https://www.hamradio.hr/poziv-na-hst-iz ... atjecanje/Ajmo iz početka. Službena HRS web stranica objavi 4.-og da će možda biti i hrvatskih predstavnika na HST prvenstvu u Crnoj gori, i da se pozivaju zainteresirani da se prijave do danas, 7.-i listopada, do 16 sati. Možda se tko i prijavio, možda i nije. Nije objavljeno ništa. Za sada.
Provjera znanja kažu da će biti uživo, ili preko platforme Google meet, znači, UI je umiješala svoje prste, i to u periodu između 8.-og i 10.-og listopada.
Imenovan je i sudac. Ne bojte se, nije onaj što je rekao "12 godina, u KPD-u Zenica" i nije "okružni".
Samo prvenstvo je od 15.-19.10. To je onaj isti rang za koji je bivši predsjednik javno izjavio da u RH nije mogao naći 3 potencijalna natjecatelja !
A sada će ih naći ? Jedna je stvar naći, druga njegovati HST, treća imati taj kult u klubu, četvrta - imati izlučna natjecanja po regijama, pa onda završno, negdje gdje je približno jednako daleko svakome u RH - Karlovcu.
U NO i IO su se ugurali neki ljudi koji su prvi glasali za ukidanje obvezne telegrafije, kao kompletne legitimacije top-operatora. Nije li sad sve ovo licemjerno ?
Možemo i drugačije, iz našeg kuta gledanja. Mi imamo nekoliko prvaka armijskih oblasti, još iz bivše države, čije je sposobnosti ona okupatorska JNA toliko cijenila, da su, nakon osvajanja prvih mjesta na svearmijskom prvenstvu, mogli birati garnizon ili zapovjedno mjesto, po želji, na cijelom ozemlju Jugoslavije.
Te ljude, vrhunske, bolje od mene u CW, nikad nitko nije kontaktirao u neovisnoj RH, za savjet, sugestiju, pomoć, korisnu ideju, stvaranje kulta operatora.
I sadašnji mi je predsjednik kluba jedan od takvih, samo je tih, samozatajan, ne ističe, i ne želi se isticati. A lijepa riječ, i gvozdena vrata otvara...
A naš predsjednik zdušno podupire ICC, samozvane elitne kontestere, koji su odavno zamijenili ručke tipkovnicom, i koji sa podsmijehom gledaju na HST.
Tako nam i treba, kad im sve plaćamo.
Štancaju u "elitnom" zagrebačkom klubu operatorke, koje rade samo SSB, i koje od prvog dana napućuju da isključivo rade preko "našeg" remote centra.
Quo vadis Croatia ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja