QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Thu Feb 02, 2017 10:47 pm

Hvala. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 03, 2017 7:31 am

Nema na čemu. Iz iskustva znam da nema veće naslade nego kad ti na zasluženom uspjehu čestita neko ko zna koji se put treba preći, za doći do toga.

Zato mufljuzi iz D-12 i nisu stavili na prvo mjesto radiooperatorske dosege za ostvariti uvjete za jedino RA priznanje , Nikola Tesla ! Svašta su oni tamo nadrobili, a lajtmotiv im je , tobože, skrb i rad sa mladima. Kao prvo, nijedna RA organizacija, pa ni naša, ne može zamijeniti ono što nisu dobili u školi, obitelji, vjeronauku... Ima i razlog zašto su napisali baš tako. Da dobijaju likovi tipa Puki, koje nikad niko nije čuo na opsegu, vidio QSL-ku, pronosio ime Hrvatske i njenih operatora diljem kugle zemaljske.
E zato ti, moj Reni , nemaš Teslu, ni, koliko znam, nisi nominiran ! Jer je njima sve važnije od radiooperatorstva i konstruktorstva. Koliko si ono, nikidan napisa da ti ide koaksa iz stana na krov, a...? Znan da je bilo dvoznamekasti broj. E, vidiš, to tebe hebe ! Jer, njima ne ide ništa, i nije ih ni briga. Jedino ih je briga šta in je Južni izbija novčanu komponentu Tesle, a oni se taman bili namazili, i još metnuli da možeš dobiti više puta ! To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 03, 2017 12:39 pm

Nisam nikad niti pomislija da dobijem Teslu.Ali zato radim na bandovima 3/4 života skoro svaki dan,pišem QSL-ke,šaljem via buro ili direktno.Mislin da je "Rat i Mir"šala mala prema onome što bi stalo u moj RA roman.Nisam jedini,naravno,ima nas još u RH.I cijenim svačiji rad,trud i postignute rezultate jer oni ne padaju za kratko vrime i s neba.Vlasnik sam koliko mi je poznato 3 u Svijetu priznate diplome.Prve u 9A.E pa sad ako je to nije vrijedno spomena,nema veze,sve OK.One su dakako moje,osobne,privatne ali i Hrvatske.Ja sam patriot,domoljub i na taj način shvaćam život,tako razmišljam i funkcioniram.
Meni je vrijedniji komad kamena,stine sa Brača ili Splita nego sve te Amerike,Europe I Australije zajedno.Jer tamo bi uvik bija stranac u stranoj zemlji. Kad dođem na Brač osjećaji u meni govore da san doša doma,na svoje.Nigdi drugdi se tako ne osjećam..dobro,jesam i u Splitu,naravno.Svugdi,drugdje sam samo turist,posjetitelj,gost.Lipo je sve vidit,skupit iskustvo pa i zaradit ali doma je najlipše.Za sve ostalo tu je Mastercard. ;)
E kad bi tako razmišljale ove naše lopine :!: :x

73,9A6R

P.S. Na krov ide priko 20 kabela!
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 03, 2017 1:36 pm

Možda ti mene nisi najbolje razumija, ili ja nisam dovoljno rječit...

Ako se za jednog Nikolu Teslu, koja je ostala JEDINA radioamaterska kula svjetilja, u poplavi društvenih priznanja i priznanja ZTK i HZTK, ne nominiraju istinski RA , s radiooperatorskim uspjesima i konstrukcijama, onda i to jedino RA priznanje definitivno gubi svoj sjaj, i mjesto u RA društvu.
Jer, ono što oni nadrobiše, jest voda na njihov mlin, prepisano sa stranice HZTK !

Može i jednostavnije, pa će ti bit jasno ! ;) Koliko ima DXCC zemalja, i di su na DXCC standingu, uzdanički klubovi, od onoga u Supetru, naprid ? Di su tu WAZ-ovi, WAS-ovi, WPX-ovi, IOTA, IOCA, 9AFF, da ne nabrajam...

Znaš šta oni rade, odaberu neko minorno natjecanje, najčešće DIGI vrstom rada, onda taj rezultat mućaju po ustima iduću godinu dana, obilazeći općinu, grad, TZ, potencijalne sponzore, ZTK... Šema je dovedena do savršenstva, poslikaju se dica, malo u klupskim prostorima, malo na Vidovoj gori, i to se reciklira...
Oni su dobili tri puta priznanja i lovu od HZTK u neovisnoj RH, a šta si dobija ti, ili tvoj tadašnji klub ? Bez uvrede ništa, ka ni moj.

Da zaključim, ali nije zadnje, stara je dalmatinska poslovica da nikad karakter nije uda divojku, nego roba ! (Obleka, kak se veli u D-12!)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 03, 2017 3:15 pm

Oni više vole ove šta trče za "lisicom"po šumi. ;)
Za to ne triba znat CW :!: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 03, 2017 3:34 pm

Kad san posta predsjednik AKL-a prvi mi je bija zadatak uredit evidenciju zemalja, po bandovima, vrstama rada,prefikse... Nakon toga, zahtjev za 5BDXCC, koja je bila (odavno) osvojena, ali je bilo "teško" za sve ispisat, klasificirat, poslat, ne zaboravi onda su se još slale karte u ARRL !

Obađi malo uzdaničke klubove, nigdi ne visi, ne 5BDXCC, nego ni "obični" DXCC ! To te ja pitam ! Odatle sve polazi...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Feb 04, 2017 10:08 am

Meni fali nešto entiteta na 160m.Odavno nemam antenu za TOP BAND a nemam prijatelja koji bi mi pomogao,hi. ;) Ima san jedan slooper zavezana za jedno stablo ali mi ga dva puta kidali pa sam odustao. :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 04, 2017 10:12 am

http://ioca.hamradio.hr/index.php/hr/io ... roll-lovci

Evo ti dokaza, o kojem ja godinama pričam. Uprli su bili da Emiru otmu projekt, a poslije toga su se samo hvalili, još jednim draguljem u kruni, a sami nisu napravili ništa ! Svih onih koji su učestvovali u toj "otimačini" nema na popisu lovaca, nema ni njihovih klubova, a o trenutnom vodstvu HRS-a, da ne pričam. Mark sa 300 , i Zlatko sa 166, livon rukon su mogli imati i nekoliko puta više, da su tili.

A di će samo skočit Ivo i CDO, kad uskoro osvježimo tu listu, nije sla 6 godina ! To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Feb 04, 2017 10:19 am

Ima bi i ja više da san u mirovinu i da su me neki od "kolega"tili čut.Ista san na 502 ima 10 god.nisam ništa sla niti ću slat.Pače,tražila san da me se makne sa liste ali neće .Onda neka tako stoji,jebe mi se.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 08, 2017 10:49 am

Prekjučer mi se Ivo 2GF pohvalio da su dobili QSL karte sa 9A biroa, evo danas stigle i za moj klub. Ko je sla prije rata, šalje i sada. "Novost" je da sam dobio QSL-ku 9A6C, in return, seveda, ali ne od vlasnika znaka, nego od njegovog QSL managera, 9A1AA !!! Veliki biznismen, još veći operator, ne stigne poslat ono zeru QSL-ki , in return, po zemlji i inozemstvu, pa mu triba QSL manager !
Ali, lipo kaže naš narod, ko ima para, i muda maslon maže... To je njima njiova borba dala... I pokoji šef.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK