Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Aug 05, 2020 5:10 pm

Na vlasti su oni koji su mogli ići u rat, ali su rađe igrali street basket, i slušali rock, tako je premijer opisa svog ministra obrane.

Ja im ne odričem pravo da vladaju legalno izabranom Vladom, po zakonima RH, samo mi je, između ostalog, krivo što ne slušaju savjete starijih , i iskusnijih, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, ili bili apolitični.

Jer, da imalo slušaju, mudrije, pametnije i iskustvenije od sebe, doznali bi da je jedan Knin, i prije DR-a, bio jedan od najneperspektivnijih mjesta za život.
Jedino što je tada u njemu radilo je bio TVIK, i Tehnička radionica željeznice. Poslije Oluje se postupno gasila radionica, a TVIK su dali u ruke istog lika, kome su dali i splitski škver ! I još se trsi da bi on i Đuru Đakovića !!!

Službena politika šuti o dvije činjenice, da su 3/4 doseljenih Hrvata iz BiH utekli, prvo djeca, nakon završene škole, zatim i roditelji. (Isto je i u Gračacu, Udbini, Korenici). Drugo, da je golemi postotak stanovnika Knina korisnik socijalne, Caritasove, ili neke druge pomoći. Upućeni kažu, procentualno broju stanovnika, puno više nego u Vukovaru ? A to je već za staviti prst na čelo, i duboko se zamisliti. Ukoliko ti je interes RH na prvom mjestu.

Neuvjetni i neperspektivni garnizon, gdje su podoficiri i oficiri išli po kazni, a nešto slično i milicioneri, iz ostalih krajeva SR Hrvatske, ne može promijeniti model života u 30 godina, i to u puno gorim uvjetima ! Može biti samo gore !

Pratim rad i izjave gradonačelnika, on ima odlične stavove i ideje, ali, snaga jednog poteštata leži u snazi privrede grada, i okoline, a tu su "tanki".
Rekli bi naši stari : Bi on, ali nema su čime !

Suma sumarum, Hrvatskoj ne treba još jedan grad-muzej, dosta je Vukovar. Hrvatskoj ne treba bolnica u Kninu, isto kao ni ona u Vukovaru. Kao što su (HDZ-ovi) stručnjaci svojedobno pisali da bi jeftinije bilo svakog bolesnika voziti taksijem iz Vukovara u Vinkovce, ili KB Osijek, takva ista je situacija u odnosu Kninske bolnice i OB Šibenik. S time da su doktori, još u bivšem sustavu, javno govorili da je bolnica u Kninu bila nepotrebna politička investicija.
Šuplja floskula je da ona služi za branitelje, oni idu u KBC Split, redovnim putem. Osobno sam se osvjedočio.

Ima još, samo ne smin pisat. ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 05, 2020 5:26 pm

Bolje,jer bi te mogli zatvorit a i mene. :D
Pozorno san pročita sve ovo,mada si već pisao na ovu temu.Knin i okolica.I sve je živa istina.Zaboravija si oli nisi tija spemenuti kraljice noći? :? Kužiš,ne?
Međutim,poveznica svega je jedna rič,ime H D Z :!: :!: :x
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 05, 2020 5:29 pm

Nisan ja to zaboravija, jer san ih i osobno viđa po Kninu. One uvijek idu, u borbenom kompletu, sa propalim vojnicima i milicionerima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 05, 2020 5:40 pm

Ali tija san reć di su ovi stavili šape,sve propalo.A one se snađu. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Aug 07, 2020 5:45 am

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15012285

Kako se to nije naša prostor za HRS ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 07, 2020 8:49 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jur ... 03476.aspx

Tako i u Splitu, ima udruga, po milini vladajućoj stranci, koje plaćaju JEDNOZNAMENKASTI iznos kuna najma po m2 ! Preko dvadesetak udruga. Za radio klub, trocifrena brojka ! Tako i treba, koji nas je kurac tira da idemo dragovoljno u rat ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 08, 2020 12:29 pm

Napokon istinita vijest na HTV-u! U hotelima se odmara 15% gostiju! Zato su oni narajcani na privatne iznajmljivače! Ka da je gost pizda, pa će ić u otel?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 09, 2020 7:11 am

Jučer, na blagdan sv. Dominika, su izašli službeni rezultati poslovanja turističke privrede Brača za prvih SEDAM mjeseci. Kao što sam ja , neslužbeno, pisao, Bol je na 29 % lanjskog prometa, Supetar na 33, Milna na 40..... Financijski efekti su nešto manji, najmanje deset posto niže od ovih brojki. Nastupa faza preživljavanja i marketinga za sezonu 2021.g. Ko pukovnik, ko pokojnik.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 09, 2020 7:56 am

Ko zna oćemo li i oćemo li postić one brojke od 2019?! :roll: :?
Supetar je predgrađe Splita a nema pasa!
Svaki dan dobijem info.
Užas.
9a6r

Postby 9a4db » Sun Aug 09, 2020 8:59 am

Vas dvojica ste defetisti...
Eto na Brač stalno slijeću VIP Charteri kod Tonćija.
Postoji redoviti charter iz Beča dva puta na šetemanu.

U Hvaru nikad boje, pa se onda našla ekipa "pametnih" koji truju mačke oko
kuća. Ne treba nama Corona da nas utopi imamo mi i unutrašnje neprijatelje :mrgreen:
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK