IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Sat Nov 25, 2017 9:03 pm

Program IOCA-e se "začeo" davne 1979.g. kad je YUDX grupa aktivirala otoke kraj Dubrovnika, i kada se promovirao znak 4O79WARC. Ovo sada je samo logičan slijed. Kapa dolje onima koji su se dosjetili to lijepo uvezati.
Ne može jedan mali Savez, kao naš, imati 4 - 5 oglednih programa, koji dostojno reprezentiraju Hrvatsku, nego jedan. IOCA program se tu, sam od sebe, nameće kao logičan.
Zašto on nikako da zasja, u svojoj punoj ljepoti, više je razloga, i sve sam ih , ovih pustih godina, nabrojio. Prvi, i osnovni, je činjenica da HRS vrhuška drži figu u džepu, naglas ga hvali, a ne čini ništa.
Godinama se nije potrošilo ni lipe za promociju, usprkos verbalnim atacima tajnice na mene tijekom skupštine, teška demagogija, ja nepismen, ona meni "objašnjava" da su osigurana sredstva !
Naravno da od toga nije namjenski potrošeno ni lipe !
I još jedna prevažna činjenica, ujedno i dokaz ovoga što govorim, pogledaj malo, od sve te bratije, koliko ih je na IOCA HR ! Jedan jedini, Mark, 9A8A. Svi ostali su sa figom u džepu. To te ja pitam !
E, ali zato WPX, DXCC, RDA, FF, to se "kolju na nož", samo da je bolji od susjeda.
Tisuću puta sam napisao, evo još jedan put, to je sindrom malog čovjeka, koji neće nikada narasti, i koji , po svom shvaćanju života, smatra normalnim obaći prije Sejšele, Kanare i Grand Canyon, nego Visovac, Košljun, Badiju, Obonjan, Kopački rit ili Lonjsko polje.
Zato i jest figa u džepu, jer, kako reče moj pokojni prijatelj, Jakov Bačić, filozof : Malo znanja je opasna stvar.

Ti, i takvi , doktriniraju ostale, u vlastitoj krovnoj organizaciji, da je taj program propuh, da ne valja, da je samo za penzionere, da je to program za rad iz naslonjača, i slično...

Gdje im je osobni primjer ? U njih su škare, igla i konac, nisu u penzionera sa tri tisuće kuna penzije ! Moga bi još na ovu temu, ali bi se onda neki počeli šticavat, bolje ne, iako se ne bojim istine.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 20, 2017 6:37 pm

Znači, tajnica i veleumnici iz HRS-a napisali prijedlog aktivnosti u 2018.g, bez ijednog retka o IOCA-i ! Mašala !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 21, 2017 8:43 am

Pisa san ja o tome,ako se sićaš.Da in je IOCA zadnja rupa na sviralu.Uopće je ne doživljavaju ka HRS-ov projekt.Oni inače more ne doživljavaju kao mi.Mene ovaj potez nije iznenadija.Zašto je Ministarstvo mora kao i sva ostala u ZG?Dok je sve bilo u BG onda su govorili da je centralizirana država.A sada ka nije :?: :roll:
Pa je onda sve zgruvano u Metropoli koja je razvijena a mi okolo provincija.Dalmacija in je draga samo liti kad se dođu kupat.A o životu na otocima van turističke sezone pojma nemaju. I sad reci da nisan u pravu?!

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2017 9:21 am

Prvi poslijeratni ministar pomorstva i ribarstva FNRJ, 1945.g. je bio narodni heroj iz Splita, Vicko Krstulović. Po njemu se te 45' godine nazva i splitski škver, a stari Splićani još uvik zovu kino Split, Vickovo kino.
Dakle, kad je on, osokoljen mišljenjem još jednog "nepodobnog" Hrvata, Vladimira Nazora, predsjednika prezidija Vlade Hrvatske, predložio Vladi Jugoslavije da se to njegovo ministarstvo preseli u Split, odma je bio započet proces njegovog micanja iz Beograda. Njega osobno, ne Ministarstva, ono je ostalo tamo di je i bilo, u Beogradu.

Kad smo dobili neovisnu Hrvatsku, prvo su sve vridno iz Meštrovićeva kašteleta odnili u Zagreb. Njegova djela su in vridila, a on je , za velike Rvate, bija i osta seljačić iz drniškog kraja, koji je bija (tobože) jugoslavenski orijentiran.
Doživio je sudbinu Andrića, Nazora, i mnogih drugih dobrih i poštenih Hrvata, čiji je jedini crimen bio što nisu bili po volji savjetnicima dr-a Tuđmana. Tuđman je partija, savjetnici partiju, jedan za drugim, a svjetska djela gore spomenutih ostaju.

Tako ti je sa IOCA programom. Mate i Krešo su to uzeli Emiru, na furbariju, i, onda više nisu znali što sa tim. Jer, Emir, njegovi prethodnici, i oni koji su došli poslije njega, su uložili sebe, i veliki napor, organizacijski, osobni i financijski, da to klapa, i uspije.
Mate i Krešo, poslije Puki, sada Pilat, nisu učinili ništa, lažu nas na skupštinama o toj problematici, na svoje sam uši slušao "obrazloženje" tajnice, što ne bi popila dica u vrtiću.
Deset godina im je IOCA po ustima, a figa u džepu.
Zar ne upada u oči da je od svih osoba bliskih HRS vlasti, jedino Mark na IOCA HR ?

Ka dica smo učili u školi, u onom "nenarodnom" režimu, da smo zemlja s preko tisuću otoka, koje treba čuvati, njegovati i održavati život na njima.
Došao ovaj divlji kapitalizam u neovisnoj Hrvatskoj, otoci se prodaju, zakupljuju, daju u koncesije, betoniraju, zabranjeno grade, od Mudrinića , preko Todorića, do talijanskog senatora, čiji tjelohranitelj sa otočića Host tjera Hrvate, predvođene viškim župnikom bejzbol palicom. Badija, koja je u socijalizmu bila oaza sportaša i omladine za "punjenje akumulatora", data ercegovačkim pratrima, koji tjeraju IOCA aktivatore ! Obonjan, gdje sam bio "nesuđeni " upravnik, dat u koncesiju Britancima, za oblokavanje i drogiranje, i to još reklamiraju u svojim medijima.

Suma sumarum, čelnici HRS-a "slijede" državnu politiku, koja je sve, samo ne u funkciji zaštite i očuvanja otoka, i njihova promocija, u zemlji i inozemstvu.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 21, 2017 10:44 am

Govoriš ka Sveto Pismo ali opet će bit masu njih koji će mi reć da si iša na kvasinu.Jebiga,nismo im mi krivi ča in je kvocijent inteligencije malo iznad sobne temperature.SRI
Ostaje nada da će in nešto doć iz guzice u možjane..kad ostanu bez ičega.Ali onda kasno biti će. :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2017 11:28 am

opet će bit masu njih koji će mi reć da si iša na kvasinu.

Je, da Bog da mi sve u raci bilo ludo, ka šta san i sam.
Ne pucan se u žilu, ne šmrčem belo, ne pušim , ne pijem, možda zato i ne valjan, a...?
Oni svi koji su lokali u hotelu Kraljevica (a lažno optužili mene i Miću) , lokali su i na zadnjoj izbornoj skupštini. Podsjetili su me na Superhika, koji je uzima siromašnima, i dava bogatima !
Šta je to u ljudskom biću, što ga tako vuče piću...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 21, 2017 12:37 pm

Znan jednega ća je demižanu crnoga ponija u tu Kraljevicu.Pilo se do ujutro.
Samo me nemoj pitat koji je to i kako znan. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2017 1:28 pm

Laureat, aka 9A3MR.
Jači je od Houdinija i Davida Coperfield-a, on je još u socijalizmu radija na bandu Kinu, i kad o tamo niko nije radija. Kad si u PPS-u vojnog kluba, sve možeš. Bar tako on misli.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 27, 2017 12:17 pm

I svi ovi zastupnici skupštine, šta glasaju elektronički, se ne pitaju kako to da u Financijskom planu HRS-a za 2018.g. nije predviđena ni jedna jedina lipa ? Od promidžbe, do aktivacije.

Ima jedan , vjekovno ustaljeni , obrazac ponašanja kod usvajanja djece. Ako se ne ponašaš normalno prema usvojenom djetetu, onda ti se oduzima, i vraća onom od koga si ga uzeo.
Pametnima, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 17, 2018 12:31 pm

Jutros radih Ferija, HA5AZZ/p iz HAFF-0042, i obradovasmo se obojica ponovnom susretu i vezi. Ne mogu se ne podsjetiti koliko su on i Aniko uradili na propagiranju IOCA programa, a, kad su došli u Kraljevicu, stali su po strani, ka, Bože mi prosti, ružno pače. Niko im od HRS vrhuške nije pružio ruku, stavio na počasno mjesto, porazgovarao... Jer, to je ona figa, koju HRS vrhuška ima u džepu, od dana kad su maznuli IOCA program od Emira, do danas. Ne vjerujem da će u budućnosti biti bolje.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK