Uvik san ja govorija da je Mate kavalir, da pomaže svom drugu... Svom ababu Goranu je ustupio čak pola sata za izlaganje o natjecanju i programu Alpe - Adria. Ne bi mu toliko dao ni matični klub, bivši, i sadašnji.
Dobro je da će još jedan Istrijan, iz Pazina, dobiti društveno priznanje. Proteklih godina je poštene ljude bilo sramota gledati spisak plaćenih članarina, manje nego dobijenih priznanja ! Lani su se malo "trgnuli" pa uplatili 9 članarina. Razbahatili se !
Ja sam tek neki dan skužio da je ovogodišnji laureat bio odgovorna osoba za QSL-karte za veze s prve ICC konferencije ! Zato je nismo ni dobili. Jer, kako je napisa na qrz.com-u, traži samo direkte ! Mašala.
Propustio diskvalificirati tadašnjeg predsjednika, ukinuo 9ACW međunarodni kontest, ima sve kvalitete za priznanje. Podrazumijeva se da podupire Buje remote.
Smo naši, ne...?
Puno san se mislija zašto Mate forsira da se neamaterska udruga primi u HRS. Skužija san, jedna se briše, pa da ostane egal broj. A ima ih toliko samo na papiru, obilato potpomognuti državnim novcem, koje samo hiberniraju... Podsjeća me na psa, koji zapiša, koliki mu je atar.
Čitam dalje, podijeliti će nagrade za UKV natjecanja, za prošle 4 godine! A u svakom izvješću, dok su išli po dernecima je pisalo da nose sa sobom pehare i diplome?
Neko tu laže, ali debelo.
A, brate mili, i nije zgodno, recimo u Čepinu, šta slavonski doručak, šta objed, po satnici, ko paorska plaća. A onda ruke masne, nije zgodno, nije kigijenski...
Ali , nije baš sve veselo. Svakog AKL-ovca zaboli kad čita "dostignuća" o radio farovima, na UKV-u , UHF-u i SHF-u. Ja skidam kapu mlađima od mene, jer su učinili veliki iskorak u tom smjeru, samo, zaboravljaju vječnu dilemu : Šta je bilo prvo, kokoš, ili jaje ?
Može i seljački, AKL im je otvorio taj prozor, izradio prvi LEGALNI radio far u ondašnjoj Jugoslaviji, YT2V. Ne smijemo zaboraviti ni autore, Nikola Lušić, Zoran Mikulka, i ja ; kucač nam je bio izradio i poklonio jedan Slovenac.
Bolje da ne pričam javno, kakav mu je bio kraj, jer bi onda lako s OiV-om završio na sudu. Huda sudbina, na pravdi boga velikoga.
Da privedem današnje pisanje kraju, Konferencija će biti zeru krnja, nema Neleta Piroćanca, nema Nejca, nema Bosanca, nema Merzuke, nema maloga Irca, pa "najperspektivnijeg mladca u Češkoj", svih onih u čije su se ime i godine, trojac HRS-a zaklinjali na sastanku u Hakoma ! Od tri jahača Apokalipse, tamo će biti dva. Dostatno da im ispričaju istinu.

Voda duboka.
P.S. Vidite kako sam nježan i obziran, uopće ne spominjem Amere koji su radili remote u 9A DX contestu. Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja