by 9a2jg » Tue Oct 22, 2019 11:17 am
Razvrstavan stare QSL-ke, i , paj sad, stivane tri karte, zajedno, 4O79WARC, 4N0CW, i YT2P. Elafiti, Lastovo, Palagruža.
Vučen zajednički nazivnik, i, nema iznenađenja, na svakoj od njih (najmanje) jedan Banjičar, jedan KOS-ovac, jedan UDBA-š.
Ne moran pisat ko je bija QSL manager, jer je tako moralo bit.
Ali, to nije sve. Jedini klub u Jugi, koji je dobija prvi prazne QSL-ke od Organizacijskog odbora MIS-a 79, i na nju stavija svoj pečat, YU2CBM, je bija radio klub Marjan.
Mislili ste da je to bija AKL, koji je podnio 99% organizacije, malo ste se zajebali, AKL je uvik ima svoju, pravu, QSL-ku.
Nikad nije bija guba, niti se cicijašija, za razliku od narečenih.
Ko je koristija takve prazne QSL-ke od MIS-a najduže u SFRJ ? Odgovor se nameće sam po sebi, RK Vidova gora u Supetru !
Sve do kraja 1986 ! I predsjednik također. Samo šta je prije toga potrošija kućnu zalihu svojih starih crvene boje (da kuda će ! ), na kojima je pisalo YU2RBW, pa je kemijskom križa ono slovo R !
Nešto slično ka i Ivo iz Milne, kad je šava QSL-ke di je pisalo Crotia ! Kad san ga ja izgadija, u eteru, on će ti, mrtav ladan, citiram, " pa šava san ih onima koji su znali iz koje san zemlje ! " Ja san zavarija, gore nego kad vlaj iz Bristivice zavari lamarin, u trogirskon škveru.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja