Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Tue Mar 06, 2018 4:00 pm

Ne moš, nije se kigijenski ubit u radno vrime !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 06, 2018 4:04 pm

ONDA POSLIN POSLA? MISLIN SE KOME BI TO NAJVIŠE ODGOVARALO? :o

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 07, 2018 3:28 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/euro ... 30580.aspx

Odavno se dokazalo da imaju više prava, beneficija i novaca, nego američki veterani. Jedino što je u Americi bolje su veteranske bolnice.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 07, 2018 4:20 pm

Veći je njima "doplatak"od moje plaće! Ali nisu oni krivi za to moje.
U RH je sve nerealno pa tako i ovo.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 07, 2018 4:51 pm

Reni, ne moraš biti dipl oecc da shvatiš da u RH 1,4 miljuna radnika radi za 1,1 miljun penzionera. Namjerno pišem "radi", iako nije umjesno, jer su tu svoju crkavicu penzioneri ZARADILI. Druga stvar je što tih para u penzijskom fondu NEMA. Papala maca, ali na dvi noge. I sada, država čeka, svaki misec, da radni ljudi uplate doprinose, da bi mogla servisirat penzije.
Penzije, iz osnova RADA, su za trećinu manje nego u socijalizmu. Iako se država obvezala dati propisano, tih novaca jednostavno - NEMA. Penzići gunđaju, životare.

Penzionere iz osnova sudjelovanja u DR-u nije briga da li će se Fond napuniti ili neće, oni iskaju "svoje" što su im čelnici udruga, na čelu s HVIDROM i HDZ-om obećali. Vjerujem da se nikada nisu zapitali kako to da osoba koja ima 4 puta više efektivnog staža od njega ima duplo manju penziju ?
Kad su , nekidan, iznijeli podatke, ja sam se prvi frapirao. Država tvrdi da je prosječna braniteljska mirovina 5.600 kuna !!!!!!!!! Ja, sa 45 godina staža, 3.100 !
Prestar sam, i muči me išijas, da premećem plinske boce po Savskoj.....
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 08, 2018 9:43 am

Tome je tako jer se sve pokralo.Ja i žena nismo tili uplačivat u II stup ali natiralo nas. :x
Kad ti sa 45 staža imaš u 2018 3100kn onda moš zamislit koliku ću ja imat ako je doživim? A moja ja plaća u rangu jedne mirovine i to ne svake,pa ni tvoje.Ali dobro i moja mater ima veću od tvoje,jbg.Čovik bi se na sve moga jidit ali najviše kad su pinezi i imanje u pitanju.Tek onda na red dođu neke druge stvari.
Obećali su političari brda i doline na tisuće puta.Doći će obećanja i prid nove izbore.Ja znam kome neću dat glas.Svima onima koji su do sada obnašali i jednu sekundu vlast.Nije tajna.
Neće taj moj glas ništa nažalost pomoć a ni odmoć jer se svi izbori u RH namištaju.Malo jedni pa drugi i tako u krug.Ka staklo prozirno.Love nema.Prodaje se sve što se može za bud zašto i uzimaju jako nepovoljini krediti da bi se i mirovine mogle podilit.I da bi uhljebi mogli za nerad dobit plaće.Imaš ih i u D-12.Te kredite niko nikada neće vratiti.I to znaš.Zato ću sad ovdje stat jer me štumik počeja bolit i tira me na kondut :!: :o
Adio.

73

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 08, 2018 10:19 am

Najveća iseljavanja, od 2010.g. , do danas, s jakim naglaskom na zadnje 2-3 godine, su baš iz krajeva gdje su bili bastioni HDZ-a, njegovo tvrdo glasačko tijelo. Zlurada osoba bi rekla : To je, dragi gastarbajteri, vaš izbor. Ja neću. Samo ću ponoviti ekonomsko socijalne uvjete predjela gdje su na ognjišta Srba doveli BiH Hrvate. To su područja gdje ni prije DR-a nije bilo osnovnih uvjeta za zdravu ekonomiju. Sve tvornice koje su im bile sagrađene su bile "političke", tj. nisu radile na ekonomskim principima. Poslije rata se (namjerno) nisu obnovile, taj puk je hranio Caritas i Ministarstvo obnove i razvitka. No, sad je stasala generacija djece tih BiH Hrvata, završili srednje, više i visoke škole, i neće da stoje doma nezaposleni. Nije im za zamjeriti. Već prije nekoliko godina je krenuo taj masovni egzodus, onog dijela HR populacije koje je u najboljoj snazi ! Onda možeš mislit šta nas čeka.
Ponovno je Lika, Kordun i Banija pusta, a, na žalost, očistila se istočna Slavonija, s tendencijom te pošasti prema zapadu zemlje.
Koliko je to ozbiljan problem, najbolje su detektirali dubrovački turistički manageri. Nakon katastrofe , preklani i lani, ove godine su već početkom ovog mjeseca, počeli obilaziti Slavoniju, nudeći cca 7.000 kuna, stan i hranu, za cijelu sezonu, koja počima za 20 dana ! Da se podsjetimo, lani je to bilo 5.000 !
U Bolu nude domski smještaj u apartmanima za dvoje i četvero, stipendiju od 1.500 kuna, i osigurano radno mjesto, za sve sa područja bivše države koji hoće učiti za konobara, kuhara, ili recepcionera.
Domaćih (sa cijelog Brača) - NEMA.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 08, 2018 11:32 am

Nemoj računat na one sa Brača jer gotovo svi imaju apartmane,neki i po pet komada pa puta 70-100 Eura dnevno..čista matematika.Dok je mira i turista bit će i novih uređaja a i lineara. ;)
Neka naših gostiju.Zato me i ne čudi da domaćih polaznika nema.
Kasno se pristupilo svemu tome.Već sada se previše obitelji odselilo van RH.Da se to uradilo prije 10-15 godina bilo bi rezultata.Kasno Marko na Kosovo stiže !
Ja bi za 7000 kn izija nogu kome triba ali već san star i neće me nitko osim u ovome što radim a i to je upitno do kada će durat.Jerbo idem sve stariji i bolesniji a ne mlađi i jači. ;)
Do ev.mirovine me dijeli najmanje 15 godin.Ako se drugačije ne zapovidi a oće 100 posto.Jer državi je u interesu da nas sa radnog mista direktno pribace na groblje.Tako in je najjeftinije.A kako vidim mogu nas i neki drugi narodi zaminit:Srbi,Rumunji,Bugari,Bosanci itd.Deboto i Kinezi koji rade za šaku riže.Gruba vrimena gredu.
Ja i svi oni koji su u sličnoj situaciji ćemo nahebat i to dekapoto.
Ali ja ću se uvik dok budem moga držat one: KREPAT, PA NE MOLAT ! ZADIŠPET :evil:

P.S. Samo mi nemoj reć da san i uređaj zadišpet kupija. :lol: :lol:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 08, 2018 12:41 pm

Samo mi nemoj reć da san i uređaj zadišpet kupija. :lol: :lol:

I jesi, ali ne meni, nego Milanu ! Sad si njega bidnoga ruvina, bacija ga u trošak...
A tek linear.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 08, 2018 2:13 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/anke ... 30806.aspx

94% anketiranih je mog mišljenja, koje je nevažno, ali je moje.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK