Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Aug 03, 2020 7:33 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/rob ... 02530.aspx

Ne ulazim u to da li on piše iz gnjeva što nije ušao u Sabor, zahvaljujući prijateljici Ruži, nešto piše točno, nešto netočno, no, upao mi je u oko udarni detalj.
On , naime, na početku svog pisanja udara timbar cijelom uratku tvrdnjom da su "hrvatski mediji pod kontrolom onih koji ne vole Hrvatsku".
Koliko je meni poznato, svi su u vlasništvu austrijskog i njemačkog kapitala ? Zar nas nije službena hrvatska politika konstantno uvjeravala, za cijelo vrijeme devedesetih, da su nam oni, plus Vatikan najveći, i najbolji prijatelji ? Zar nam nisu već izlazili na nos i na uši Alois Mock i H.D. Gencher ? Kako nama neukima, Robert može objasniti tu svoju tvrdnju, kad nas je doktur, sa svom svojom svitom, 10 godina uvjerava da nema većih prijatelja od njih ?

Kako objasniti da je za čelnog čovjeka, najveće i najstarije katoličke episkopije na Balkanu određen biskup koji je odradio prljav posao u Dajli za račun talijanskih benediktinaca ? Biskup Barišić, pošten čovjek, splitski i dalmatinski puk se zgražaju, a nemoćni su pred odlukom Vatikana.
Prije 2 godine smo dobili za bračko-hvarsko-viškog biskupa anonimusa Petra Palića. Sada je poslat u Mostar, umjesto umirovljenog Ratka Perića. Slijedi li nam novi anonimus ? Mi nemamo dobrih i pametnih svećenika ?

Suma sumarum, jednostavno pitanje : Jesu li se pokojni doktur i HDZ debelo prevarili uvjeravajući hrvatski puk tvrdnjom tko su nam najveći prijatelji ?
Da li je u pravu Robert, tvrdeći da su nam neprijatelji ?
Gdje je istina ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 03, 2020 10:15 am

Mediji su u rukama ljevičara.Vranju su na to odma upozoravali ljudi koji su sve unaprijed vidjeli ali ne i on.Namjerno ili ne,ne znam.Bija je upozoren na vrime.Medija u rukama desničara gotovo da i nema.Ako je i 5%,puno san reka.Glede vlasti.Kakvi glasači,takva i vlast.Ja ovu ne podupirem i to javno pišem.54% nije niti izašlo na izbore a Andrej Pl.Plenković i njegov pokret HDZ je dobija nikad manje glasova na izborima.Vjerodostojno.Sastavi vladu sa manjincima,plus još neka dva lika i to je knap 76.Sa strane je ima 16+8 ali nije tija jer jer mu je ovako lako vladat.Međutim,nema tu neke sriće jer već u deveti misec idu ogromni problemi.NEMA NOVACA .Idu grubi,teški dani,miseci i godine.Pad BDP-a od 11-20%.I onome koji nije ekonomist pada mrak na oči. :( Ne ide sedam gladnih godina već nešto gore.Iseljavanje i rasprodaja !
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 03, 2020 10:38 am

A šta san ja ovdje napisa nakon izborne noći ? Nikad manje zadovoljstva na licu Plenkovića i HDZ vrhuške. Mogu bit pizduni, ali imaju informacije, znaju šta se sprema, već za misec, u vrh glave dva !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 03, 2020 11:55 am

Slovačka će imat 4.5% a mi ne ispod 11% :!: :!: :o Santini govori i do 20% :o Plenković stalno šalje neku snažnu poruku?! A kome to gospodine predsjedniče vlade RH, kad nas svi investiori zaobilaze u širokom luku. :( Tvornicu romobila nemamo a kamoli nešto ozbiljnije.U Istri i tvornica duvana odlazi.Ni brokve niko neće da proizvodi u HR.Zato jer dok vas sve uhljebe namiri i sredi pustu papirologiju uvati ga apatija i ode kapital u Slovačku,Srbiju,Mađarsku pa i Rumunjsku.Mi ćemo naprid tek kad ova garnitura ode ali i kad se promini mentalni sklop ciloga pučanstva.Mi još živimo u socijalizmu.Još uvik država intervenira kad privatna firma propada.Haloo :!: :?: :roll: Još uvik je roditeljima najdraže dicu uhljebit u državnu firmu.Plaća nije loša a uz to je i sigurna.E moj kume.Tako razmišlja i tako se ponaša naš čovik. Koji kapitalizam :?: :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 03, 2020 2:49 pm

https://bracdanas.com/zanimljivosti/zas ... financija/

Bračon bruji "vijest" da je blagajna prazna... Je li istina , ne znam, ali znam da je Bol, koji je kudikamo bolje potkožen od Supetra, u situaciji da još nije penzionerima isplatija uskrsnicu ! More bit da imaju volju je spojit sa božićnicon ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 03, 2020 7:06 pm

Ja ti se čudim.Pa ti živiš tamo i znaš da je dvoglava partija u mekoj kohabitaciji već toliko godin.Bit će da se tribaju usaglasit koliki će bit iznos,100 ili 200 kn? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 04, 2020 6:53 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vla ... 02124.aspx

O ovome sam ja pisao, kad je bilo o skidanju gaća, ispod kolina...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 04, 2020 12:44 pm

Mojoj materi nude 30 eura pa malo fali da ih ne pošalje znaš di?! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 04, 2020 1:32 pm

Ne krivin ja te strance, njih su nabrijali njihov domaći tisak, a nas iznajmljivače naš, a obadva u istim rukama. I zapameti, stara je dalmatinska poslovica : Kad si jedan put kala gaće, nikad ti više kaiš nije na istu bužu..... To san čuja ka dite, a sada se obistinilo.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 05, 2020 3:30 pm

Daj Marko, snimi album "Bilo jednom u Kninu" pa opjevaj što uradiše ovi iz a-de-zeja.A možda si i ti za njih glasova? UPSSSS :o
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK