Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Thu Nov 17, 2016 6:29 am

Svi, pred sutrašnju tužnu obljetnicu, pišu o Vukovaru, projektima, nezaposlenosti, teškoj socijalnoj situaciji.

Ja ne mogu, a da se ne podsjetim suboraca, radioamatera, koji su, zajedno sa mnom, nakon ratova u Hrvatskoj, i u BiH, dragovoljno otišli u (UNTAES-om) okupirani Vukovar, i nečujno, nevidljivo, i da niko ne zna, uveli sve hrvatske državne institucije u Vukovar, kako bi prijelaz vlasti bio gotovo bezbolan.
Dolazak Vlaka slobode je samo označio završetak našeg posla.

Još jednom, prijatelju Ozrene, hvala ti za sve što si učinio za svoju Domovinu. Mi koji smo ostali, polako idemo na isto mjesto gdje si i ti.
HRS nije nikada ni spomenuo tebe, i tebi slične, koji su nas napustili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 17, 2016 9:25 am

I ne samo Ozrena.On je njima nepoznat.Oni se ne site ni onoga što je do jučer s njima jeo i pio !
Ali kad sve zbrojim i bolje da mi takvi likovi ne mućaju ime po svojim lažljivim,prljavim žvalama.
I takvi nam drže prodike što je svetinja,ljubav,vjera i domovina.
Sve su to jude,loše sluge loših gospodara.
Zlato daje,dušu krade,slatko progovara guja iz njedara.Uvik su mi na nerve išli slatkorječivi ljudi.Njih se najviše triba pazit.
Bolje i da me gade i kunu nego da mi pišu hvalospjeve pa onako nož u leđa.
Da sumiram.Sve je manje dobrih judi oko mene a bagre sve više.Oni su sklopili pakt sa vragom i nije in do glogovog kolca u srce i križa da ih spali.To je pravi recept za te antikriste.A oko mene ih puna kamara.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 17, 2016 9:57 am

Poslin njegovog sprovoda je bila misa u crkvi na Visokoj. Crkva prepuna. To se dešava kad umre dobar čovik, domoljub i dragovoljac. Nažalost, takvih je svakim danom sve manje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 17, 2016 10:20 am

Učini mini anketu o Domovinskom ratu i njenin učesnicima među našom mladeži pa se posli javi sa rezultatima. !
Moga bi se neugodno iznenadit pa je bolje da odmah odustaneš.
Čirilica cipa brajo iz auta i turbo-folk klubova.OHaru su nikidan srušili a narodnjačkih klubova ka u priču po Dalmaciji kao i u čitavoj HR !
Koja je to (ne)svijest kod tih mladih judi? To te ja pitam.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 17, 2016 4:48 pm

Priča A.
Učinio ja anketu, nesvjesno, prije lita, kad su mi, 4 od 5 mladih ljudi, u startu rekli , doslovce, "šta se vi ratnici javljate, svi ste se debelo okoristili od zemlje Hrvatske", onda san ferma ! Dišpera san se, i nisan tija više pitat.
Jer, kako ću in ja objasnit da nisan dobija ni jednu jedinu plaću, a neko je tamo sinjava, uzima, i arčija, sve pod šahovnicon...

Priča B.
Kad san, u jeku rata između Hrvata i Muslimana u BiH, prolazija kroz check point TS Čule, iznad Mostara, i čujen di cipaju cajke, sitija san se vica kojega san čuja. Na toj istoj točki fermala VP-a auto, u njemu mrtav pjan pukovnik HVO-a, cipa Haris Džinović. Stražar se nagne kroz prozor, prepozna ga, i reče : Gospon pukovniče, to, šta ste pijani, to je u redu, ali ovo..., pa pokaže na kazetofon. Aj, se ti napi na Arsena Dedića, sprčim te..., odgovori pukovnik.

S vremenskim odmakom od 23 godine, sve sam manje siguran da je to bio vic.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 19, 2016 11:10 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zast ... 32771.aspx

U članku lijepo piše
Zašto su vojna glasila prešućivala branitelje Vukovara, njih samo 1.800, koji su slabo naoružani čak 87 dana odolijevali opsadi snaga JNA i srpske paravojske,
, a što sam ja nekoliko godina pisao, u svijetlu preko osam tisuća braniteljskih mirovina.

Mislio sam da ja krivo mislim, kad sam procijenio da je (ponovno) skupljanje novaca za obnovu vodotornja greška, i da su te pare mogle biti puno bolje upotrebljene, za zadržati mlade ljude u Vukovaru.
Pitao sam desetak svojih ratnih drugova, svi misle isto. Ali, obrazac je isti kao svojedobno za izgradnju velebnih rukometnih dvorana, diljem Hrvatske, stvori se adekvatna atmosfera i psihoza, u stilu "ili mi, ili oni", odnosno ko nije za vodotoranj nije za Hrvatsku !
U toj atmosferi glas razuma se ne čuje.
Ako se nastavi ovako, za nekoliko godina, Vukovar će biti grad penzionera, a jedini zaposleni će biti u državnim, komunalnim, i gradskim službama.

Doćemo i na 40 plaćenih članarina HRS-u, pomalo...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 19, 2016 8:38 pm

Nažalost i u firmama koje pružaju usluge pogreba,sprovoda. :cry: Neće ovo na dobro.A na autobuse i vlakove je već sada otišlo maldih ljudi iz Slavonije ali i iz drugih dijelova RH.Na dalekovidnici ni riječi o tome.Sad znate u čijim su rukama mediji.Neprijatelja Hrvatske države i naroda.AMEN

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 01, 2016 12:07 am

http://slobodnadalmacija.hr/novosti/crn ... nca-godine

Ko je onda po nama tuka snajperima iz Lore, dok smo je držali u okruženju, ljeta 91' ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 01, 2016 10:32 am

Javija se, jutros, jedan naš član , iz AKL-a, veli, Koki, Bogu fala, još smo svi živi koji smo držali Loru u okruženju, i fala ti šta ne daš da se neke stvari ne zaborave ! Nemoj in zaboravit napisat, da smo tamo bili bez ikakvog oružja, s vokcima, više gladni, nego siti, samo, na našu sreću, beštije u Lori to nisu znali.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 01, 2016 7:09 pm

Jebiga ovi stari je uvatija 77 godin i zna da neće živ izać iz pržuna kojega mu od sveg srca želim.A znaš li zašto :?: Nije se iskreno pokaja i prizna grih :!:
Znači i dalje je osta ista bagra ka i 91.I zato ga triba strpat u tamnicu i bacit ključ u more.A troškove suđenja poslat njegovima ka ća Kinezi rade.Pametni judi.

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK