Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Thu May 09, 2019 9:25 pm

Bija san potpisat za 67 je previše.Govori mi cura na štandu da fali pun kurac potpisa.Ma nismo zaslužili ne državu nego ni zrak disat ! :twisted: :x Ima samo 1.5mil. u mirovini,pa koliko mladeži sa pravom glasa,radnika.I nemože se skupit jebenih 376000 potpisa?! Uhljebi iz državnih firmi se boje potpisat,naravno.A većina ne želi ! Nisan reka da bi se išta prominilo da se i održi taj referendum ali ovaj narod je stvarno jadan.Dno,dna.Ogromna većina.Gadi mi se sve više.Nek sve ide čim prije u zrak.Sve u 3 PM. :x :evil: :twisted:
Sad mi je puno jasnije zašto se Bušić ubija. :cry:
Neću pisat sigurno dugo vrimena.Pun mi je kufer svega.Bavimo se pizdarijama a za prevažne stvari nas boli kita.
Adio
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 09, 2019 10:01 pm

Uvijek je isto, svugdje, i na svim nivoima. Šačica se bori za ideale, koje kad (djelomično) ostvari, koristi kukavička većina, koja je cijelo vrijeme bila u busiji, i "mudro" šutjela.
Državna politika, ili HRS, svejedno, par ljudi se bori za istinu, i da bude bolje, ostali im se smiju iza leđa. Ponavljaju refren one poznate pjesme, "za ideale ginu budale".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 09, 2019 10:30 pm

Reka san da više neću pisat ali samo još nekoliko rečenica.Kad se sve zakuhalo moga san uteć u tri zemlje i tamo nastavit živit.Poznato ti je da imam puno roda vanka.Više od pola.Zvali su me ali sam odbija.Ima san slamke spasa.Ka ća znaš, nisan tija iz dva razloga.Volim svoje a tuđe me ne zanima.Jer sam odavno svjestan da sam u tuđoj zemlji uvik stranac.Ali tamo san moga skompat život sa dosta rada,štednje i bez nerviranja i sekiracije.Kad sve skupa zbojim,triba san poć.Zajeba san se!Bija san još jako mlad i u snazi.Do danas bi već steka neku mirovinu koju ovdje nikad neću doživit.I nebi sluša ove tifusare svaki dan na bandu. :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 10, 2019 9:59 am

Razdruženje s Jugoslavijom smo dočekali punih mirovinskih fondova. Malo poslije, nije bilo ni pare u njima. Umjesto lopova, političari su okrivili rat !
I u socijalizmu je zdravstveni sustav bio gubitnik, kojemu se stalno držala glava iznad vode, izdašnim dotacijama, no, ni izdaleka kao u neovisnoj Hrvatskoj.
Baš kao i s nastavnim kadrom u pučkim i srednjim školama, stanovnika (učenika) sve manje, osoblja sve više. Administracija i birokratski aparat bujaju, to više s svakim novim izborima. Abnormalni broj općina i velik broj županija samo zadovoljavaju političare , kojima su oni sigurno biračko tijelo. Uz lažne branitelje, i nezaslužene mirovine , urušio bi se i puno snažniji mirovinski sustav od našega.
Dvadeset i četiri godine poslije rata, oni ustoličuju još desetak tisuća branitelja ! Ništa drugo doli stvaranje "čvršće" baze za europske, predsjedničke i lokalne izbore. Da se razumijemo, ja ne bi dirnuo u braniteljske mirovine, ali pod jednim uvjetom, da se izbrišu svi lažni branitelji i lažni ratni invalidi. No, oni sami to ne mogu, vladajući ne žele, i to je sasvim siguran put u kolaps sustava.
Vukovar je bio, i ostao, najbolji primjer u Hrvatskoj. 2500 branitelja, 7500 braniteljskih mirovina ! Pusti PTSP-ovci koje su štancali da se "podeblja" mirovina.
I neki dan, za dan grada Vukovara, država pompozno potpisuje sporazum o ulaganju par miljardi u idućih par godina, ali gdje ? Kao i svih ovih 21 godinu od završetka mirne reintegracije, u infrastrukturu, što joj je i inače zadaća, a ni kune u proizvodnju ! Mladi sa istoka Hrvatske najviše bježe raditi u inozemstvo.
I nitko da stavi prst na čelo, pa da se upita, ako nam je baš tako dobro u Vukovaru i Osijeku, zašto od tamo mladi najviše bježe ? Odgovor je isti, baš kao i u Kninu, posla nema, nema ni perspektive, još uvijek su u životu podjele na "naše" i "vaše", ne nužno na ustaše i četnike, jednonacionalni vrtići i škole, pa toga nema ni u Sjevernoj Irskoj !
Nisam zaboravio ni socijalne samoposluge, od Knina, preko Karlovca, do Vukovara. Na sveopću žalost, još uvijek im ne trebaju police, jer se svaka donacija razgrabi čim se iskrca.
U isto doba ojađene i osiromašene ljude plaše Kurdima, Pilipincima i Srbima, koji će im , navodno, doći raditi za manje novce, ako domaći ne pristanu na ucjene ! I zadnja osoba u Hrvatskoj vidi da je na djelu tiha sprega poslodavaca i vlasti.

Glede tvojih postova, ne mogu se ne sjetiti besmrtne izjave Čeha, kojeg su intervjuirali nakon sovjetske okupacije : "Nije mi krivo što mi je loše, nego što nemam perspektivu!"
Zato mladi bježe u inozemstvo, da SAMI stvore sebi perspektivu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 10, 2019 11:15 am

Zadnjom izmjenom ZOR-a zabijen je zadnji čavao u radnička prava.Ono malo što je do tada bilo ostalo. :(
To je ta "sprega" države i poslodavaca,krvopija. :x Samo što nisu dobili Licence to kill. :o
O onoj između banki i države ne triba ni usta otvarat.
Glede sindikata...oni su služili uglavnom za zimnicu i svinjske polovice. :?
Na sahrani Vaclav Havela 2011 god.,Lech Walesa je izjavio:" Srušili smo onaj totalitarni režim ali ni ovaj(neoliberalni zapravo zamaskirani novi komunizam) koji ga je zamjenio nije ništa bolji".
A ja bih dodao...ako zmiji ne odsičeš glavu,izraste joj nova ili dupla i ona opet riga otrov! :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 11, 2019 3:24 pm

Martine,

Zadnji post ti je bullshit. Što su upisali u log?

Jedino što mogu je čekati QSL pa prepisati rcvd raport na svoju poslanu kao send na tnx qsl. Znam da se taj nedostajući podatak može danas pronaći na internetu, no pravi ham bi vratio qsl natrag s napomenom "not in log".

Toliko o "moždanim vijugama" i neprimljenom (ili neposlanom raportu). Da ne načinjemo temu o ham spiritu...

Pišu ljudi...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 11, 2019 3:36 pm

Nepotpun kontakt.QSO je nešto sasvim drugo.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 11, 2019 6:41 pm

Pametni Martin pokušava lamentirati o onim osnovnim postavkama, koje smo učili na prvim satima, poštenih tečajeva od 6 mjeseci, u ono kršteno vrime.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 12, 2019 7:43 am

https://www.index.hr/sport/clanak/izbor ... 84889.aspx

Kaljuža, močvara, ne, nema adekvatnog imena za osobe koje navodno vode HNS...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 12, 2019 9:05 am

Kinezi će sagradit most a pristupne ceste se neće na vrime završit.Sve smo bliži takvom scenariju.A nije teško pogodit zašto a? Tunele se bojalo 7(sedam)puta! :x
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK