Gledam, čitam, i pokušavam shvatiti diskusiju oko HF robota, koja mi sve više sliči na n-tu reprizu Dinastije, ili gradića Peyton-a.
Kritičari argumentima, pasdarani kvalifikacijama tipa "Miljenko mi te podržavamo, to je jedino važno, oni i onako ne razumiju kako to radi" !!!!!!!!!!!!
Puno je slojeva blata na ovoj materiji, pokušat ću rekapitulirati samo njih nekoliko.
Prvi i osnovni zajeb, što obični čitatelji, među koje se i ja ubrajam, ne razumiju, leži u činjenici da je Krešin robot radio OK, i nijednom čitatelju nije jasno zašto ga je bilo potrebno zamijeniti.
Drugo, ako je neko "stručno" tijelo ( a među retcima autora robota se iščitava da je drugi Krešo pomogo da on dobije taj posao) zaključilo da ga treba mijenjati, kako to da nije bio javni poziv svim zainteresiranim, prvenstveno radioamaterima - stručnjacima za tu subspecijalnost, mislim da ih je lijepi broj.
Treće, društvena krovna organizacija, na državnoj sisi, valjda podliježe i javnoj nabavi ? Ni T od transparentnosti !
Četvrto, autor robota, u nedostatku "jačih" argumenata, u svojoj obrani, poteže "činjenicu" da je on radio od ZX-a, preko C-128 do današnjih dana, što bi , po njemu, valjda, trebali potaknuti sve kritičare da šute ? I moja je malenkost prošla sav taj razvojni put, od Spectruma do danas, pa isto ne podižem glas kao stručnjak, jer to i nisam, nego kao korisnik, s plaćenom godišnjom članarinom HRS-u.
Peto, "najjači" su "argumenti" aplaudera autoru robota da, citiram "šta on ima objašnjavati kad mi to ne razumijemo" !!!!!!!!
Mogao bih ovako do Sudnjeg dana, no neću, zadržat ću se samo na riječi robot. Ona podrazumijeva automatski rad nekog sklopa (ili sklopova) po zadanom i instaliranom programu, bez daljnjeg ljudskog utjecaja.
Pametnima (ako je koji preostao poslije Dana poslije), dosta.