Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a4db » Sat Dec 21, 2024 9:58 am

1.
Prije 10 godina (2014.) je moj junior na Mojave Space Portu sudjelovao u programu lansiranja
Cube Sata.
2.
Osobno sam sudjelovao na programu sa ISS koji je snimao RF spektar 2019. godine.
3.
Moj prijedlog =>
Low orbit SDR Radio monitoring of sun radio bursts
ESA Campaign: Nanosatellites for Space Weather Monitoring
je ušao u listu za detaljnu evaluaciju prije koju godinu.
4.
Jučer sam dobio email sa pozivom na aplikaciju za ESA ARTES
https://ideas.esa.int/servlet/hype/IMT? ... 38ae6cd240

Sve za vlastite šolde i zadovoljstvo... kome treba HRS za to :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Sun Dec 22, 2024 5:25 am

Ima jedan stanoviti broj koji tvrde da je Zemlja ravna ploča? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 22, 2024 7:12 am

Možda ćemo tek za stanoviti broj godina doznati koliki je bio financijski udio HRS-a u tom društveno-privatnom projektu, zvani prvi hrvatski satelit ? Gdje god se troše HRS-ovi novci, bez obzira da li su prema verificiranom planu, ili je "iskrslo", kao na primjer "donirani" DMR repetitori, uvijek iskače JEDNO ime. Član novog IO-a !
Ruka ruku mije...
Povijest se ponavlja, uvijek isti akteri, samo drugi datumi na kalendaru.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 30, 2024 7:10 am

Može li se negdje naći nešto o tome kako je ovom projektu dodijeljena ova pozivna oznaka s pravom emitiranja na našem opsegu?
Ili je i to dio "amaterskog" pristupa? Ako se sjećam i Sputnik je kuckao na 20 m bandu...

E Gorane, slabo čitaš, ili promini đozluke. Dopredsjednik HRS-a je umočen u to, zar se nije sam hvalio na stranicama HRS-a ? Zar nisam ja , pod ovim topicom pisao da ćemo naknadno saznati koliko je to koštalo HRS, i šta je sve napravljeno ilegalno i amoralno, suprotno poslanju radioamaterizma u Hrvatskoj.

Društvo za edukaciju van okvira ! Bar su mogli upotrijebiti hrvatsku riječ IZVAN, a ne van ? To ti nije paralo uši, dragi Gorane, jezični čistunče ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 30, 2024 12:09 pm

Vederemo :?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 31, 2024 6:38 am

U tom kontekstu - tko je nosilac ove pozivne oznake, je li član/članica HRS, tko je odgovorna osoba, koji je njen operatorski razred, za koji je operatorski razred izdana dozvola za 9A0CC. U prijevodu - tko će odgovarati za možebitne posljedice rada na amaterskim frekvencijama?

Narodi i narodnosti Hrvatske moraju biti zahvalni drugu Goranu, što ne sustaje, i u zadnjoj noći u godini ih uveseljava, naizgled glupim pitanjima. I zadnji je čitatelj ovog i HRS-ovog foruma već bio otišao na stranicu HAKOM-a i vidio tko je zatražio i dobio narečeni znak, s desetogodišnjim važenjem ! Znači, ovo je skrivalica, ka i ona svastika na Poljudu, svi znaju, ali svi čekaju da se javi Pedro, ili mali Danac koji će reći da je car gol !
U međuvremenu smo bili bombardirani vijestima sa HRS web naslovnice, tri udarne , u tri dana, sad vam je jasno dragi štioci, što nas čeka, medijski teror !
A, što se tiče pojave kao takve, nije ju izmislila narečena osoba, nego prijatelj Ogi, izvadio na svoje ime znak 9A24RRC, i stavio ga na raspolaganje članovima RRC kluba.
"Rad" i epilog znamo, Znaju i u D-12, svi šute. Baš kao i u ovom, "satelitskom" slučaju.
Klasičan slučaj zabivanja glave u pijesak.

Da se vratimo autoru kvotiranog teksta ; davno sam napisao, na onom sterilnom forumu, da njega i druga Laureata, moramo čuvati i paziti, ko zjenicu oka svoga.

Na dobro van došla Nova godina !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 07, 2025 7:33 am

https://www.youtube.com/watch?v=Fgx5XTNqVFE
Ne volim ga, ali svaku riječ koju je rekao, istinita je.

Ponovit ću Štimčeve riječi : Dokle ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 11, 2025 2:49 pm

Kažu da slika govori više od tisuću riječi. Valjda je tako, pa čak i kad ti ljubavnica pokloni sliku ultrazvuka koja dokazuje da je u drugom stanju... ;)
Svašta sam se nagledao, zadnjih 25 godina, i fotki Atlasa 350XL, uskrslih iz kasa TO općina, preko uređaja sa reversa Službe, do dobijenih uređaja za uspješni ugovor o kupnji beneficiranih uređaja... Neki dan vidim tuđu fotku na kojoj su i dva tastera vlasništvo mog kluba.
Znači, nisu ostali na Njuškalu, vide nema kazni, pa što da se ne pohvale...
To je njima njiova borba dala...

P.S. Jedan je "lumen" čak bio stavio narečenog Atlasa na svoju prvu QSL-ku ! Onaj drugi, šta je maznuo maloga Atlasa, nije. Ne stane na QSL-ku. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 14, 2025 8:03 pm

Neće, lopovi su uvijek bili korak ispred, ako nam je to najveći problem kao organizatorima, najbolje da ukinemo ovo natjecanje i radimo nešto drugo.

Uvijek sam ja govorio da drug Goran ima potencijala. Samo, ostarija je, treba mu nekoliko postova da zaključi da su isti muljatori koji su bili i prije DR-a. Iz istog su legla potekli. Gazi po leševima za dohvatiti što je naumio. Ni to nisu odradili kako spada, nisu to VKV muljatori, tek uče zanat. Što se ne napajaju na praksi onih koji su kršili sve živo u devedesetima, a danas se samonazivaju elitisti. Svi znamo pravu riječ za opisati ih. Zato sada uzgajaju podmladak, dijeleći im dvoslovne i jednoslovne znakove, pasvorde, pozicije... Otac zanat ostavio sinu...
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Mar 14, 2025 10:54 pm

Ništo nam je puno neurozan, ka da mu stvari ne idu od ruke.
Pa kako to ;)
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK