Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Apr 26, 2025 4:19 pm

Je Djani, zdravo zboriš, ali, moraš priznati da se civilizacijski doseg mora održati ! Gdje to ima da nova momčad ne poštuje odluke prethodnika ?
Može i drugačije, kako to da nisu opstruirali nijednu odluku prethodnih vodstava, a koje su bile neetične, nepravedne, nehumane i protuzakonite ?
To ti je kao i RTV pretplata HTV-u. Oni naplaćuju po zakonu iz 60-ih godina prošlog stoljeća, samo zato jer im to odgovara !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Apr 26, 2025 7:17 pm

U HRS-u se sprovodi politika kontinuiteta.Kako sam i predvidio. :? Moj post je još tu,nije izbrisan.
Sit gladnom ne viruje.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 30, 2025 9:01 am

Aj ća, počeli su mi šavat poruke ovi šta se pripoznaju u mojim postovima. I još vriđaju. Dokaz da san ih pogodija u žicu. A nisan nikoga imenova, remote-a mi ! ;)
Srića moja da još u Dalmaciju vridi ona poslovica da nije važno šta je reka, nego ko je reka.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 01, 2025 5:22 am

Mome se "inkriminiranom" postu još nisu pošteno ni osušila slova, kad me zateka poziv iz Splita, čovik mi govori : "Vidičeš da će reagirat !"
Najjača irska (katolička) poslovica je : "Osuđujemo grijeh, ne grešnika !"
Tako i ja, ovdje 15 godina ukazujem na grijeh, a grešnici se jave i sami.
Ima 20-ak godina da se samoformira ešalon osoba koje neće da se jave na bandu. Nije velika lista. 2005 je brojila 5 znakova, u međuvremenu su dvojica umrli , 6AA i 2Y.
Razlog nije moje pisanje, nego istina u navedenom. Sve što sam onda pisao, potvrđujem i sada, to još žešće, jer sam sakupio još više dokaza, i osobnih svjedočenja, od kojih sam neke, uz prethodnu dozvolu sugovornika, i snimio, da postoji, nikad se ne zna. Kao što rekoh, nema osobnih razloga, samo su pitanja RA prirode, etike, prava, pravde, i zakona. Počelo je sa IOCA programom, preko smjene predsjednika HRS-a, do slučaja Severinac. To su tri različite teme, a opet toliko umrežene, da se jedna ne da odvojiti od druge dvije. Znam, netko će reći, lako ti je blatiti mrtve ljude, ali to nije tako. Ja ih nisam blatio, ni dok su bili živi, sve sam im sasuo u brk, javno. E, to je prelilo čašu.

Da se ne ponavljam, već sam pisao, u nekoliko postova, kako sam "uskraćen" za cca 80 do 100 hrvatskih otoka, iz prostog razloga što mi se nijedan od tih 5 znakova nije htio javljati na moj poziv na bandu. Neću ulaziti u detalje, ali ako se pojavi koji precizni kroničar , s jačim živcima, rado ću mu ustupiti kopiju, po kronološkom redu, datum, sat, minut, frekvencija, poz. oznaka i ime one osobe koja se nije HTJELA javiti !
Ovaj, koji me jučer nazva govnarom, ima olakotnu okolnost, baš kao i pokojni Milan, nisu prošli "normalni" RA put, od normalnog tečaja, do rada na bandu.
Ne mogu baš reći da je to donija sa sobom sa CB-a, jer je tamo većina bila sastavljena od dobrih i pristojnih ljudi, no, simptomatično je da je neformalni "šef" CB-a u Splitu i Dalmaciji, bija moj susid i prijatelj, pokojni Nikša Dragičević, i da ih je on drža "na uzdi".

E. ali ovaj je iša korak dalje ! Učinija je nešto šta mi nitko u 60 godina rada u amaterizmu nije učinija ! Ne samo šta mi nije potvrdija već rađene otoke preko biroa, nego je rezolutno otklonio prijem mog DIREKTA upućenog njemu, za te iste veze, i meni se ta kuverta vratila nazad. Čuvam je u svom malom muzeju ljudskih gluposti.

Ali, ni to nije sve ! Ovo mi je drugi put, da me zbog Komiže napadaju. Prvi put mi je drug Goran javno i neuvijeno prijetio da ne smijem pisati o njoj, sad ovaj vriđa.
Ponavlja se ona narodna : Pomozi sirotu, na svoju sramotu ! U 60 godina sam više puta bio, s AKL-ovom momčadi u Visu i Komiži, nego on po škojima u viškom arhipelagu.
Oformio klub u Visu, postavio uređaje i antene i krovištu Osnovne škole, obučio ih raditi na TRIO 510, i pustio u život na bandu. Prije 54 godine. O svom trošku.

Moj pokojni predsjednik, Boris Dragan 9A2FM, me poslao, ispred SNO SO Split, dana 25.8. 1991. kao posljednje osobe koje su posjetile okupirani Vis, na zadatak.
Kad sam došao u Centar za OiU, u Visu, predio Kut, napali me verbalno, odmah s vrata, da što sam došao, da oni žive u miru s JNA, da se vratim kući. Ne samo što mi nisu vratili KV uređaj, vlasništvo AKL-a, nego su me doslovce izgurali iz Centra, riječima, citiram, "da je bio mir dok nisam došao" !

Kako me drug iz Komiže nazva govnarom, ne mogu da se slično ne izrazim : Učini dobro, izi govno. Tako je bilo, i biće, dok je svita i vika.

Ima još, ali ne smin pisat, dok se drugačije ne naredi. ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 02, 2025 7:31 am

73.Eno te u TX9A clublogu na 7 i 10 CW.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 02, 2025 8:09 am

A slušaj, znaš kako su pričali poslin rata : Tuku naši, al tuku i partizani! ;) Valjda se i ja mogu koristiti svojim znakom ? Bez CW readera.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 02, 2025 8:34 am

Ja san samo da info.Ako si ga ti uradija,sve u redu.73.GL
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 04, 2025 9:44 am

Gogo, gdje si ti vidio 15 dana? Rok je već jako dugo kako piše u propozicijama, drugi ponedjeljak nakon natjecanja što ispada 9 dana. Vjerojatno se to može i skratiti ali za sada je tako....

Šta će, drug Goran, mala penzija, nema za nove očale...? Ili piše, da se piše, prsi se, ka mlada za udaju, a niko ga ne obadaje...?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 06, 2025 7:22 am

https://www.hamradio.hr/hrvatski-radioa ... up-2025-2/
Ovoga nema u Beninu ! Oni njih DVA puta umoljavaju da pošalju dnevnike ? Morti im fali jedna mlađa raspuštenica ? Muzička želja ? Prećerali ste.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 07, 2025 10:21 pm

Ne spominju više dnevnike ! Možda su i oni prevaziđeni, ka i telegrafija ? Kaže Mate i QSL-iranje ? :(
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK