Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Sep 04, 2021 6:25 am

Od jednoga od tih samozvanih elitista čekam odgovor na direkt i preko biroa, za istu vezu, 19 godina . Kad sam ga , prije 12 godina u Kraljevici pita di su QSL-ke, on se samo nasmija ! I takvi će učit dicu, vodit ZARS, biti vlada u sjeni HRS-a , već 23 godine ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 09, 2021 7:34 am

Najranije vidim spotiranog 9A/F5SNJ, na 7 SSB, naravno remote, sa remote stanice "u okolici Zagreba".
I nitko da stane na kraj toj nacionalnoj sramoti, i flagrantnom kršenju zakona ?
A HAKOM šuti li ga, šuti, i ne odgovara na dopise. Dokle ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 12, 2021 10:51 am

Nisam odavno čekirao mailove na e-adresi hamradio, i , pođem jutros. Kad, gle čuda, iz bijelog svijeta primih mail o tome kako 1AA zloupotrebljava DX cluster. Stvarno su ovi zapadnjaci nazadni, ja sam to odavno napisao na ovom forumu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 13, 2021 5:52 am

Da ne bi netko nešto loše pomislio, da ja bidnoga Ivu imam na zubu, evo friških vijesti. I sinoć se, kako to redovito radi, samozvani doajen samospotirao, bez srama i stida. Trećepozivac promovira obljetnicu Lijepe naše ! Zec, gadiš mi se...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 14, 2021 7:04 am

http://hst2021.me/index.php
Natjecanje gotovo, a rezultata - nema ! Zadnja informacija objavljena 5.9. ! K vragu i priša, sad će đetići, samo šta nisu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 15, 2021 6:06 am

Dobro jutro radni narode Crne gore, ustaj se, podne bije !

Dvije stvari su konstanta, imamo vjernu i nepokolebljivu armiju čitatelja, i uvijek isti pljuje po nama, i našim napisima.
Kaže kineska poslovica da prijatelja trebamo blizu, neprijatelja još bliže.

Dežurni pljuvač sterilnog foruma piše, svojim standardnim skučenim vokabularom, isključivo iz potreba bolesnog uma, za mržnjom, prema svemu što je slobodomisleće i istinito. Ali, to je njegov problem, i problem određenih liječnika - specijalista.

Ono o čemu sam pisao jest realna pogibelj u koju su poslani naši momci, ko grlom u jagode, ili prase u surutku ! Zašto tako ? Pa, večer prije njihova odlaska, prvi među hrvatskim stručnjacima za vanjsku politiku, a posebno za Balkan, Zlatko Cvrtila, je u dnevniku HTV-a izjavio da je Crna gora nesigurna, nestabilna, i još puno toga, što ja kao laik neću ovdje raščlanjivati, ima pametnijih i kvalificiranijih za tu raščlambu.
Paralelno s tim, gostuje u NU2 ugledni crnogorski književnik, priča o "buretu baruta" i sve, samo ne normalnoj situaciji !

I onda se ja sjetim 1991. kad sam, nevoljko, pustio svoju kćer na školsko putovanje u Dubrovnik i Igalo. Pitao sam nju, i ostalu djecu, po povratku za impresije, Dubrovnika puna usta, za Igalo da su bili lijeni i indiferentni prema toj djeci na eskurziji.

Sve u svemu, dobro bih promislio, da sam u istoj situaciji, bi li ponovo pustio svoje dijete na takav izlet tamo.

To je što se tiče sigurnosti. Što se tiče društvene, moralne i zakonske odgovornosti, napisati ću isto što i za ekspediciju na Reunion, i sve ostale slične eskapade, moralni je standard da, ako je u financijskoj strukturi bila i jedna društvena kuna, da je normalno da se, po završetku, podnesu javni računi, kako o izvorima prihoda, tako i o strukturi troškova.

Što se tiče rezultata, ako je netko išao tamo i rekao da predstavlja Hrvatsku i HRS, onda je normalno da se objave rezultati.
Bez posipanja pepelom (kako su to u skoroj prošlosti radili ARG-aši), ili seciranja rezultata, i možebitno pravdanje, nego samo suhi podaci.
Ako je netko išao za svoje ime, svoj džep i u svojoj organizaciji, onda ne mora ništa.

I, na kraju, dežurni kritičari nisu makli ni malim prstom, a kamoli pomogli financijski, kad je trebalo čupati Dakija i ekipu iz uzavrelog Skoplja.
Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 16, 2021 8:40 am

Evo malo sa opsega, ali radio-difuznog. Od jučer zahebava i ne radi Radio Split. Zovem jutros tehničku podršku OiV-a, 0800 0897, javlja se ženska koja me uvjerava da sve u Dalmaciji radi bez greške ! Nakon mog pokušaja dokazivanja, ona ostaje pri svome, ali 104,5 NE radi.
Visoke plaće, bahatost, nadmenost i odsustvo odgovornosti, tipično za takvu ustanovu.
Nismo se za to borili...

P.S. Zaboravio sam napisati da telefon na koji se javljaju kvarovi na difuznoj opremi OiV-a se PLAĆA ! Da ne bi slučajno bilo besplatno ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 16, 2021 11:32 am

A šta nisi Matu nazva? On bi ti reka u čemu je problem.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 16, 2021 12:09 pm

Slušaj, ja ZNAM kako je nastajao Radio Zagreb, TV Zagreb, i sve izvedenice iz njih. Od otimanja zemlje za lokacije odašiljača , repetitora i releja, do "razdruživanja" OiV-a sa RTV Zagreb, odnosno Hrvatskom Televizijom. Samostalan pravni subjekt nastao na zasadima kombinacije otetog privatnog i društvenog kapitala. Lova do krova, ali bahatost i gledanje s visoka je ostalo.

Odnos primanja onih koji su na kopljima svoje dragovoljnosti doveli do toga da oni narastu, i njih je 1 : 10, otud njihova bahatost i otuđenost od običnih dragovoljaca, i čitavog naroda.

Posebno bode oči činjenica da, u slučaju NJIHOVOG kvara, moraš prvo zvati njihovu centralu, da bi ti telefonistica dala, milošću božjom, njihov 0800 telefon za NJIHOVE kvarove, a obadva plaća savjestan građanin, ne oni, a oni su krivi !

Nikada nisam miješao privatno i službeno, družba je družba, a služba je služba.
Neka njima peterocifrene plaće, meni je dosta za preživiti, i 3,500 kuna za pola vijeka rada.

Mi se NISMO za ovo borili.
Ovo je jedno izvitopereno stanje, grupe građana koji su (iz)koristili manjkavosti pretvorbe i privatizacije na hrvatski način.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 17, 2021 12:32 pm

http://hst2021.me/images/hst_2021_results.pdf
Evo rezultata, sami su ih komentirali, ne moram ja... Nešto slično kao ARG, zadnji, predzadnji, prvi, ja do njega...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK