Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Apr 30, 2020 7:17 am

Kad sam, prije mjesec i pol dana, ovdje javno govorio da smo najnediscipliniraniji, neki su sumnjičavo vrtili glavom, neki javno neslaganje s mojom tvrdnjom. Današnji "corona skor" dokazuje da sam , na žalost nas sviju, bio debelo u pravu.
Ali, ja ću sad ka onaj Čeh kojega su intervjuirali nakon ruske okupacije, mene ne muči što mi je loše, nego što je loša perspektiva.
Trend je loš, nitko živ još nije za ništa preuzeo odgovornost, a oporba na državnoj razini je sve glasnija s tvrdnjom da se Stožer pretvorio u PR agenciju vladajućih, za najavljene izbore.
Secirali su životopise članova Stožera, rezultati su, za informirane, bili predvidivi. Svi članovi vladajuće stranke, kao "adut" za stvaranje karizme, kada ih stave na izbornu listu.
Citirati ću američku izreku : Čuvaj se izbora u ljeto, negdje mora da je catch 22 !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 30, 2020 3:17 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 79405.aspx

Nastavno na moj jučerašnji post.
Interesantna je zamjena teza u izričajima tih osoba. Oni pričaju o stručnosti, a mi, obični ljudi, koji redovito bolje vidimo, o činjenici da nije mogla doći na to mjesto da nije bila članica stranke ! To te ja pitam !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 01, 2020 6:34 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cla ... 79526.aspx

Golema većina komentara pravilno secira što su uradili u sferi struke, a koje ustupke rade jer to od njih traži politika (HDZ.a) koja ih je tu i postavila.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 02, 2020 1:15 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto ... 79762.aspx
Dobro san ja reka na početku, ovo nan objavljuju smrti štićenika Doma u Vukovarskoj na kapaljku, da nas ne afana...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 06, 2020 9:33 am

Suzdržavam se pisati o coroni u Dalmaciji, Splitu, domu u Vukovarskoj, za kojeg me vežu lijepe uspomene, od prije 48 godina...

Pisati ću o jednom segmentu za koji su svi znali, a nitko nije rekao da je car gol, svatko je imao svoje razloge, od MVP-a, do susjeda.
Malo pomalo, iznjedrio se točan podatak da Slovenci imaju preko 110.000 nekretnina u Hrvatskoj. Golema većina od toga se, znam iz svog iskustva u Bolu, izdaje na crno, kad vlasnici nisu unutra.
Da se razumijemo, nije ovo poziv na prokazivanje, uredi državne uprave, katastri, i mjesno nadležni sudovi, točno znaju što kome pripada. Ovo je jedan od vapaja da u Lijepoj našoj svi budemo jednakopravni, jer svjedočimo hajci države, inspektora, i poreznika, zadnja tri desetljeća, a u njihove nisu nikada ni zavirili !
Nisu samo Slovenci, ima dosta i Mađara, nešto Bosanaca i Srba. Tajna procjena je da, suma sumarum, baratamo cifrom od oko 150.000 nekretnina (apartmana i kuća).
Znači, domicilno stanovništvo s oko 120.000 smještajnih jedinica je klasni neprijatelj, a ne ovih 150.000, koji se izdaju pretežito na crno ?

Zadnjim izmjenama i dopunama Zakona, ne može se više oglašavati smještaj na airbnb-u i booking.com-u ako smještajna jedinica nema svoj porezni ID HR broj.
Wrong ! I do sada su Slovenci to iznajmljivali , pretežito svojim sunarodnjacima, na slovenskim i hrvatskim portalima, ključ se dobiva u Sloveniji, žena za čišćenje i zamjenu posteljine u mjestu iznajmljivanja, ove izmjene zakona im sigurno neće nauditi.
Ista stvar je i sa Mađarima, znam osobito niz primjera.
Državljani Velike Britanije, Rusije i Ukrajine su nešto "plašljiviji", oni rade pretežito preko agencija, no oni su minorni, u onoj brojci od 150.000 jedinica.

A što s nama ? I dalje nam je ostala obveza platiti porez za prvi kvartal, s kamatama, iako nismo ništa uprihodili ! Kao da ekonomisti, koji sjede u Vladi nisu nikada pročitali Marx-ov Kapital ? Shvaćam da je Marić bio u Agrokoru, da je šef HGK dobio diplomu u Banja luci, ali ipak... ?
A da pitate one koji znaju, koji su završili hrvatske ekonomske fakultete u Hrvatskoj ? Ili u Irskoj ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 10, 2020 7:13 am

https://express.24sata.hr/top-news/opas ... -hdz-24317

U tekstu je ključan pasus "već ponestaje novca", što samo svjedoči u korist moje tvrdnje da se nemamo više gdje zaduživati, a obiteljsko srebro je prodano.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 11, 2020 7:03 am

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/ot ... ome-/65092

A šta se smi pisat, a da se ne dotakne "nedodirljivih" HDZ-ovaca koji su postavljeni na razna mjesta, po stranačkom ključu, a ne po znanju, zvanju i sposobnostima ? Kraci hobotnice sežu do metropole, prika mi kaže da je to normalno ! Odgovaram mu da pita pustu (hrvatsku) mladost u Irskoj...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon May 11, 2020 2:49 pm

S obzirom na epidemiološku situaciju na otoku Braču, ove godine ništa od proslave Dana mladosti. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 12, 2020 7:32 am

Kad smo ušli u tzv. demokratske promjene, 1990.g. , mene, kao i mnoge druge, je začudio veliki broj doktora (medicine) u politici.
Sigurno se sjećate Kostovića, Granića, Hebranga, i mnoge druge...
Trenutni ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović je rijetki ravnatelj kojeg nije postavila politika, nego struka, tj. Upravno vijeće KBC-a. Sjećam se, kad je postavljen, da su mnogi političari bili protiv, iz očitih razloga.
Čovjek je jučer podnio ostavku, kako sam kaže, iz moralnih razloga. Okidač je (ponovljena) zamjena identiteta pacijenata, ovaj put s tragikomičnim posljedicama. Nisu samo ta dva "slučaja" na Firulama, ima ih podosta, ali ovo je bila kap, u već punoj čaši.
I ona ravnateljica Doma za stare u Koprivnici je podnijela ostavku, kaže, također, iz moralnih razloga.

Župan, dožupan, šef stožera SDŽ-e, ravnatelj Doma u Vukovarskoj, ne podnose ostavke, kao ni onaj koji ih je tamo postavio.
Jer, on bi trebao prvi dati ostavku. No, on, i članovi vladajuće stranke se ponašaju kao da su mana s neba, hrvatskom narodu. A nisu [i]mana[/i], nego štetočine, i to SVOM narodu.

Pripametni Hrvati, u domovini i inozemstvu, izrijekom tvrde da je ovo povijesna šansa da se iskoristi situacija s virusom, da se neke stvari prelome preko koljena, od situacije u zdravstvu, do novog teritorijalnog ustroja zemlje, s jednom trećinom općina u odnosu na sadašnje, i s 4 regije, umjesto županija. Te pametnice tvrde da bi godišnja ušteda bila oko iznosa godišnjih mirovina za cijelu godinu!
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 14, 2020 7:42 am

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... li-1020994

Stara priča o simentalki Milki, koja daje 2,5 puta više mlijeka od domaće Rumenke, a onda se ritne, i sve prospe...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK