve zna od kud, ništa, niente, zeroosandeset, sve zamotaj u kartu, i baci, uzalud naše ufanje i nadanje...
Pusti donatori služe za napunit klupsku blagajnu, a ne za poslat karte....
Žalosno je i pisat...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 19, 2017 1:07 pm

Ako je tako boje da se ostave rada po bandovima.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2017 8:29 pm

Evo čitam kako Zik "objašnjava" Emiru funkcioniranje... Samo je potvrdio moju tezu, za koju imam dokaze. Dobro je da mu je priložio spisak "handiranih" QSL-ki, po proteklim godinama, našao sam da sam slao , od tih spiskova, od 3 do 5 ekspedicija, to mi je još uvijek puuuuuno jeftinije plaćat pojedinačno 2$ plus poštarina, nego predloženo.

Oni se "uhodavaju", čitaj, rvaski, traže mjesto pod suncem. Samo slijedi trag novca, dobit češ sve odgovore...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK