Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Thu Mar 24, 2022 4:21 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrt ... ajnovije_d

Baš kao i na HRS forumu, cenzura najgore vrste, neselektivna, glas istine i razuma se morao "izbrisati". Zato sam ja, i meni slični, slobodnomisleći, morao biti izbačen, a zbog istog razloga , nikada kažnjeni, pokojni Vincek nije bio pripušten na forum ! Da tragikomika bude veća, iste "razloge" mog izbacivanja, njihov moderator, pametni Martin, stalno koristi, kao svoj obrazac ponašanja.
Večernja škola, ali ne Pervanova, on je Oxford za njih...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 25, 2022 7:36 am

Većina radioamatera danas radi s FT8 i DMR. 73
Martin 9A2JK

U ovoj sivoj svakodnevici, jedini svjetionik koji nam šalje signale koji nas nasmiju do suza. Jel' ovo on sam od sebe, ili mu neko šapće ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 26, 2022 7:43 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/inc ... i_ostalo_d
Kako se kod nas niko ne tuče ? U Francuskoj ograničili kupnju na 3 boce ulja, u nas moš kupit koliko očeš, ako imaš love ! Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 29, 2022 12:32 pm

Mi stari se moramo prilagoditi mladima, ne obratno!

Svaki put kada, nesvjesno, zaboravim da pametni Martin ne može gore, on me ponovo iznenadi ! Nastranu što popuje cijeloj RA populaciji u Hrvata, i to baš pod svakim topicom, nego su mu izričaji i stavovi nakarada, što mu koji prika, ako ih ima, ne šapne.

Dakle, svi znamo kako je teško podizati djecu, školovati ih, i pomoći da budu svoji ljudi. No, pitanje hobija nije pitanje biti, ili ne biti, njemu pristupaju osobe sa sklonostima za to područje. Kad već ti mladi ljudi uđu u klub, završe tečaj, trebali bi se ugledati, ne u stare, nego u one likove koji su nešto postigli, kao operatori, ili konstruktori, na lokalnom, županijskom, državnom, ili svjetskom nivou. U HRS-u imamo tragikomičnu situaciju, da su tri desetljeća štancani operatori, najviše u uzdaničkim, i ponekom državotvornom klubu, ne za podmladak, nego za dobijanje novaca, od DPZ-e, sponzora, mecena, i HRS-a. Tako se jedan važan segment radio-klubova pretvorio u manufakturu, ili fotokopiraonu, štancanih mladih likova, o kojima nakon ispita nitko nije vodio računa, umjesto da je sustavno praćeno, i korigirano u hodu, njihovo napredovanje u klubu, i HRS-u.
Falsifikatori rezultata su redovito nagrađivani, priznanjima i novcima, za konačni rezultat NULA ! To nigdje u svijetu nije bilo moguće napraviti. Ali ti isti krivotvoritelji nisu stali na tome ! Počeli su s Zvjezdanim selom, i sličnim smijurijama, ubrzano štancati operatore, u 6 dana, a svaki dan popodne je bio izlet i/ili kupanje ! Sadašnji predsjednik HRS-a je to snažno naglasio kao svoj "uspjeh" u pristupnoj autobiografiji u natječaju za predsjednika.
Drugovi i gospodo, ako vam je takav lik, lažov, krivotvoritelj, i varalica, uzor-kandidat za HRS, dobili ste što ste htjeli. Samo, sve u životu dođe na naplatu, prije ili poslije. Lani su dva stranca, jedan iz Kalifornije, drugi iz Irske, radili na jedan od dva posebna hrvatska znaka u YOTA natjecanju ! Na drugom su isto radili stranci. I nitko od velikih (i malih) Hrvata, članova HRS-a da protestira ? Ne treba ići pred Dalmatinsku 12 sa transparentom, dosta je javno svjedočiti istinu. Ali , avaj, tu zapinje. Jer, kako su sve rasprodali strancima, od znakova, dozvola za rad, do hrvatskog etera, i nitko nije ni trznuo, što će jedan neznatni Koki učiniti svojim javno iskazanim stavom ? Promijeniti činjenicu da predsjednik HRS-a nije mogao naći 4 (hrvatski, latinica : ČETIRI) mlada operatora za natjecanje u QRQ ? Ta kako će ih naći, kad je on osobno predvodnik jedne nakaradne i pogrešne politike prema mladima, zadnjih dvadesetak godina, i za to dobijao priznanja, novce, te, na kraju bio izabran za predsjednika, a to mu je bio važan argument ?
Često puta sam sebe štipam za obraze, ne pijem, ne drogiram se, psiha mi je u redu, a poteze službenog HRS-a redovito doživljavam kao organizirani atak na samu radioamatersku organizaciju u Hrvatskoj. Dokaza je isuviše, i sami nam ih predočavaju svojim svakodnevnim (ne)djelima.
Pametni Martin je tu samo nemušti portparol, jedne klike koja je sama sebi svrha, i koja se kune u omladinu, a od prvog dana u neovisnoj Hrvatskoj, ih naopako obučavaju i (ne)usmjeravaju.
Kako su ONI sijali, tako mi žanjemo.

P.S. Groze nam se "oduzimanjem" bandova. Nije taj postol na tu nogu. Tom demagoškom rečenicom hoće, okolo-kole, reći da su nam ih ONI sačuvali ! Moš mislit ! Oni nisu bili u stanju sačuvati status tiskanice kod Hrvatske pošte ! Oni nisu makli malim prstom da ne moramo voditi knjigovodsto, crkva je ! Oni koji vrte godišnje desetak miljardi, ne mora, radio klub sa desetak tisuća kuna prihoda godišnje mora, i za to dati mjesečno tisuću kuna, plus završni račun !
Oni nisu ni prstom makli da uđemo u zakon, a CB savez je. Jer je pokojni Krešo pisao papirologiju za njih. Mi organizirali komemoraciju. Za nas, očito, nije imao tko pisati...
Mogao bih ovako do Cvitnice...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 30, 2022 5:20 pm

Mi znamo da su vladajući redovni čitatelji našeg foruma. Tako i treba, ta neće onamo čitati (svoje) laži ? U svojem predzadnjem postu, pametni Martin napisa za nas da smo "privatni bloger" !
Barem bi on trebao znati razliku između blogera i foruma, ali opraštamo mu, ta on i onako piše samo ono što mu kažu.

Dakle, da ponovimo gradivo, ovaj forum su osnovali slobodomisleći ljudi, koji su, na pravdi boga, izbačeni sa onog sterilnog foruma HRS-a. S našim izbacivanjem se potpuno sterilizirao. Da ne bi došao kakav virus, mikrob, ili bakterija, brinu se pasdarani, izmjenjuju se, ta ne možeš stalno biti đubre do kraja, počmeš se na kraju gaditi sam sebi. Martine, ako ne vjeruješ, pitaj svog prethodnika.

Razlika između naša dva foruma je golema, mi pišemo istinu, oni pišu što vladajući hoće uvjeriti čitatelje njihovog foruma. Čitanost je na našoj strani, čitaju nas od Pertha u Australiji, do Orange county-a u Kaliforniji. Mi nismo nikome zabranili pisanje, oni imaju lijepi spisak izbačenih ! Ali oni su nadmašili i sami sebe, dvojici slobodomislećih ljudi nisu pripustili ni ulazak na forum, a da nikada nisu ni bili kažnjeni ! Tako mladi, a tako staljinisti u duši. Forum HRS-a plaćamo i mi, i društvo, a naš forum samo vlasnik. Na ovom se forumu nitko ne grebe za tezgu, kao na njihovom. Je li dosta, kamaradi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2022 11:01 am

Od lani su počele najave, a od ove godine realizacije, proslave 50-godišnjica nekih radio klubova. To je svačije pravo, pogotovo ako su podaci točni, mislim na datume.
Ono čega se ja sjećam, a što sadašnji svećari ne znaju, je činjenica da se stanoviti broj klubova Narodne tehnike, a samim time i radio-klubova, osnovao nakon pada Hrvatskog proljeća 1971.g.
Od 1971. do 1974. su osnivani, da budu "protuteža" onim klubovima, koji su, po mišljenju vlasti, bili "previše hrvatski", ili su bili jezgra okupljanja, citiram, "mogućih hrvatskih ekstremista".
Mi smo u klubu imali divne ljude, neki od njih su bili ružno etiketirani od strane vlasti, neki zbog svog domoljublja i u zatvoru, ali nikada nisu zatajili svoje porijeklo i opredijeljenost. Pisao sam o tome kako je nastao grb AKL-a, kako je autor bio saslušavan u UDBA-i zbog prvog bijelog polja, i natpisa FRIENDSHIP & PEACE, a ne srpsko-hrvatski, da te ceo svet razume. Skoro svi ti ljudi su umrli, ostali su njih par, svi stanu na prste jedne ruke, i nikada im neovisna Hrvatska nije odala zasluženo priznanje.

Klubovi koji su osnivani u narečenom periodu, nisu morali misliti za financiranje., i onda, i sada, što je dokaz više da se svaka država može osloniti na državotvorni klub. Pa sam pridjev to govori !
Mi smo se morali mučiti, s tzv. "obavezama" prema SSNO-u, raditi po dvadesetak njih, da bi klub dobio neku crkavicu, tako smo preživljavali.

Ima i na Braču jedan klub, koji bi htio feštati ove godine , 50-u obljetnicu, a dokumenti koje imamo, pokazuju da je osnovan dvije godine kasnije. Ali, ni to nije sve ! Dok sam , prije rata, radio u HP Zlatni rat, izboksao sam stanoviti lijepi iznos za oformiti radio klub u Bolu. Doživotni predsjednik RK Vidova gora došao, i nagovorio direktora da dadne NJEGOVOM klubu taj iznos, jer da im treba za proslavu 15-godišnjice ! To je bilo godine gospodnje 1989. Pita mene predsjednica Radničkog savjeta što je s osnivanjem kluba ? Ništa, velim ja, direktor dao naše pare svom imenjaku, za potrebe obljetnice !
Abak : 1974 + 15 = 1989.

Ima još, pun Tamić, ali, jugo je, ne da mi se pisat, ima zemana...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2022 8:45 pm

https://www.hamradio.hr/yota-corner/
Sve su maske pale, iako smo mi znali, odavno, tko se krije pod kojom maskom. Sve ono što sam pisao prije dvije godine, je sada na djelu. Poštene ljude bi bilo sramota.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 09, 2022 7:15 am

Da nastavim, pod r.br. 9, član za komunikaciju s sponzorima. Po čuvenoj irskoj poslovici, ne prokazuje se grešnika, nego grijeh.
Zar nisu osigurana sredstva u cijelosti ? Zar nisu prenošena, iz godine, u godinu ? Zar treba na smotri mladeži i zarađivati ?

Zove me sinoć kasno prika iz metropole, veli, nije fer prema marketinškom stručnjaku, ta zar nije zato dovedena ? Pa nastavlja, krivo je optužena prilikom ARDF natjecanja u Rijeci i Opatiji, za financijski fijasko ! Kriv je tadašnji predsjednik Org. odbora.
I ovdje će biti, ako zglajza. Ili se ovdje ide na siguro, znači li to da će glavni sponzor biti logističar iz Konavala ? Bratija oko remote grupe ? Prikazivanje kao donacije ono što se već koristi na društveno-privatnim lokacijama ? Sve sam točno predvidio i javno napisao prije dvije godine, nije teško provjeriti.
Jedina nepoznanica, za sada, mi je hoće li se i ova posebna pozivna oznaka 9A22YOTA, jamiti, kao i lanjska, i prikazivati kao svoja ?
Nećemo trebati puno čekati za progledati i u tom segmentu.

Čeka nas zanimljivo proljeće, i dugo toplo ljeto.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 10, 2022 8:06 pm

Na HRS web stranici ima i rubrika Mali oglasi. Stoji 24 oglasa. Od toga, 1 oglas iz 2017, 3 iz 2018, 2 iz 2019, 11 iz 2021, i 7 iz 2022.
Više stvari se da zaključiti iz ove skraćene statistike. Prva, da 9A amaterima ovi mali oglasi nisu "legli". Drugo, da ih nitko ne uređuje, i ažurira, jel da da, onda ne bi stali oglasi stari 5, 4, i 3 godine. Slični mali oglasi na drugim mjestima, brišu oglase koji su stariji od 6 , ili 12 mjeseci, pogotovo jer se ne plaćaju, pa nemaju ikakvu obvezu prema postavljaču oglasa.
Stječe se dojam, baš kao i kod spiska radio klubova u RH, da je na djelu poznati princip "nas i Kineza, 4 miljarde" !
I na kraju, malo smijeha, nije slučajno da su najstariji oglasi baš od pametnog Martina ! ;) Tko sam, što sam, ja sam !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 11, 2022 4:34 pm

HRS i ove godine obilježava 18. travnja – Svjetski dan radioamatera korištenjem posebne pozivne oznake 9A22WARD. Pozivna oznaka može se koristiti u periodu od 15. do 30. travnja. Svi radioklubovi i pojedinci koji žele raditi pod posebnom pozivnom oznakom 9A22WARD mogu se radi koordinacije korištenja javiti KV menadžeru Zlatku, 9A2EU na e-mail 9a2eu@hamradio.hr. U prijavi navesti opseg, vrstu rada i dane u kojima žele raditi.

Ovo napisa Zlatko, 2EU. Kako ih nije sramota, njega skupa s članovima IO-a ? Da li su se ikada upitali da li smo dobili ijednu QSL-ku (in return), za vezu s prigodnom postajom iz Hrvatske ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK