Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Mar 09, 2024 4:05 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/skand ... t_ostalo_d
Kopirali su izbornu skupštinu HRS-a 2016.g. ! Tada sam ja bio izabran u Nadzorni odbor, ali to "sivoj eminenciji" nije pasalo, pa se glasalo po drugi put, nakon 20 minuta, bez ikakva valjana razloga, osim osobnog animoziteta, i činjenice da sam preglasan sa istinom.

Svi akteri su još u D-12, od (sadašnje) tajnice, do onih koji vleču konce iz drugog plana. A mastermind ? Malo mlađi od Barišića.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 10, 2024 7:35 am

Danas je povijesni dan za Dinamo ! Od rane zore pjevušim po kući . što sam pjevao i 1970. , : Hajduk i Dinamo, dva su kluba bratska, živila Hrvatska !
Samo, nešto ne ide u ovu moju staru glavu ? Zajecova lista dobila plebiscitarnu potporu 85% BBB-a, a imaju manje zastupnika u skupštini koja bira novo vodstvo kluba. Znači, ako moja pamet dobro konta, računaju na "prebjege" iz Barišićeva tabora ? Kad se to stvarno realno sagleda, sve je isto, od formiranja Vlade, do formiranja "nove vlasti" u Dinamu ; svi računaju na prebjege ! Od Sauche, do Zekanovića, i drugova ! Jedino su manjine sigurne, ka lički medvjedi. Ovi njima ukrcaju lovu, koliko triba, a ovi 4 godine ne spuštaju ruke, sve se bojeći da će se zatvorit špina ! Dobro je meni reka pokojni Kefa, heroj Domovinskog rata : " Mi se bavimo amaterstvom, oni (manjine) politikom, zato nam i je ovako!" Koliko je bio velik čovjek, nikad im nije zavidio, a oni bi ga bili popili u čaši vode, da su mogli.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 11, 2024 7:53 am

Jučer u nedilju, božji dan, "udarna" vijest je bila po portalima i TV postajama, da je u zagrebačkoj crkvi i župi sv. Blaža kršteno nekoliko malih Filipinaca ! Uz tu "veliku" vijest, servirala se druga, "mala", nekoliko rečenica poslije, da je u toj crkvi, u zadnju godinu dana, kršteno više Filipinaca, nego Hrvata.
Ne znam, da li to vladajući prikazuju nama svoj "uspjeh", rezultat vladanja u zadnja dva mandata, kao "preporuku" da im damo svoj glas na predstojećim izborima ?
Koliko se sjećam iz povijesti, sustavno je mijenjanje narodnosnog sastava regije ili države, počeo drug Staljin, kasniji tijek događaja je pokazao takvu politiku pogrešnom i pogubnom za domicilno stanovništvo.
Svi ti ekonomski migranti se sustavno i organizirano dovode u Europu, pa i u Hrvatsku, jer bivše kolonijalne sile, iz zapadne Europe i Italije, "peru" savjest, nad činjenicom da su stoljećima izvlačili bogatstva tih zemalja, gradili matičnu zemlju, i svoj prosperitet na robovskom radu i rudnim bogatstvima tih zemalja.
Sada, nazivno, nema kolonija, ali cijeli koncept kapitalističke privrede zapadne Europe počiva na jeftinoj radnoj snazi, i jeftinim energentima iz Rusije. Sada, kada se zatvorila špina, rabe američki ukapljeni plin, sedam puta skuplji, a migranti su sve više problematični, i neće da rade, stotine i tisuće poduzeća u Njemačkoj, i ne samo tamo, odlaze u stečaj !

Narod kojemu se na silu mijenja nacionalni sastav stanovništva, polako, ali sigurno, nestaje, umire, nema ga...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 18, 2024 6:51 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tom ... i_ostalo_d
Ako za HDZ glasaju Vijetnamci, onda će za Laureata gastarbajteri, i oni sa adresom POBox-a u South Dakoti ? Tehnika narodu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 19, 2024 7:54 am

https://www.index.hr/sport/clanak/celni ... t_ostalo_d
I onda se čude da ih Europljani neće u EU zajednicu ?
Jedino su im 9A remote stanice dostupne, na izvolite, a oni podrazumijevaju da je to normalno, da se podrazumijeva...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 20, 2024 12:00 pm

Kupujem jutros krumpire u Studenca, i zagledam se u jutenu vreću u kojoj su. Na njoj lijepo piše, zemlja porijekla : Egipat !

Početkom šezdesetih godina, kad bi obilazio sestru, koja je studirala u Zagrebu, ne mogu se ne sjetiti gromkih glasova Ličana, koji su, od ranog jutra, vikali zagrebačkim ulicama : Krumpira , gospođe, ličkoga krumpira ! Ne moram napisati da je bez premca u Europi, a da je samo Lika, prije DR-a, mogla nahraniti cijelu Jugu, a šire. Sjećam se priča razne gospode u Zagrebu, Ličani uslužni, nikad nisu varali na mjeri, dapače, donijeli bi vreću do ulaznih vrata stana, cijena umjerena, a o kvaliteti se još dan danas priča...

Nakon DR-a, bio je pokušaj naseljavanja Hrvata iz Bosne u Liku, na kilometar se vidjelo da je to jalov posao. Poslije njih Ukrajinci, pa sad na zadnju Filipinci... Sve Obrovac do Obrovca.
Street basket player-i iz Brisela nisu nikada ni razumili hrvatskog seljaka. Puno je lakše kupiti iz inozemstva, i dobiti proviziju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 21, 2024 2:37 pm

"Kao logorašu iz Gline i hrvatskom branitelju iz 1991., mučno mi je gledati nadmetanje dva potomka crvene buržoazije, Plenkija i Zokija, koji su danas jako glasni i hrabri, iako su 1991. bili u najboljim godinama za front, a odabrali su sigurnost i zavjetrinu. Dvije pobjegulje upiru prstom jedna u drugu, tvrdeći da je samo taj ljubio skute jednog Milorada Dodika", kaže Vanđelić.

A ko će im reć, nego hrvatski branitelj. Ostali nemaju muda.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 25, 2024 12:10 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... i_ostalo_d
Kad je bio rat u BiH, onda bi hrvatska i bosanska policija redovito dolazila u Bol, i kupila vojne obveznike, državljane BiH, da idu ispuniti svoju ustavnu, građansku i moralnu obvezu. Nisam vidio, a ni čuo, da je igdje u Dalmaciji, a pretpostavljam i u cijeloj RH, bilo lova na vojne obveznike zaraćenih strana, a ima ih za više kompozicija vlakova. Možda zato jer se ti neće tamo nikada više vratiti ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 27, 2024 10:09 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nep ... i_ostalo_d
Prije pol ure, ja u spizu, nađen mini skup, penzionera i domaćih škovacina na rivi. Domaći škovacini kažu : Nepalcima VEĆA plaća od naše, smještaj u apartmanu, i ručak, a koliko i kako rade, dođite, pa se uvjerite sami !
Da ne tupim, i ne prepričavam poznato, EU je oprala ruke od tih radnika, prebacila lopticu na našu polovicu, stvorila problem nama, a premijer je pred gazdama u Briselu ispao dobar !
Sve ovo što se radi s ovakvom radnom snagom je debelo protiv interesa Hrvatske. U Vladi sjede ljudi koji, pretežito, nemaju ni jedan dan rada u realnom sektoru ! Kako će onda on razumit šta Hrvatskoj treba ? Teško, ili nikako.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 05, 2024 9:20 pm

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... la-1378138
Ma di baš mecena uzdaničkog kluba !?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK