QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2023 6:26 am

Točno se dogodilo ono što sam bio javno napisao da će se dogoditi ; ljudi koji NISU dobili QSL-ke me (u šali) optužili da su me vladajući "kupili" tim paketićem !
U svakoj šali ima (najmanje!) pola istine, tako da sam si dao truda, i jučer nazvao prike u 4 kluba. Doista, u nijedan nisu došle karte !
Sad se vidi efekt naslikavanja tajnice i pomoćnice joj, u režiji tatice. Nakon toga su nan napisale Poslanicu, za HRS web naslovnicu, u kojoj su snishodljivo i pokornički objašnjavale HR RA pastvi kako su one tu da im služe ! Postoji li veće licemjerstvo ? Mislim da ne. Ali, to je njihov trademark. Ko je mislio da će biti drugačije, je teška naiva, ili ne misli svojom glavom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 22, 2023 6:32 am

Gledan QSL info za 5W0LM. Vjerovali, ili ne, 9A3MR. To ti je ka da njuferici daš da vodi kažin. Siguro ka u SBER banci. ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 22, 2023 11:55 am

Može i priko LoTW,Clublog OQRS.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 22, 2023 12:29 pm

To je isto ka da nekoga pitaš je li isti osječaj seksati se sa gumicon, ili bez.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 22, 2023 9:34 pm

Lipše je bez nje ali se isto računa pod odnos. :P
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Sep 23, 2023 8:36 am

I sinoć su mi se, ničim izazvani, javili iz dva kluba da nisu dobili ništa ! A da nisu novci otišli na Samou ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Sep 23, 2023 1:09 pm

Jezik prigriza!
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 24, 2023 6:15 am

Bojim se da je sve rečeno, nemam što novoga napisati.

Podsjetiti ću na tijek događaja, od prije 55 godina, kad sam, nakon položene 3. klase, aplicirao za SWL znak. Pokojni predsjednik kluba Slavko Teterić, je bio osobno došao u moj stan, da se uvjeri da imam sve potrebito : SVOJ prijemnik, antenu, uzemljenje, dnevnik, i QSL karte. 2 godine rada na 3,5 i 7 samo CW na klupskoj stanici, i tek onda, nakon što sam dokazao da imam preko 100 potvrđenih zemalja po DXCC-u na SWL znak, sam dobio dopuštenje da napišem molbu za pripuštanje ispitu za II klasu.

Moram li napisati da sam prvih 5 godina odradio preko 100 tzv. "obaveza" za klub. Danas ljudi i ne znaju što je to, pa ću pojasniti. Svakom klubu je, po nekom automatizmu, bio formalno pridodat određen broj vojnih obveznika, kojima je VES bio telegrafist, fonist i šifrer. Pošto telegrafist mora biti stalno u formi i kondiciji, SSNO je tražio tzv. kondiciranje vojnih obveznika. To je bilo odrađivanje najmanje 80 CW veza na godinu, ispisivanje QSL-ki, njihovo slanje u Beograd na savezni biro, a prema SSNO-u je išao spisak vojnih obveznika koje je klub kondicirao. Na osnovu tog spiska je klub dobivao neku crkavicu, tzv, glavarinu. Te sve veze, i QSL -iranje su odrađivali mladi operatori, među kojima sam bio i ja.

Sve naprijed navedeno nisu prošli oni koji su sada na vlasti, i ne osjećaju, niti su ikada osjećali što pravom radiooperatoru amateru znače QSL karte.
Ta njima je pojava zvana LoTW došla ko kec na desetku ! Riješili su se tiskanja, pisanja i slanja karata ! Ali nije LoTW jedini ! Tu je eQSL, qrz.com sa svojim log-om, pa poplava loših kopija istih, koje nam se svakodnevno nude...

Iako je, prema tvrdnji zagrebačkih starih amatera, kojoj vjerujem, fizički obujam QSL-ki 20 puta manji nego prije rata, ni ta okolnost nije dostatna da HRS to korektno odradi ?! Sukladno tome, mlade i ne uče, niti potiču, od ZS-a, nadalje, da imaju, pišu i šalju karte za održane veze !
Nacionalna je sramota da je samo Boris 2GA slao QSL-ke za veze sa Mosora ! 9A1CBM nije poslao NIJEDNU QSL-ku za svoje (rijetke) portabl aktivnosti. 9A1CIG nije slao nikako, u neovisnoj Hrvatskoj. U oba kluba, odgovorna osoba - predsjednik HRS-a. Holly trinity, ili sveto trojstvo u tri udruge, u jednoj osobi !
Kako je to moguće ? Lako, jer dobri ljudi, u Marjana, Kaštilca i Savezu, te svekoliko članstvo, ne čine ništa ! Muk. Silenzio. Dokle ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 24, 2023 2:35 pm

Dok sve ne propadne a na pravom je putu uz ove "rukovodioce".
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 24, 2023 3:04 pm

Ma slučajno mi se nočas internet namistija na stranicu sa podacima od RK Marjan. Tamo stoji da je predsjednik kluba i odgovorna osoba 6BL ! Opet kadar iz AKL-a ! ;) Meni nije jasno kako on pušta da ih ovaj lik od Laureata ovako mulja, i koristi isključivo za svoje ciljeve ? U konačnici, za sve poteze je kriv predsjednik, bez obzira da li kluba, ili Saveza, znači, sve šta je Laureat učinija krivo (a šta nije?) u CBM-a, kriv je Blajić ? To ti je Pitagorin poučak !

Tako ti je i u Savezu, kad nešto (stjecajem okolnosti) ispadne dobro, onda je zaslužna tajnica, ka su-odgovorna osoba, daju joj se novčane nagrade i ostalo.
Kad useru, nema je nigdi. A useru svako malo, od QSL-ki, pa naprid... Onda mene prozivaju članovi...

P.S. Bitno je jedino u Savezu da je potonila zadnja U-boot.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK