https://www.index.hr/vijesti/clanak/rob ... 02530.aspx
Ne ulazim u to da li on piše iz gnjeva što nije ušao u Sabor, zahvaljujući prijateljici Ruži, nešto piše točno, nešto netočno, no, upao mi je u oko udarni detalj.
On , naime, na početku svog pisanja udara timbar cijelom uratku tvrdnjom da su "hrvatski mediji pod kontrolom onih koji ne vole Hrvatsku".
Koliko je meni poznato, svi su u vlasništvu austrijskog i njemačkog kapitala ? Zar nas nije službena hrvatska politika konstantno uvjeravala, za cijelo vrijeme devedesetih, da su nam oni, plus Vatikan najveći, i najbolji prijatelji ? Zar nam nisu već izlazili na nos i na uši Alois Mock i H.D. Gencher ? Kako nama neukima, Robert može objasniti tu svoju tvrdnju, kad nas je doktur, sa svom svojom svitom, 10 godina uvjerava da nema većih prijatelja od njih ?
Kako objasniti da je za čelnog čovjeka, najveće i najstarije katoličke episkopije na Balkanu određen biskup koji je odradio prljav posao u Dajli za račun talijanskih benediktinaca ? Biskup Barišić, pošten čovjek, splitski i dalmatinski puk se zgražaju, a nemoćni su pred odlukom Vatikana.
Prije 2 godine smo dobili za bračko-hvarsko-viškog biskupa anonimusa Petra Palića. Sada je poslat u Mostar, umjesto umirovljenog Ratka Perića. Slijedi li nam novi anonimus ? Mi nemamo dobrih i pametnih svećenika ?
Suma sumarum, jednostavno pitanje : Jesu li se pokojni doktur i HDZ debelo prevarili uvjeravajući hrvatski puk tvrdnjom tko su nam najveći prijatelji ?
Da li je u pravu Robert, tvrdeći da su nam neprijatelji ?
Gdje je istina ?