by 9a2jg » Tue Oct 18, 2016 4:09 pm
Kad sam 1996.g. išao raditi u (UNTAES-om) okupirani Vukovar, spavo sam u Vinkovcima. Navečer , rano se smrači, divanim s ukućanima, riječ po riječ, potekla priča o korijenima, ispalo da su oni onaj drugi ešalon djece iz gladne Ercegovine i Dalmacije, šta su pratri iza rata doveli u balkansku žitnicu, da se najedu i prežive.
Toga sam se sjetio jučer, pri događanju dviju situacija. Prvo sam slušao na HR1 da su najveći socijalni problemi, glad i siromaštvo, u Osijeku i Slavonskom brodu ! Još mi to nije nego sjelo, naši mještani kupe hranu i novac za potrebite u Osijeku ! Dođe ti da se raspametš ! Ono što je ranilo cijelu Jugu, i još pola Balkana, sada je gladno, a uz to i bijela smrt, sve mlado otralo u zapadnu Europu , u potragu za kruhom. Krokant na toj tužnoj torti je uspostava direktne avionske linije Dublin - Osijek. Da gastarbeiteri 21. vijeka mogu doć doma, bar za Božić. Jebem te živote. Da mi je ovo neko pričo da ću doživit, osobno bi ga bio strpao u ludnicu, sad ludimo mi, jer ono što je spasilo jednu cijelu generaciju ercegovačke i dalmatinske dice, sada treba pomoć.
Nije dobro.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja