Vidim sa se moram ponavljati,zašto kao HAK ?
Vrlo jednostavno, netko zaista želi biti član HRSa i zvati se "radio-amaterom" (da, navodnici) i biti dio tog društva.
U mnogim mjestima Radio klubovi ne postoje, negdje postoje samo na papiru, iz neke tradicije, znači ta osoba se
ne može učlaniti nigdje.
Zašto ne bi platio članarinu HRSu direktno, preko WEB stranice, ispuniš obrazac, napraviš uplatu i na kućnu adresu
dobiješ potvrdu, iskaznicu ili što već da si član HRSa.
Dakle tim postupkom bi se broj članova povečao, vjerujem duplo i sad je tu kvaka 22
HRS je Savez, nešto kao savez boraca, valjda, i njima je ispod časti da se zovu klubom koji bi bio za cijelu državu.
Pa onda one priče kako Savez takvom politikom potiče rad lokalnih klubova, ma kako to ?
I sad pazi, platiš članarinu Radio klubu i onda iz te članarine Radio klub za tebe plati članarinu HRSu ??
Pa ko je tu lud ?
Znači, Radio klub treba imati osobu (profesionalca??) koji će taj posao obaviti da HRS dobije tvoju-moju članarinu ?
Ako je HRSu stalo do bilo kojeg Radio kluba onda bi napravio tako da ja-ti-on platimo članarinu direktno HRSu
a HRS dio tih novaca prebaci Radio klubu koji zaista postoji i djeluje a najbliži je tvojem mjestu stanovanja.
Za to obaviti HRS ima profesionalce, zaposlene djelatnike zar ne ?
A ono tvoje podxebavanje zovi HRS, da, zašto ne, pa nekad u onoj tamnici naroda si u HRSu mogao kupiti
kvalitetan koaksjalni kabel, gotove podešene antena za KV-UKV, elektronske tastere, antenske kutije
i još svašta i sve to kao član HRS-a takozvani "radio-amater".
Šta mogu danas kupiti u tom HRSu od pribora i opreme za radio operatore ?
I na kraju pitanje za recimo Martina, on je blizak ljudima u Savezu pa će znati odgovoriti.
Ja platim ovu našu Klub-Savez članarinu na račun Radio kluba, moju i članarinu svih ostalih koji
su platili članarinu nitko ne prebaci HRSu, osoba je bolesna, nema vremena, na službenom putu, u zatvoru je
a nitko drugi taj posao jednostavno ne želi obaviti, znači novac je na računu Kluba a HRS ne dobije ništa.
Znači broj članova HRSa pada i šta sad ?
Kvotirao sam cijeli post 9A3LI, jer je vrlo interesantan, u nekim stvarima isto mislimo, u nekim dijametralno suprotno, to je normalno. Čovjek me vratio na početak osamdesetih, kad sam išao vlakom za Zagreb, kupio 5 komada DX3B, tri bunta (ruskog, odličnog) koaksijalca, jedan elektronac, dvije ručice "refužo", šaku TTL (opet ruskih !)integriraca, nekoliko baluna, match box, a sve za osobne potrebe, RK Split i RK Marjan ! Možete zamisliti kako je to izgledalo u vagonu, na povratku u Split ?!
Prije 15 godina, a o tome sam višekratno pisao, kupio sam nekoliko papirnatih dnevnika u Kraljevici, na margini skupštine, ali, "ispod tezge", iz ruku dobrog duha HRS-a, gospođe Ljilje. Još mi je to davala skrivećki, ja njoj tražene novce javno. Ja, ovako lajav, nisam mogao izdržati da je ne upitam : Što ovako, zar radimo nešto nečasno ? Ona mi skrušeno odgovori : Znaš Koki, ovo ja radim uslugu tiskaru ! Zar HRS nema interesa to tiskati, nastavio ja pritiskati. Ona bidna samo zakoluta očima.
Ili, možda bolja, još tužnija, priča. Bio sam na čekiranju karata, u Murteru 2005.g. Tamo su Česi donijeli odlične radioamaterske karte svijeta, i karte QTH lokatora. Cijena je bila bagatelna, tisak i oprema odlični. Poletilo je kao halva ! Pitam ja Čeha što nije donio više. On zakoluta očima, i procijedi : Iskreno, nismo se nadali ni ovo prodat ! Pametnima, ma gdje bili, dosta !
9A3LI me zaista nasmijao rečenicom da HRS ima profesionalce (ke) ! Ne mislim na svojedobni Gogin gaf, o "profesionalki" ! Prateći cijelokupan opus tajnice, i pomoćnice, mogu se složiti da su profesionalke, samo, na žalost, članstvo ne prima i ne osjeća tu njihovu profesionalnost, i plodove rada. To uživa netko drugi.
Da se vratimo na početak, i naslov topica. Normalnom radioklubu je u interesu što prije sakupiti članarinu od članova zbog samo jedne notorne činjenice, da proslijedi plaćanje članarine kluba Savezu, do kraja prvog kvartala, po manjoj cijeni. Neću ni komentirati neplaćanje, kašnjenje, muljanje, da ne počmem priču o plaćanju individualnih članarina društvenim ili doniranim sredstvima ; to je čisti kriminal ! Na žalost, postoje materijalni dokazi da od glave riba smrdi.
Koliko je vrh HRS-a truo, slušao sam u Kraljevici iz usta tadašnjeg predsjednika Pukija, ispred više slušatelja, gdje on "objašnjava" jednom amateru, citiram, "da ne moraju platiti baš svaku godinu, dosta je i svaku drugu, samo da pazi da ne bude dvije godine zaredom!" Dno dna ! Takvi nas vode.
Zašto je članova svaku godinu sve manje ? Knjigu bih mogao napisati na tu temu, a lajtmotiv koji bi se provlačio kroz cijelu knjigu jest neodoljiv i točan osječaj člana, da taj Savez više nije njegov, da ne radi u njegovom interesu, i da, u konačnici, mu se hebe da li je on član, ili nije.
Za kraj, RA su iznadprosječno inteligentni, vide rasprodaju hrvatskih nacionalnih resursa, znakova, pogodovanje privatniku da ostvari komercijalne, i ine, strane interese, nauštrb Hrvata, od remote postaja, do DMR-a !
Da zaključim, HRS čini sve, preko profesionalki, i vodstva, da rasturi HRS kao bugarsku skupštinu.
To te ja pitam.