Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Dec 31, 2025 2:34 pm

Radioklub „Marjan“ osnovan je i djeluje u kontinuitetu od 1966. godine. Danas okuplja 32 člana, a ukupno je u Klubu obučeno 2.326 članova.

Francuski kralj je rekao : Država, to sam ja !
Ukinimo HRS, dostatni su ovi operatori što ih obučiše u RK "Marjan" !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 01, 2026 7:50 am

Ali, to nije sve ! Zar ste zaboravili da je bivši predsjednik HRS-a, drug Laureat, ispalija u trenutku lucidnosti da je iz njegovog (!) radio kluba Marjan u Domovinskom ratu bilo 265 branitelja ! U to doba sam reagirao, i učtivo pitao za dodatno pojašnjenje ; da li su tu bili uključeni i oni koji su tukli po Splitu iz razarača Split ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 08, 2026 11:38 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg78091
Drug Goran se opet javlja ! Unosi nemir među svoje ! Nisu ga učili na Muzilu da se ne reže grana na kojoj se sjedi ? Za nije autor tih propozicija i KV manager dobio lani priznanje od IO- HRS-a ? A da se počmemo vraćati unazad, bilo bi trke, oko Bajne luke.... ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 08, 2026 4:15 pm

Evo PPS-a di je onaj navrnuti Hvaranin vidija OM -4000A pojačalo,pa LAGA da ga ja imam! :x Ja to i takva pojačala vidija na internetu u reklamama.
BTW,ovo je došlo svako selo svoj kontest ? :? :lol: Ludilo brale,govorili smo u Splitu nekad.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 09, 2026 6:27 am

Jebi ga, Đuro... Opet drug Goran napisa post, kojeg bi čak i ja potpisa. I još nešto, napisa ga je po danu, šta bi bilo da je bio noćni uradak ? Svi veliki geniji su svoje najlucidnije misli, do ordinarnih zaključaka, napisali noću ! Od Tesle, naovamo.
Ali, ima još nešto. Potvrdio je da je najčišće dijete socijalizma ! Kritika, i samokritika. Ovaj put nije zaboravio napisat da je i on radio par fildžan-contesta bez dozvole za rad ! Oće to ove šta su bili u JNA, tako mu je i prijatelj Stjepko, iz Supetra, samo dva puta! Ma ja bi pripustija sve njih na band, ionako su svi 70+, ili 80 + !
Za Dom na Zenti, spremni !

P.S. Ne bi ja spominja Zentu da nisan provjerija. Švore u Nerežišća već ne primaju, toliko su same ostarile, da bi se sad neko o njima triba brinit, a nema ko !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 11, 2026 9:12 pm

Već sam pisao da je u tijeku, kao i prijašnjih godina, WWA program. Čitam kako ga dosta Europljana negira kao kvalitetni i inspirirajući za operatore, no, bez namjere da radim PR za njih, brojke govore same : U 11 dana rada skoro 2 miljuna veza, učestvuje preko 100 tisuća operatora, iz 242 zemlje. Hrvatska se dobro drži ! ;)

Ono o čemu pišem već 26-u godinu zaredom, je starost operatora. Frapirat će vas podatak da je prosječna starost prvih 12 trenutno najboljih iz Hrvatske 65 godina !
Sad može svatko raspresti priču koju hoće, na volju im, ali nitko neće dati odgovor, iz prostog razloga što nije JEDAN. Koliko se u neke sredine ulagalo, od 1995. do danas, trebali bi biti europski, i svjetski rezultati, mi nemamo ni balkanske ! Možda i stoga što se ulagalo u utvrde-feude, na koje se, na kraju, nakalemio i remote, kao točka na i.
Ili kao zadnji čavao u lijesu operatorstva koga smo poznavali i prakticirali zadnjih 6, 7 ili 8 desetljeća.
Državna tijela i organi dobijaju frizirana izviješća, i misle da teče med i mlijeko. Da dođe do vanjske ugroze pregazilo bi nas ko plitak potok. Ali, momčad na trenutnoj vlasti misle da će im magla potrajati. Neće, nije nikome, pa neće ni njima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 13, 2026 12:00 pm

Tko će živo, nego majstor Ivo !
Organizator natjecanja definira pravila igre. Nije riječ o kontroli dozvole da bi ti nekom zabradio da stisne ptt već da udovolji pravilima natjecanja. Tu se buniš kad su domaća natjecanja u pitanju i imaš svoj stav a kad trebaš pristup DMR-u onda spremno "skidaš gaće" i dostavljaš kopiju radio dozvole da bi ti se dozvolio pristup. Dvostruka mjerila zar ne? Što nisi njih natjerao da NE kontroliraju dozvole jer oni nisu ni HAKOM ni OFCOM ni ... ?

Zabije ga, i ne vadi !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 17, 2026 7:13 pm

Ja sam bio uvjeren da idemo naprijed. Da nismo zatucani, zaostali u vremenu i prostoru, kako nas lijepo opisa drug Laureat.
Kad ono, gledam reklamu za IC-7300 MKII, i čitam, između ostalog ovo :
Built-in CW decoder — decode Morse Code without a PC

Kao ono, do sada nam je trebao PC da razumijevamo CW signale !!!!!!!!!
Dobro je šta će na nekim pučinskim otocima bit jedna škatula manje ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 18, 2026 8:51 pm

I nakon 18 dana siječnja mi nemamo listu plaćenih članarina za 2025. Nisu legle dotacije ? Pomaknut će Mate i planine, ako treba, a kamoli ne datum uplate !
Sve za pilone vlasti, a vlast ni za što !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 22, 2026 7:09 am

Otprilike u isto vrijeme uradio ih je dika iz Zagreba s kW i spiderbeamom na 30m.

I još za trojicu... :(
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK