Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Tue Aug 13, 2019 5:12 pm

Pisa san ovdje, prije 15-ak dana, da čin pinku zaladi, opet će počet skupljat milodare za bolnice, i to nas taknu di smo najsenzibilniji, na dječje odjele, i to onkološke bolesnike. Upravo je u tijeku jedna od takvih akcija na Rebru. Niko normalan nema ništa protiv, ali niko razuman da konačno kaže, ljudi, ma to je ušlo u rutinu, to više nije akcija, nego obrazac, to se tako (sustavno) ne radi !!!

Ali, ako šta rečeš, onda ti imputiraju da si protiv dice, da nemaš osjećaja za onkološke bolesnike, ukratko, da si "Hitler iz našeg sokaka" ! A sve se to kupi, jer u zdravstvu nema reda, jer je to jama bez dna, korupcija u nabavi, svi djelatnici potplaćeni, zato i biže vanka, a ono šta je ostalo, bez uvrede, ili je neiskusno, ili pred penzijom.
Sve san to, na žalost iskusija na svojoj koži. Puno bi moga o tome pisat, ali ne smin, ne da mi moja obitelj, zbog drugih razloga.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 13, 2019 8:14 pm

Još kad legne mirovinski.Fijuuuuu
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 14, 2019 10:36 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 08461.aspx

Oće ovi AKL-ovci svašta napisat.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 16, 2019 2:12 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nje ... 08202.aspx

Nijemci lažu, od svega što je napisano jedino je istina da smo zadnjih par godina bili profitirali zbog problema zemalja sjeverne Afrike, Egipta, Grčke i Turske.
Čudi me i Index što prenosi ove laži, jer mnogi čitatelji ne znaju istinu, zadrže se na naslovu, i nekoliko poluistina, i, eto belaja.

Totalna je neistina da iznajmljivači traže 100 eura za apartman izgrađen i opremljen još u doba Jugoslavije ! Tko u to povjeruje, osobno ću ga otpratiti na Ugljan, ili Rab.
Cijeli članak je tako koncipiran i toniran da naškodi hrvatskom turizmu i Hrvatskoj, kao da je naručen iz znanih centara moći i kapitala, koji već par mjeseci bjesomučno, pretežito lažima, napadaju Hrvatsku.

Nikada nisam rekao, mislio, ni napisao da nemamo mana, manjkavosti, promašenih projekata, dapače, i sam pišem o tome.
Brate mili, kažimo istinu, hoteli po Antaliji, u Turskoj, su poluprazni, usprkos dampinških cijena, a u njih je uložen njemački kapital.
U tom zecu leži grm. Baš tim redoslijedom.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 16, 2019 2:35 pm

Oćeš reć da su Švabe kod nas uložili lovu,da bi onda ovdje bilo ka u košnici? :roll:
Ako mi u 2020 skinemo gaće ispod kolina, bili onda turisti navalili u LN?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Aug 16, 2019 3:24 pm

Reni dragi, treba poznavati povijest kretanja kapitala, i investicija, od 1989.g. do danas, da bi se donekle razumjeli događaji, trendovi, i akcije. Naime, otprilike oko te bazne godine se pojavio višak kapitala u Njemačkoj, kojeg je trebalo što prije investirati.
Izbor je bio pao na Španjolsku i Portugal. Vrlo brzo, narastao je broj hotela tamo, a i kompletnih favela u gradićima i selima.
To je bilo doseglo tolike zastrašujuće brojke, da se u seocima govorilo njemački, u nekima engleski, ovisno o činjenici čiji je kapital prevladavao. Čak se devedesetih moglo pročitati da su i neki gradonačelnici ili poglavari tih sela bili Nijemci ! Prestrašno.
Zato, čim se sve izbetoniralo, urbaniziralo, germaniziralo, njemački je turist izgubio interes za to. Ostalo mu je samo all inclusive resorti, i hoteli visoke klase, koje prosječan Nijemac "ne ljubi".
Kapital je tražio nove, po mogućnosti, nedirnute lokacije. Našao ih je u turskoj Antaliji. Investirao tisuće miljuna eura. I, opet zajeb, ali druge vrste, ovaj put sigurnosne tipe. Svako malo, Kurdi, ili netko treći, podmetne bombu, ili se netko raznese, turist se vraća doma bez ruke, ili noge.
Dolazimo na krucijalno, odnosno zašto Nijemac dolazi u Hrvatsku ! Ne zato što je lijepa obala, ima i ljepših, lijepo i čisto more, ima i čišćih i ljepših, ne zato što je jeftino, jer nije, nego zato jer se osjeća SIGURNO, a to je barba Nijemcu NAJVAŽNIJE !
Pratim ih, od 1961. , kad su počeli dolaziti kao nudisti na otok Zečevo, isprid Jelse, do danas. Slušam što govore. Prije su govorili da je Jugoslavija sigurna zemlja, a danas da je to na Balkanu Hrvatska. I zato dolaze.
Da, ne daj Bože, šta pukne, prvi bi nas oni iznevjerili, ovo ti je siguro, ka na Rajfajzen banci ! A drže prvo misto po broju gostiju.
A zašto oni ne investiraju u nas, to je predmet jednog dužeg razmatranja, seciranja, s spektrom pod tema, koji bi se svi dali sažeti u jedan naslov : Nered, pravna nesigurnost, podmitljivost, nepostojanje duže strategije, koje bi se sve vlade držale.
Zato se to i neće nikada dogoditi.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 16, 2019 3:39 pm

Ne samo da oni neće ulagati nego i svi drugi.Ka da su ludi.Bilo je pokušaja i doti jedan je ispušija.Ostali bez love i aj ća.Ovo se odnosi na normalne,poštene investitore i ulagače di se poštuju neka pravila.I među mafijom postoje neka pravila i regule koja se moraju poštivati.Ovdje nema pravila.Ovdje je jedno pravilo, a to je zajebi,ukradi,opljačkaj,uneredi zemlju,devastiraj prirodu i društvo i prodaji bozu naivnom narodu.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2019 7:37 am

Javija mi se jedan barba Nijemac, koji je stalno po Dalmaciji, i govori rvaski ka ja i ti. Veli da je sve pročita šta smo ti i ja napisali, i da sve potpisuje ! Molija me je za anonimnost, jer je i on potencijalni investitor !
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 17, 2019 9:00 am

Nije onaj sa V.Gore? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2019 9:50 am

Ono , ka prvo, nije investitor, nego mecena. Ka drugo, njega su odma apcigovale komunjare iz Supetra. Ka treće, moramo s njin bit u dobre, jer je jedino u njega ključ od Vidove gore ;) ! Sve isto ka 44' !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK