Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Wed Oct 26, 2022 5:22 am

A evo i nove kategorije u CQWW natjecanju koja podržava remote rad i to mogućnost remote RX-a sa više lokacija na svijetu.
Ovo je prava kategorija - tko nabije taj dobije ;D

Pročita Adam da, tri tjedna nije bilo smislenog RA posta na onom sterilnom forumu, pa malo uzburka površinu vode u čaši. I zadnjem naivcu na svijetu je bilo odavno jasno da sva sranja koja nam se događaju u svezi remote rada i postaja imaju generator u SAD-a !
Samo, zašto moraju eksperimentirati na nama ? Skidati nam gaće, koje su već bile svučene do koljena ? I ono malo ponosa što nam je ostalo, uzeti, i ponašati se kao neokolonizator 21. stoljeća ! Uz debelu pomoć domaćih kvislinga i kolaboracionista.
Ali, dobro je Adam detektira problem, jer mu je nekoliko angažiranih aktera pred nosom, u Istri. Valjda su se , na zadnjem skupu, dogovorili kako do kraja rastepati HRS ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 26, 2022 8:00 pm

Ne bi me začudilo da uspostave plaketu npr.5BDXCC-remote. :lol: :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Oct 28, 2022 6:04 am

Razgovaram sinoć s nekoliko domaćih RA, pitam ih hoće li sutra učestvovati u KV natjecanju. Odgovor me (nije) iznenadio. Prvi mi reče da je još ovaj vikend u branju maslina. Drugi mi reče da nešto betonira oko kuće, a može jedino vikendom, dok je ovako lijepo vrijeme. Treći me je odgovor doista iznenadio, čovjek mi reče da predstoji dugačka, i hladna, zima, te da se mora spremiti za nadolazeće niske temperature.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 01, 2022 6:14 am

Gori mi jučer stari kolega RA,vrhuski telegrafist da je sluša CQ WW SSB Contest i da mu se čini da je bilo manje učesnika nego prije.Reka san mu da je to zbog digitalije.Sve se razlinilo,neda se ljudima vikat u mikrofon.Stari pod ploču odlaze a mladih,vještih operatora je sve manje.Sad se pokušava priko remotea iz Hrvatske nešto ka podignuti aktivnost ali klinac,neme tu kruva.I priko njega uglavnom sijede glave popunjavaju slotove i liste.Mora li ovaj napaćen narod stalno bit dio nakaradnih eksperimenata? Mora kad ga vode udbaši,komunisti i boljševici,sada piturani u zelene eko aktiviste.Hrvatska d.o.o. I kad pomisliš da gore ne more bit, oni ga još više useru.Kako u društvu tako i u radioamaterizmu.Nikad pameti steć a mnogi jednom nogom u grobu. :? E, moj narode,budućnosti ti nemaš. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 02, 2022 7:36 am

Dobro je Adam napisa, u konačnici se sve svodi na princip "tko nabije, taj dobije!" Ali, više im nisu dovoljni kilovati, sad trebaju i IZM-a i remote upravljanje. Ustvari, ne trebaju natjecateljima, nego "njima", koji vuku konce iz drugog plana, i kojima cilj nije radioamaterski, i radiooperaterski...
Čitajući pametnog Martina, sve ti je jasno, ko o čemu, vojska o skraćenju, kurva o poštenju... Bogu fala, ostalo in je sitno...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 02, 2022 8:41 pm

Srića postoji biologija.Ali čin prin,to boje. ;)
9a6r

Postby 9a6r » Wed Nov 02, 2022 10:10 pm

"Slušaj tovara gospodara, pa ti ni tičjega mlika neće falit." ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 03, 2022 8:28 pm

Čitam postove pod topicom SK, na HRS forumu, pa taj pametni Martin ne zna složiti prostoproširenu rečenicu na hrvatskom jeziku ! "Kako se je" , tako se ne govori ni u Bednji !
Zato su mu i dali da održi "predavanje" na YOTA2022. Zauzvrat im je napisao nekoliko oda, glorificirajući pomoćnicu tajnice, i ostale. Stahanov i Alija Sirotanović im nisu ni do koljena !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 09, 2022 7:26 am

Završila je velika ekspedicija J28MD. Namjerno pišem velika, iako to nije tražena zemlja, ali amateri diljem svijeta, gladni dx-ekspedicija, nakon dvoipogodišnje stanke, navalili su na svih 9 bandova, puneći slotove svim vrstama rada. Operatori na postaji su bili vrlo dobri, upravo onakvi kakvi se i traže za upravo taj profil dx ekspedicije takve vrste.
Ono što je mene ponukalo pisati o ovoj temi je nešto što sam vidio na qrz.com, a to je njihova QSL karta. Na njoj piše : U spomen na 9A6AA, F1HRE, i JH1AJT. Znači, MDXC je učinio ono što HRS nije ! Dok još nije sasvim izblijedilo sjećanje na Emira Mahmutovića, da organiziraju neki IOCA tour, da mu ga posvete, i to jasno označe i promoviraju, da se ne zaboravi.
Ne tako davno, prije 17 godina, su javno pisali o ARG-u na jahtama i jedrilicama, u akvatoriju Murtera, da bi, kad su mu oteli IOCA program, zaustavili sve aktivnosti na promidžbi i daljnjem poboljšavanju programa. Ja sam običavao reći : Stavljaju ga u program aktivnosti, po defaultu, s figom u džepu ! I to traje od kako su mu oteli program. Isti oni koji su sada na vlasti u HRS-u !
Pred smrt su ga opet uspili zajebat, ciljajući na njegovu i Ivekovu častohlepnost, pa su mu uvalili posao nastavnika tehničke kulture u zagrebačkim školama, te je odrađivao tuđi posao. Da bi se dvije ženske kočoperile da su to "one" organizirale, opravdavajući peterocifrene mjesečne prihode, bez rada i odgovornosti.

I bog zna da se Emir i ja nismo slagali u mnogo čemu, ali veličina živućih jest da promiču istinu o svima, pa tako i umrlima.
HRS, i ovo vodstvo, su desetinama puta zorno pokazali da su nekima majka, nekima maćeha. Jednom komemoracije, live stream, posebni pozivni znakovi, drugima, puno većim od spomenutog, se ne bi udostojili doći na sahranu, ili poslati službeni mail sućuti obitelji. Ne pišem napamet, razgovarao sam s gotovo svim udovicama, zadnjih 25 godina. Samo su potvrdile moje riječi.

Da zaključim, ponavlja se višestoljetna "tradicija" da tuđi ljudi, narodi i asocijacije iskazuju počast našim ljudima, dok "naši" šute.
Šute, jer kako je napisao Šekspir, zavist i zloba su bolesti glave, nažalost neizlječive, a na radost ostalih, nisu priljepčive.
Last edited by 9a2jg on Wed Nov 09, 2022 12:23 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 09, 2022 10:09 am

Mediterraneo DX Club klub ne vode Balkanci već Latini. ;) Ipak je to "mala" razlika a? :o
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK