by 9a2jg » Fri May 27, 2016 11:13 am
Ka i svaki dan, počmen sa čitanjen šoneta. Prvo u Slobodnu, onda na bračke portale. Da mi šta ne promakne, ako se triba poć žalovat, ili na sprovod...
Tako jutros čitan da je umar Stjepan (Stevo) Terzić u Supetru, sprovod mu je poslinpodne.
Za njega nas veže neugodna epizoda, iz Domovinskog rata, koju sam jednom već opisao na ovom forumu. Sada pišen da se zapameti, jer umiremo, leva-leva, pa da mlađima ostane u templa...
Dakle, upeklo, sedmi misec 91', žena kopa vrtal, naš ti Stevo dohodi, ka i svaki dan, vrtit predstavu u bolsko kino. Kad je vidija meni ženu, uspori, i pita : A di ti je muž ? A , bome di će bit, nego u Gardi, odgovara žena. Dobro je lud, zaključi Stevo, da gas, i ode.
Ovoj crtici triba dodat da je on poslin bija u kompi s doživotnim predsjednikon RK Vidova gora u Supetru, skupa su muljali oko Radio Brača, ali je bitno da je ista politička fizionomija, isti mentalitet, i ista Partija.
Mi nismo izgubili rat, ali oni su pobjednici.
Samo su čekali da dragovoljci i ostali odrade posao, kako bi upravo oni uživali blagodati suverene i neovisne Hrvatske.
Smrt je jedina pravda, koja čeka sve nas, na kraju puta. Reka bi, da ću ga opet intrat gori, i još mu reć šta san mu osta dužan, ali, ja se nadan Raju, on tamo siguro neće bit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja