Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Mon Feb 08, 2016 1:13 am

Finila je i ova.Radilo se na 7 bandova kao i prethodnu.Nije loše,nisam nezadovoljan.Radilo bi se i više da sam u mirovini ali obje DXpedicije su mi pale u jutarnju smjenu kad su išli puno bolje nego po noći.Kad se pogleda broj veza i bandova naspram mojih "žica"i jedan beam za 28 MHz,vjerovatno je to najbolji rezultat u 9A!
Onaj ko ima malo soli u glavi i bavi se DX-om zna o čemu pričam.Kad jednog dana postavim samo malo bolje antene,sa dobiti, bit će i više veza.Na 160 jednostavno nemam gdje postaviti tako dugu žicu.I 80 je problem ali tu sam se nekako snašao.Nije nešto ali je barem rezonantna a ne neki End feed pa na tuner,HI. :D
Momke sa Palmyre nisam čuo,zato se i nisu našl u logu.Izostat će im moja mala donacija,SRI GUYS!A remote veze se ne računaju :!: :x
Ovima sa 2XVP8 ide sve kako je i red.Još jedan novi entitet pa sam sada na minus tri do H.R.No.1.Ta tri zadnja će biti najteža ali što se može.Bit će zanimljivo do samog kraja. :D Srića Velikog Vođu imam CFM.A vi ostali ćete u kuruze i na brege. ;) Znam ja to.Neka.Radit će ga na CW i oni koji ni čuli za nju nisu a kamoli da je primaju. :oops:
Čestitam svima koji su logirali sve ove rijetke entitete,iako znam da ih neki ni u snovima nisu mogli samostalno uraditi. :o Takav je život,čupav i dlakav.
Netko se satare na sve moguće načine,financijski i psihčki da bi uradio vezu a netko je dobije gratis.Piva Gibonni "Svi moji punti kad se zbroje...".A ja dodajem..u tri veze stanu. :D

GL

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 08, 2016 8:38 am

Lipo si ti to Reni sve napisa, iako pouzdano znam da nam se mnogi smiju, poglavito oni koji nisu to sve zaslužili.
Što se tiče rada, nema to veze sa penzionerima, nego, koliko uložiš, toliko ti se vrati, rijetko s kamatama.
Moj je problem što sam ja cijeli život ulaga u društveno, ili u neovisnoj Hrvatskoj bolje rečeno "zajedničko" , jer novokomponirani veliki Rvati biže od riječi društveno, ka vrag od svetog uja.
Razumljivo je i shvatljivo zašto, jer nisu uložili ništa.
A tili bi imat.
Jedan je jedini put - otimačina.
Neko antenu (ne mislin na Milana, on je svoj beam donira klubu), neko uređaj, neko linear, neko lokaciju, mnogi su, bilo bi ružno reć svak, nešto oteli. A i oni koji nisu oteli su sukrivci, jer muče.
Govorila je moja pokojna mater da je lupež oni koji krade, i oni koji drži vriću. U ovom slučaju, oni koji muči, ustvari drži vriću.

Odavno san pisa da mi je bija jedan prika, vršnjak, Istrijan u IO-u HRS-a. Čovik pošten, dobar, uzor, od glave do pete. A isto je suučesnik u svim njihovim nezakonitim i amoralnim radnjama, jer je cili mandat muča.

Ovih dana san zatrpan mailovima, šalju prike i drugovi, koliko je koji "zaslužni" drug iz vodstva HRS-a odnija (mi bi u Dalmaciji rekli ukreja) opreme i materijala iz MUP-a, OiV-a, HTV-a...
Nisu odnili doma, Bože sačuvaj, nego na "lokaciju". Za prisilnog donatora je bilo "za klub, i našu dicu, podmladak", za one koji znaju , opremanje poluprivatne lokacije. Ali, nisu mi prike rekli ni ukazali ništa novo. Sve sam to ja zna, do u detalje, odavno. I ne samo ja.

Bliži se Univerzijada u Zagrebu. Kad je bila prethodna, onda su nan obećavali brda i doline, puste uređaje, nakon manifestacije. Mora je doć (Domovinski) rat, da ja, na prvoj crti, iz prve ruke, saznam da su organizatori dali nešto uređaja i opreme, po završetku. Sve su to "preuzeli i usmjerili" provjereni drugovi iz SUP-a. Nešto je išlo i doma. Na istu adresu di su završili i uređaji iz Saveza, koji su , BTW, mlađi od onih s kojima ja još dan danas (uspješno) radim.

Samo molin Boga da po završetku ove , predstojeće, Univerzijade uređaji ne završe kod radioamatera-provjerenog kadra iz MUP-a. Da opet ne krene sinjska ojkalica : Bija SUP, ili MUP,.......

A di su ICOM-i, beneficirani uređaji ? Dragi Reni, sa njih nije učinjena ni jedna jedina veza od ove tri narečene ekspedicije. Rađeno je sa privatnih uređaja, privatnih lineara, i privatnih antena.

Toliko o "društvenom" i "zajedničkom".

Ovo me inspirira Supetar, bija san jutros najranije tamo, da vidim sigurnosno-bezbednosnu situaciju, i da li divljaju "razularene ustaše". Osin raznosača kruva, škovacina i radnika na INA-inoj pumpi, nigdi nikoga. Čak ni u Uzdaničkom klubu. A ja mislija da ću zateć filu, za upisat se za radit u PPS. Jer, kad san sabra znamenke koje su prikazali HZTK-u, općini, HRS-u, RTL-u , ZABA-i, koliko su naštancali operatora u neovisnoj Hrvatskoj, mislija san da će fila bit od Automat cluba, do, deboto, rotora. A zato su i dobili dva puta društveno priznanje i šolde. Da fundamenti objekta Potemkin budu solidniji.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 09, 2016 2:34 pm

U sjeni ovih narečenih, "velikih", ekspedicija, događaju se i one , "malo manje". Od prekjučer radi San Andres 5J0C, od jučer 7P8C, a od prekosutra 5V7TH. 7P8C je naročito interesantna Bračanima, i onima koji imaju njihove gene , šalje via biro, via F5GSJ.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 09, 2016 2:37 pm

:lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 11, 2016 8:57 am

Ekspedicija sa SG i SS ulazi u zadnju četvrtinu plovnog puta, između SG i Port Stanley-a na Falklandima. Zaželimo im povoljno vrijeme, i da sretno stignu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 12, 2016 9:58 am

Sluša san jučer SSB QSO Belgijanca i Nijemca, na 14. Suglasni su da je veze sa Palmyre "pomogla" najmanje jedna remote stanica ! Vele i da su one skorašnje veze Poljaka iz Sjeverne Koreje isto rađene preko remote stn !

Bar Đuki ne pada kiša...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 12, 2016 11:23 am

To treba pisati u ARRL DXCC desk!I glasilima širom Svijeta.
Čakule na bandu ne pomažu.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 12, 2016 11:43 am

Šta ću pisat i kome, bez materijalnih dokaza ! Ispa bi ridikul, i ogovarač bez osnova.

Ja sam to uradio sa drugom Rolandom, davno prije rata, pa vidiš kako mi je drug Gogo to izvadio iz SRH arhive. Njegov je problem u glavi, jer san se ja onda, a i sada bi, uredno potpisa iza svoje prijave.

U radioamaterskoj organizaciji ti je isto kao i u društvu, kako god okreneš, zviždač uvik najebe, de capoto. Uzmi za primjer predsjednicu države, uzela je za savjetnicu najpoznatiju zviždačicu u državi, izdurale su par miseci, pa je potirala...
Zviždače svi tapšu po ramenu, a kad triba stat iza njih, svi se izmaknu ! No, ti koji se izmaknu, bez srama i stida koriste blagodati koje im je omogućila oštroumnost i muda zviždača.

Ima još...
Last edited by 9a2jg on Fri Feb 12, 2016 12:47 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 12, 2016 11:56 am

U pravu si.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 13, 2016 8:47 am

Još se sinoć M/V Braveheart priveza u luku na Falklandima. Danas možemo očekivati update LOG-a za zadnji dan i po, šta fali. Ukoliko se budu držali plana, danas je montaža antena, i onda casual rad cca 7 dana. Prilika da se radi VP8 na nižim opsezima, kome fali...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK