Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2015 9:03 am

Baš kao što smo svojedobno bili dobili "božićni" Ustav, tako smo sad dobili i božićnog mandatara. Kažu da je vrijeme darivanja. Da se poklonjenom konju ne gleda u zube. Pod uvjetom da konj zna hrvatski.
Jer, u protivnom, to bi mogla biti komunikacija gluhog i nijemog.

Ovo postizborno vrijeme, koje je (na žalost) palo i u Advent, nas je radovalo i veselilo skoro 40 dana. Baš toliko koliko je Isus bio u pustinji, i hranio se skakavcima.
Ko danas se sjećamo situacije kad je HDZ prvi i jedini put imao većinu u gradskoj skupštini Zagreba, kupovanje dvaju vijećnika, Šporera i Bukovića. Znamo kako je (neslavno) završilo.
Sada se priča ponovila, MOST je toliko zavlačio pregovore s SDP-om, dok nije kucnuo tren da se u skupštini grada Zagreba glasa za proračun. Švicarskom preciznošću, vijećnici HDZ-a su digli ruke za proračun, kada je Božo objavio, urbi et orbi, da prekidaju pregovore s koalicijom Hrvatska raste, i nastavlja s domoljubnom koalicijom.
A mandatar, ko fol slučajno, već u Zagrebu. Stalno mjesto boravka Nizozemska, kanadski državljanin, hrvatski natuca. Onda me i ne čudi što ga jedino Mudrinić i Tomažićka podržavaju. Da ne padne. Prije vremena.

Konstituiranje Sabora u ponedjeljak. Biće veselo, i zabavno. Jedino mi je žao što nije pao snijeg, pa da dvoličnjaci, lažovi i osobe bez obraza pokažu svoje tragove. Kore me ukućani, vele, zadnjih godina snijeg pada u siječnju. Bićemo spremni.

Radujte se narodi, kad čujete glas...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Dec 24, 2015 11:18 am

Dali smo šansu da se iskaže prije 4 godine uskoro sada već bivšem premijeru,
dajmo i ovome. Čovjek priča engleski, hrvatski loše čita. Ima četiri godine da ga obnovi.
Ovaj bivši je bio uspješan i efikasan samo u dvorskim spletkama, sve drugo ga
baš i nije zanimalo. Tako je pod njime de facto sve zeleno u energiji postalo teško
ili nemoguće dok se na drugoj strani guralo jedan Plomin ili bušenje Jadrana.

Prethodne 4 godine obilježila je zloupotreba prava i represivnog aparata,
vrijeme je neodoljivo podsječalo na ona neka (olovna) vremena čak do
razine da su ministra "prekrstili" u "Ostoja Ranković", onaj drugi pravosuđa
je bio neprimjetan ali zato se radilo sve što je partiji trebalo.

Ono što mene smeta je činjenica da smo 2013. ušli formalno u EU
ali EU nije ni za milimetar ušla u nas. EU direktive su prazna priča
koja ako se provodi onda je to samo selektivno i to na one najslabije
koji ne mogu pružiti efektivan otpor.

Politika vođena zadnje 4 godine (a i prije), nije napravila okvir za realan
razvoj. Nedostatak efikasne države prava u kojoj se onda i ekonomija
razvija, razvidan je po drastičnom padu broja zaposlenih.

Mladost iz Slavonije te zaleđa Dalmacije je otišla u bolji život, ovaj
put su otišle čitave obitelji. Osta pusta zemlja, nesretnih ljudi.

Ima li jedan Orešković tu neke šanse? Realno ne, ali možda baš
zato mu je moramo dati....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2015 2:07 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/petr ... 64321.aspx

Ma di san ja baš mora bit Nostradamus, u svom prethodnom postu ?

A, možda, meni i Petrini šapće isti lik ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 25, 2015 8:43 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovdj ... 64393.aspx

Znači, cijeli igrokaz sa "traženjem" premijera , ili mandatara, je bio samo skeč za široke narodne mase, tj. šta, birače ? Sve se mjesecima znalo unaprijed ?
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Dec 25, 2015 1:10 pm

Borbena Polnoćka ;)
http://slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%B ... fault.aspx
Ironija, sudbina, Providnost, birajte. Nešto ili Netko je sigurno odgovoran za to što se skoro 45 godina nakon snimanja kultne epizode Malog mista “Borbena ponoćka” u crkvi sv. Stjepana u Starom Gradu, niti deset kilometara zračne linije, u susjednoj Jelsi dogodio blagdanski performans koji nosi slični predznak.

znam aktere pa mi je komično, premda sa strane možda i ne izgleda tako...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Dec 26, 2015 8:38 am

http://www.jutarnji.hr/kotromanovic-jos ... a/1485494/

Kako su jučer, na nekim portalima, prvo pisali, pa naglo brisali, red je i da ja napišem, nije pošteno, i nadasve moralno, da prvi na listi koalicije, u mojoj izbornoj jedinici, javno obznanjuje da ide raditi kao lobist u Kanadu/SAD .
Naime, nisu ljudi glasali za njegova zamjenika na listi, nego za njega ! Osim toga, otužno je, da ne kažem neku težu i adekvatniju riječ, da sada, kada mu je koalicija izgubila, prvi bježi sa broda koji tone.

Ovo pišem, a propo činjenice da su mi par puta neki članovi ovog foruma imputirali da "držim stranu" SDP-u. Moš mislit ! Meni ne mogu začepit usta...
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Dec 26, 2015 12:33 pm

Evo tog brisanog/povučenog teksta (by Oleg Maštruko)
ČITAM na webu Slobodne Dalmacije intervju s još uvijek aktualnim ministrom obrane Kotromanovićem. Materijal je prezentiran kao neobavezni intervjuić, a zapravo je skandalozan.
Detaljno baja objašnjava kako si je našao novi posao u Americi, i kako se ionako nakon izbora mislio povući iz politike: "Nedavno sam privatno boravio u Americi i dogovorio angažman. Neovisno o poslijeizbornom raspletu kod nas, kojega u to vrijeme nisam mogao znati, rekao sam sebi dosta je bilo politike."
Dok se čovjek ne snađe na novom poslu u tuđini, koristit će benefite, prava i plaću koja mu pripadaju iz obnašanja ministarske dužnosti.
Zašto je bio na listi ako je već ranije odlučio otići?
Dakle, kraljina je proveo zadnje mjesece mandata na šatro odgovornom mjestu ministra guglajući sajtove s ponudama posla i dogovarajući novi posao u Americi i vozikajući se s poslodavcima.... i unatoč tome što je, kako sam kaže, unaprijed sredio đob i odlučio otići u Ameriku, bio je na listi SDP-a za koju već izbornu jedinicu.... a šta si bio na listi ako si već odlučio "otići iz politike"? I što je najbolje, o svemu tome govori bez trunke srama, kao da je to nešto normalno, kao da je novi posao tražio netko iz firme A u firmi B na redovnom tržištu rada!
To je bio ministar OBRANE, sigurnosno najosjetljivije mjesto u vladi i cijeloj zemlji, lik koji je zadnjih mjeseci mandata primao našu plaću, a tražio posao u stranoj zemlji i sastajao se s ljudima o kojima ne znamo ništa! On je zapravo još uvijek ministar obrane! Plaćenik nekih mufljuza. Zamislite
ministra obrane Njemačke da si dogovara posao u Kini dok je još na dužnosti! I priča o tome za Spiegel.
Ovakav skandal njemu je normalan
To je najbolji detalj. Njemu je ta skandalozna travestija toliko normalna stvar da čak ni ne pokušava tajiti, malo to upakirati, zakukuljiti, odbiti intervju o tome.... on uopće i ne shvaća koliko je moralno pogrešno i dubinski neprofesionalno to što radi.... nema kočnica, nema srama, nema moralne vage, nema nikakvog osjećaja odgovornosti, njima je apsolutno sve OK dok paše njihovim sitnim osobnim interesima.... pa ni Bare kad mu je mozak u Međuzemlju ne kaže otvoreno da voli travu i vodku, jer ima negdje u primozgu kočnicu da se to ne govori i da je bolje da prešuti.
U normalnoj zemlji, recimo Finskoj, ovakav scenarij je nemoguć.
U polu-normalnoj, recimo Poljskoj, Španjolskoj ili Italiji, ministar ako bi napravio ovakav manevar, imao bi dovoljno mozga i srama da ga taji, pa bi ga novinari istražitelji nakon krvavog terenskog novinarskog rada otkrili, pa bi zbog skandala ovakve magnitude pala cijela vlada, a novinari bi dobili godišnju nagradu medija za obavljen posao i aplauz cijele javnosti.
Hrvatska je cirkus od zemlje
U potpunom cirkusu od zemlje kao Hrvatska, s temeljito izokrenutim vrijednostima, ministar sam priča o tome, jer mu je moralni kompas tako poremećen da i ne shvaća što je tu loše, novinari ne otkriju ništa jer cijele dane prepisuju gluposti sa stranih webova, a zatim prenesu ministrov skandal bez komentara. Posljedice ne snosi ama baš nitko, a premijer na odlasku i dalje mantra o poštenju, čistim računima i visokim standardima odgovornosti koje njegovu bandu dijele od konkurentske!
Kakvo dno je ovaj Milanovićev SDP. Da 16 karamarka i iličića maršira s druge strane ovom talogu normalan čovjek ne može dati glas. A bitno da za pad s vlasti krive ozonske rupe, provincijske psihijatre i fotonska torpeda, samo ne svoje ponašanje zadnje četiri godine.
Sačuvaj nas bože HDZ-ove časti i kulture, i SDP-ovske pameti i poštenja...

Osobno sam sa rečenim autorom imao javnih prijepora na njegove tekstove iz Bug-a
Međutim, ovaj bih mu članak i ja potpisao, ali ne bi ga na INDEX-u zadugo ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Dec 26, 2015 3:23 pm

Navodno lik ima i generalsku penziju, ne znam da li je istina, ali, ne bih se čudio. Pretpostavljam da ju je onda zamrznuo, kao i SDSS-ov "kadar" koji glasa za onoga koji mu je potpiso "ratni" put.
Mirovine peterocifrene, a obraz ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 28, 2015 12:21 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 05, 2016 9:10 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mari ... 66154.aspx

Iako se sa puno njenih izjava i stavova osobno ne slažem, ovo je istina što je izjavila. Dodao bih, spomenula je samo vrh ledene sante...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK