Program IOCA-e se "začeo" davne 1979.g. kad je YUDX grupa aktivirala otoke kraj Dubrovnika, i kada se promovirao znak 4O79WARC. Ovo sada je samo logičan slijed. Kapa dolje onima koji su se dosjetili to lijepo uvezati.
Ne može jedan mali Savez, kao naš, imati 4 - 5 oglednih programa, koji dostojno reprezentiraju Hrvatsku, nego jedan. IOCA program se tu, sam od sebe, nameće kao logičan.
Zašto on nikako da zasja, u svojoj punoj ljepoti, više je razloga, i sve sam ih , ovih pustih godina, nabrojio. Prvi, i osnovni, je činjenica da HRS vrhuška drži figu u džepu, naglas ga hvali, a ne čini ništa.
Godinama se nije potrošilo ni lipe za promociju, usprkos verbalnim atacima tajnice na mene tijekom skupštine, teška demagogija, ja nepismen, ona meni "objašnjava" da su osigurana sredstva !
Naravno da od toga nije namjenski potrošeno ni lipe !
I još jedna prevažna činjenica, ujedno i dokaz ovoga što govorim, pogledaj malo, od sve te bratije, koliko ih je na IOCA HR ! Jedan jedini, Mark, 9A8A. Svi ostali su sa figom u džepu. To te ja pitam !
E, ali zato WPX, DXCC, RDA, FF, to se "kolju na nož", samo da je bolji od susjeda.
Tisuću puta sam napisao, evo još jedan put, to je sindrom malog čovjeka, koji neće nikada narasti, i koji , po svom shvaćanju života, smatra normalnim obaći prije Sejšele, Kanare i Grand Canyon, nego Visovac, Košljun, Badiju, Obonjan, Kopački rit ili Lonjsko polje.
Zato i jest figa u džepu, jer, kako reče moj pokojni prijatelj, Jakov Bačić, filozof : Malo znanja je opasna stvar.
Ti, i takvi , doktriniraju ostale, u vlastitoj krovnoj organizaciji, da je taj program propuh, da ne valja, da je samo za penzionere, da je to program za rad iz naslonjača, i slično...
Gdje im je osobni primjer ? U njih su škare, igla i konac, nisu u penzionera sa tri tisuće kuna penzije ! Moga bi još na ovu temu, ali bi se onda neki počeli šticavat, bolje ne, iako se ne bojim istine.