Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Jun 24, 2024 7:01 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 02, 2024 5:10 pm

https://www.hamradio.hr/hamfest-kutinska-dunja/
Hvala prijatelju Zdenku za galeriju fotki, nema glave koja nije, ili ćelava, ili sijeda. Sa ovakvom omladinom gradimo bolju budućnost (Josip Broz Tito).
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 04, 2024 1:17 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg76887
Kako ih pametni Martin hebe u mali mozak jeftinom retorikom, populizmom, i izvrtanjem teza ! A istina se neuspješno sakriva iza riječi besplatno ! Svatko tko imalo promisli, doći će do poznatog zaključka : Velikoj sili trebaju stotine tisuća logova iz drugih zemalja, da ih analizira, i iz zaključaka stekne spoznaje koje inače nikada ne bi saznala. To rade i Rusi, s Hamlog-om, to nije tajna.
Samo, amateri su pametniji od vlasti, i centara moći. Odgovor leži u činjenici što nam je sam podastro sluga HRS-a "manje od 10% RA populacije koristi LoTW!".
Radio sam nedavno u ruskom kontestu, samo da pokupim nedostajuće RDA koje su bile u kontestu. Potvrdio sam ih 15% ! Znači, ni tamo nema stege, RA rade što hoće.
Odma sam se sjetio Arsenovih stihova : "istok je ljepše ime za zapad" !
Kad je LoTW tako koristan, što ga koristi samo 10% ljudi (citat 4OE završen) ?
Iz samog vrha HRS-a, samozvanih elitista, i "vlade u sjeni" dolaze blagonakloni valovi prema svemu što ispred imenice ima pridjev američko ! Od 1992, do današnjih dana.
U paketu su i američki znakovi, a poneki imaju i putovnice. Lakše je za putni nalog, kaj ne ... ? Jel tako Uzdanico ? Gukni golube ! Ili, da pitam neke druge klince ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 05, 2024 7:40 pm

https://www.hamradio.hr/hamradio-2024-friedrichshafen/
Mogli su ne stavit fotku s reklamom za RHR ! Jadno i patetično, ali , ko ih je posla i vodija, očekivano.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 06, 2024 7:15 am

Prije tri godine sam rekao jednom nevjernom Tomi, tko će biti nasljednik onoga koji drma HRS-om. Nije vjerovao. Sad, kad ga je vidio na spisku putnika u F-hafen-vjeruje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 08, 2024 1:07 pm

Dogodija se mirakul, nešto ka na vinčanju u Kani Galilejskoj, kad je Isus pritvorija vodu u vino ! Tajnica mi je u uru rišila ono što ja molim , kumim i zahtijevam, službeno, u ime i za račun kluba, više od 10 godina! Neće ovo na dobro. Samo neka ne pritira sa revnošću, moglo bi mi tradit srce! Dosta je za ovi misec! ;) Fala jon !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 10, 2024 9:41 pm

Ne, ne lupam. Demokratski smo birali vodstvo i oni imaju pravo upravljati. Do idućih izbora. Samoupravljanje smo davno ugasili. 73 Martin 9A2JK

Ovo je treći, jubilarni, put u ovoj godini, da odvjetnik vladajućih ponavlja ovu floskulu. I najvećem tupanu je očito jasno da je situacija sa demokracijom u D-12 jadna. Na djelu je autokracija, samovolja, potvrđivanje individualnih samovoljnih odluka, naknadno, telefonski, ili na jednom od sastanaka IO-a, na dernecima, koje mi plaćamo.

No, oni polako, ali sigurno, "kupuju" glasove, ručice u zraku, bez razmišljanja, a crescendo će nastupiti sa kupnjom beneficiranih uređaja. Ugovori za smještaj DMR repetitora su samo "osigurač" ! DMR u svakom selu, akcija inspirirana kineskom kulturnom revolucijom !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 12, 2024 6:25 am

Dobro mu je Mato napisa, potpisujem svaku riječ ! Samo, ovaj se toliko uživio u samopostavljenu ulogu pro bono odvjetnika HRS-a, da je očito da ne postoji izlazna strategija ! Vladajući ga trpe, jer im je koristan ; problem je samo u tome što očito on hoće biti "još korisniji". Ako je i po zadatku, previše je. A ako je od sebe, e, onda treba posjetiti čovjeka sa jednom užom specijalizacijom ?
Jer, on se ponaša tako, da mu obrazloženje mog izbacivanja sa foruma, paše u bobu. Ako je tako, a jest, što se sam ne izbaci, kad ga već ne izbacuju oni koji su ga tamo, s nakanom, instalirali ? Jer, u njihovoj kuhinji je dogovoreno, organizirano, provedeno, i obrazloženo MOJE izbacivanje sa foruma HRS-a.
A, možda, jadan, ne može ? Razlog više da posjeti hećima, i uzme zapis.

Njegov prethodnik, Ivo 9A1AA reče na bandu Marijanu iz Karlovca da bi se ubio da je iz AKL-a. Znam ja što njega, i njemu slične, boli. Boli ga što je AKL formiran 1945, što je, zajedno sa Aeroklubom Split (Sinj) bio osnivač Narodne tehnike Splita, što je osnivač Narodne tehnike Hrvatske, i osnivač Saveza radioamatera Hrvatske, sada HRS-a.

Boli ga što je iz AKL-a bilo 98% dragovoljaca DR-a, u Gardi, HV-i, Policiji, i specijalnim službama. Boli ga što su i sada dvije odgovorne osobe AKL-a dragovoljci, sa godinama ratnog staža, u Hrvatskoj, BiH, okupiranom Vukovaru. Boli ga što te dvije osobe nisu, u 60 godina uzele u klubu ništa, a također ga nisu ni oštetile za dinar, kunu, ili eurocent.
Meni je njegov zemljak reko u Kraljevici, prije 15 godina, citiram, "jel to onaj što je potrošio tri kompleta izlaznih klupskih cijevi u linearu, radeći isključivo na svoj znak?"
To ja ne komentiram, samo ću napisati istinu, da je taj vajni logističar organizirao autobus u svojoj režiji za ljude iz istočne Slavonije, i da ga je , na koncu, platio HRS, svojom odlukom, donesenom na brzinu, u toj istoj Kraljevici, a kako bi se sve tobože odvijalo zakonito. Kako onda, tako i sada.

Moram li dalje ? Od promocije tuđih natjecanja, do vrijeđanja dragovoljaca DR-a ? Gdje je kraj ljudskom bezobrazluku ? Kud obraz, čast, i poštenje ?

Zovu temperature do 42, u hladovinu, dosta tekućine, i ne zaboravite tablete...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 13, 2024 2:04 pm

A dobro me je Laureat nasmija ! Spotira 9A3BYW, i piše "young operator" ! Kad tamo, on ima 19 godina. Nas su učili da je mladi operator do 18 ! Očito da nam nisu isti predavali, niti smo u iste škole išli. Ja u redovne...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 14, 2024 4:50 pm

Zgodna tema u kojoj bih volio shvatiti koje članove HRS treba i kuda ide HRS.
HRS stalno naglašava "mlade članove", favorizira ih na sve moguće načine kao da mi, stariji,
ne postojimo. HRS-u ne značimo ništa osim da "platimo članarinu".
Ako je to stav HRS-a pa zašto bih ja morao platiti članarinu za koju ne dobivam ama baš ništa.
Nek mladi plaćaju članarinu koja se ionako troši na njih i neka HRS plaća od članarine sve
troškove koje na plaća ZTKH.
Sve što radi HRS se zamumulji pod izgovorom "za mlade, mladima i samo mladi sve najbolje znaju". Pa što niste pozvali mlade CW-aše, da organiziraju kvalifikacije? Stari operatori vam,
ionako, ne trebaju. Ali "stari OP ( ili IO ) je rekao ide ovaj i ovaj i ovaj ..."
Mladi preuzeli 9ADX natjecanje ... nakon 8 mjeseci konačnih rezultata nema.
Neka tako nastave i nema natjecanja.
QSL biro trpite jer ga koriste samo stariji operatori. Mladi ni neznaju što je QSL karta.Ne treba im.
Tko i što je budućnost HRS-a?
LP Dino
To je samoupravljanje IO HRS-a.

Čovjek je sve rekao.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK