Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Aug 09, 2020 9:19 am

Je, ja ću ka i mali pokojni Dino, omar potpisat da san nazadno dite. Defetista, kontra, kontra, uvik kontra...
Ti tzv. kućni ljubimci su došli na vrh glave i Bogu i čoviku. Ovdje u Bolu je načelnik "kupija" za sitne pare jedinu udrugu koja se nešto borila za bolji Bol, time šta in je da lokaciju i sredstva za azil za mačke i pase. Nekoliko muva jednin udarcen, eliminira je glavnu opoziciju na političkoj sceni pred lokalne izbore u svibnju 2021. Nakon otvorenih prijetnji od strane krupnog kapitala, ta se udruga svela na "zaštitu pasa i mačaka". Oni to i ne kriju ! Ali, razgrnimo malo to leglo, i recimo bobu bob, a popu pop.
Vikendaši i turisti, sporadično i sistemski, hrane stotine mačaka, od lipnja do rujna. Nakon svetoga Jere, te su sve beštije nama na skrb, hranu i trpljenje na suživot, bez da nas je iko išta pita, za mišljenje i/ili namjere.
Što se tiče pasa, tvrdin , šta san tvrdija i prije 20 godin, da vlasnici pasa ne vode svoje beštije sa sobom na odmor jer ih vole, ili ne mogu bez njih, nego iz škrtosti, ili, bolje rečeno zarade ! Jer, otel za pase u Zagrebu stoji od 35 do 45 eura na dan, i nijedan stanovnik metropole ga ne ostavi tamo, nego se nastoji uvalit domaćen iznajmljivaču, za 5 do 10 eura plus, eventualno mukte, ako prođe. Oteli za pase u Milanu i Torinu su i do 70 eura na dan, provjereno.

Bol nikad nije bija šporkiji od govana od pasa, nego ovih dana. Općina je, već prije desetak godina stavila kasete na javne zgrade, s plastičnim kesicama za pokupit govno od pasa, ako već vlasnik nema, no to ne smanjuje količinu govana po putima.
I , za kraj, ali ne zojne, ka dite u Split san čita Uredbu o držanju i vođenju pasa, ogrlica s aluminijskon značkon (sada čip), povodac, i nazubnica. Bila su 3 šintera s auton, i na bazi te Uredbe, ako bi bilo kojen pasu manjkalo nešto od te 3 stvari, imali su ga pravo ulovit, odvest u šinteraj, držat 3 dana, ako ne bi doša vlasnik po njega, zna se, uspavljivanje.
Di su sad veliki Rvati, da mi rečedu kako ja živin u socijalizmu, da san ja prevaziđen, da je to bilo onda... Je, onda je bilo reda, a sad ga nema.

Sad će Milan opet onu, "ka govno o'pasa", ka da ga sad vidin... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 10, 2020 6:57 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 10, 2020 7:31 pm

Nažalost to je tako.Uz iseljavanje mladih,teška depopulacija.A baš duman...ni ti a ni ja još nemamo unuke.Bože mira i zdravlja pa će bit.Treba bit pozitivan.Mada je sve teže.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 11, 2020 7:46 am

Bijela smrt najviše pogađa visokorazvijene zemlje, zatim zemlje koje izlaze iz tranzicije. Utrka za karijerom "košta" mnoge mlade (?) parove željene djece, jer biološki sat neumitno tuče, i teče...
Već sam jednom pisao, nije zgorega još jednom, za nove čitatelje, išao sam u 6. eksperimentalnu školu Šime Krstulović u Spinutu. Imali smo divnog profesora iz biologije, neki Bego. Dakle, on nas je učio da je za ženu poželjno da PRVI put rodi do 27. godine starosti, zbog karličnih kostiju, hormonalnih problema, i još mnogo stručnih stvari. Poslije, u životu, sam se stoput sjetio njegovih riječi.
A možemo se ugledati i na Židove. Oni svoju djecu "obećaju", glava jedne porodice uglavi brak s glavom druge, makar se to dogodi i za 10 ili 15 godina.
Na taj način židovski narod osigurava potomstvo i opstojnost stotinama godina. Sjećam se jedne autobiografske knjige koju je pisala jedna Židovka, kad ju je prijateljica pitala da li voli osobu za koju će se udati. Ona je odgovorila : Ljubav će doći, mi imamo važniji, viši cilj.
Tako je i po Darwinu, produžavanje vrste je najviši cilj bića na zemlji.

Djeca su blagoslov božji, i blagoslov obitelji koja ih ima. Tko ima nesreću da (za sad) nema unuka, zna koje muke prolaze parovi, a koje roditelji tih parova.
Ukratko, kad in to spomeneš, nekoliko miseci ima slike, nema tona. I, od jedne normalne, prirodne, stvari , nastane socijalni i psihološki problem u obitelji.
Prvo se traže "krivci", onda se kupuju kućni ljubimci, neki posvajaju dicu, neki se samo skrbe o tuđoj dici, a zašto ? Zato jer je prošla baka s kolačima.
Biološki sat je otkucao, i (mnogima) zaludu pusta muka, tisuće kuna i eura, ne ide, pa ne ide. Teško je potencijalnim roditeljima, na svoj način je teško i njihovim roditeljima, jer, što god pitaju - škandal. I onda, svi žive u prividnoj nirvani i blagostanju, a neizrečena pitanja samo lebde u svakoj prostoriji gdje se makar jedan od spomenutih nalazi.

To je ona "bijela smrt" koja se dogodi. Ima i ona koju ljudi prirede namjerno, jer ne žele djecu, ne žele ih još, pa na koncu ostanu sami. No, to je za neku drugu priču.
I jedni, i drugi "doprinose" da Hrvatska umire. Nije pomogao svjesni i namjerni "uvoz" Hrvata i Janjevaca, iz BiH i sa Kosova, 1995, i nadalje. Čim su te osobe došle u Hrvatsku, vrlo brzo su se počeli ponašati kao autohtono stanovništvo, tako da se Hrvatskoj nije učinila usluga !
Naprotiv, HDZ je time svjesno smanjio broj Hrvata u BiH, s opasnosti da od konstitutivnog naroda postanu manjina, a janjevska enklava na Kosovu se ugasila.
I slijepac vidi tko je radio za Hrvatsku, a tko protiv, samo što to neće nitko javno da prevali preko usana.
Čeka se oni mali, iz bajke HCA, da kaže da je car gol.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Aug 13, 2020 9:14 am

Oće li sad 17-og bit kakva proslava?Ipak je okruglih 30 godina.Da se ne zaboravi.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Aug 13, 2020 9:23 am

Ja na ti dan, a valjda si se već obada ove puste godine, ispričam, starim i novim čitateljima, doživljaje mojih gostiju, mojih prijatelja, kumova,na ti dan, ima materijala za jedan libar. Tako ću i ove godine.
Zvizdan je , samo nema brada, brlje i tandžara...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Aug 13, 2020 9:32 am

Talijani su stine i debla zaobilazili i drćali.A ko nebi?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Aug 14, 2020 9:29 am

9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 14, 2020 9:37 am

Ovakvima bi opalija doživotnu zabranu ulaska u Hrvatsku :twisted:
9a6r

Postby 9a6r » Fri Aug 14, 2020 9:40 am

Kad nas bace na tu listu,onda će nam dogodine manje gostiju doć.Jer Hrvatska im je premda mala zemlja, ipak konkurencija u turizmu.Šporka politika. :x
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK