Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Fri Oct 23, 2015 11:59 am

Prijatelju!
1. Nemoj uspoređivati kontest koji je uhodan godinama i ovaj naš koji je u zadnje dvije godine pretrpio toliko neugodnosti da se ovdje ne može niti napisati, jer sve već piše po forumima. Na žalost i njima "promakne poneka greška" npr radio sam i odradio, te dobio papirnatu QSL sa SA1A, a oni mi poništili i rekli da je vjerovatno bio HA1A (HI) Naravno nisu napisali "Not in log SA1A .
2. Ona prva ekipa su entutzijasti koji su DAVALI PRIJEDLOGE za bolji kontest. Nama se naš menadžer smije kada mu nešto predložimo.
3. Direktori su direktori, Pa i mi imamo našeg Predsjednika HRS, a i naš 9A2R bi mogao biti jedan od njih da nema toliko "krivih poteza" u ove dvije godine, od nerazbgovaranja s glavnim programerom , do stavljanja logova iza deadlinea itd. A zar to nije mutljavina.
4. Ona dolje četvrta grupa je tehnička potpora.
Naš menadžer ne želi tehničku potporu. Čak se ni članovi KV povjerenstva ne sastanu nego "prešutno " potpišu servirane im rezultate ( bili točni ili ne )
U tom dijelu mogao bih mnogo govoriti npr. o nekim postajama koje su skidale i postavljale svoje logove do 23:45.zadnjeg dana za upload.
Ti i ja to nismo mogli. Zatim su njihovi logovi nestali i uploadani u 8:30 drugi dan nakon deadlinea.
Naravno moje i neke druge veze dobile su krive brojeve, a imao sam čak i snimak Na kraju bolje je odustati od sudjelovanja u takvej organizaciji.
Vama koji ste se pošteno natjecali svaka čast. Ali takve malverzacije gurnu žuč u uši, nos i grlo. Sve ti prisjedne duuuuuuugo godina.
Pozdrav!
Zvone

Opet me je post sa cro-cc foruma razveselio. Zašto ? Zato jer je Zvone pogodio profesionalne muljatore "u sridu", i to ne prvi put.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 24, 2015 3:33 pm

Svaki daljnji komentar je suvišan...

Slažem se, svaki daljnji komentar je suvišan. Mi svi šumom, Miljenko drumom...
73 Dino

Ovo je već postala općenarodna zajebancija. Kakav Eshil.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 25, 2015 2:28 pm

Stara je poslovica, ko o čemu, vojska o skraćenju, kurva o poštenju.
Tako se , svojedobno, raspiso "pametni" Martin o prijevodu Radioamaterske etike, sa flamanskog na bosančicu, a s bosančice na hrvatski jezik (latinica). U oči se svoje kleo na tu knjigu.

Gledam , danas, on, i jataci iz tog kraja, navelike se (samo)spotiraju, promovirajući rad 9A2L postaje. Bez srama i stida. Pozabili na knjigu. O datoj riječi, da ne govorimo. Šta ga košta...?

Kaže pokojni Arsen, u pjesmi Po glavi stanovnika : "ako je moral, prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao...."

Ali, za biti novinarski pošten, nije to Martin smislio, prije njega su to "promovirali" Tom, Nikola, i mnoge druge sjedine. Kad je bal, nek' je maskenbal.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Nov 18, 2015 8:31 pm

The Plenary Meeting of the 2015 World Radiocommunication Conference (WRC-15) in Geneva has approved an allocation of 5351.5-5366.5 kHz to the Amateur Service on a secondary basis with a power limit of 15 W effective isotropic radiated power (EIRP). The November 18 decision on Agenda Item 1.4 was adopted on two back-to-back readings. Some Region 2 countries, but not the US, will be permitted up to 25 W EIRP. With this action, and despite conditions that are more restrictive than had been hoped at the start of the Conference, the Amateur Service has obtained its first new global HF allocation since 1979. The new bandwill not become available until and unless the FCC adopts the Acts of the Conference and establishes operating rules. Until then, the five discrete channels will remain in place.

Nema ni 10 godina da su se neki čudili na moju opasku da ćemo sigurno dobiti 5 MHz,
neki su tada tvrdili: "Nas to ne zanima, mi smo radioamateri"
;)

U 9A navodno ->
5260.0 ~ 5410.0
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Nov 22, 2015 3:21 pm

Ja jučer čuo, i radio Maria, S56A, u LZ DX C-u. Oni koji su ga istjerali sa HRS foruma, nit su radili, nit će radit, njima je samo bio bitan izgon neistomišljenika. Berija im nije do koljena....
9a2jg

Postby 9a7zz » Mon Nov 23, 2015 4:40 pm

Ne mogu se suzdržati.E moj Koki,ako je tebi žao toga bolesnika što je istjeran sa foruma,a zna se i zašto,onda i ti trebaš jedan dobar pregled.To govno je provociralo non-stop NAS HRVATE sa svojim jugo-četničkim frazama i tebi ga je žao.Neka ti Bog oprosti jer neznaš što činiš!Ili možda znaš ????????????????????????????????????????????????
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Nov 23, 2015 6:57 pm

Ne treba meni pregled, ikoje vrste. Ja pričam o radioamateru - operatoru, i to vrhunskom, a isto tako odličnom poznavatelju tehnike kojom se RA koriste.

Poanta mog posta je da se on stalno čuje po opsezima, naročito u RTTY natjecanjima, a oni kritičari i egzorcisti koji su ga izbacili sa HRS foruma se ne čuju nigdje.

Odnos prema naciji, vjeri i suvremenoj povijesti Hrvatske je javan, kako kod njega, tako i kod mene, tako da me, u najmanju ruku, čudi tvoje pisanje.

Može i hrvatski standardni jezik, latinica : Ne odgovaram niti za svoju suprugu, s kojom sam u sretnom braku skoro 42 godine, a kamoli za nekog drugog. Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 25, 2015 11:43 am

Radio jutros postaju S530AZV na 7 CW. Čovjek uzeo posebnu pozivnu oznaku da proslavi 30 godina rada telegrafijom na amaterskim opsezima.
Moji vršnjaci bi rekli : Ništa strašno ! No, kad malo bolje pogledaš strukturu operatora koji trenutno rade, iz suverenih zemalja bivše države, čovjeku treba skinuti kapu jer slavi ono što je u tim istim zemljama skoro postalo bogohulno. Puno je lakše laprdat u mikrofon, ili pustit da kompjuter i stanica odrade vezu.

Još jednom, Van , svaka čast.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2015 11:27 am

Combining the interests of two countries with the
same origin, language, religion and culture, an international group will
activate Kosovo and Albania toward the end of this week. The group (DL3DXX,
OH2BE, OH2BH, Z61DX, Z62FB, Z63HBF, ZA1G and ZA1U) will activate several
stations, including Z60A (QSL via OH2BH), Z60WW (QSL via OH2BH), ZA1WW (QSL
via OH2BH) and ZA90IARU (QSL via ZA1G). The project includes in meeting
telecom administrators of both countries. [TNX N7NG]

Ovo sam citirao info sa 425dxnews. Neodoljivo podsjeća na parolu "Svi Albanci u jednoj državi". Čudi me kako ne spomenuše i zapadnu Makedoniju, valjda kontaju, ima vremena.
Sve smo ovo već stoput pisali, i ukazivali, od Ahtisarija do Martija, a i naši su "funkcioneri" dali svoj "doprinos".
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 04, 2015 7:55 am

Jučer sam radio youngster-a Luku iz Zadra, pod pozivnom oznakom 9A0YOTA. Kako piše na službenim stranicama YOTA-e da se log-ovi unose dvaput na dan, pođoh vidjeti jutros jesam li u log-u. Ništa ! Više sati poslije te veze sam radio OH2YOTA, uredno u dnevniku on-line.
Nisu kriva dica, nikad, kriv je onaj ko ih (naopako) vodi.

Još se nisan laznija tih YOTA QSL-ki za veze iz prijašnjih godina. Nisu kriva dica. Zna se ko je. Od glave riba smrdi.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK