Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Oct 07, 2019 3:53 pm

Ta povijest počima prije cca 115 godina, i provejava kroz Balkanske ratove, preko svjetskih, do današnjih dana. Upamti da je ubijeno na stotine vojnika ročnika graničara koji su služili vojni rok na granici SFRJ i Albanije, šta od ruke balista, šta od albanskih graničara. A GŠ JNA nije nikada slao (proporcionalno stanovništvu SFRJ) svoju djecu, iz Srbije i Vojvodine, nego su tamo redovito bili Dalmatinci, Slovenci i Bosanci. Uz to, savršeno se uklapalo u "politiku" JNA prema ročnicima, da na objavi imaš 7 dana dopusta, a 5 ti ih prođe na putu. No, što ja to tebi pričam, to ste imali na MPV nastavi u ŠRO veze na Banjici.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 07, 2019 6:43 pm

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... e/9455084/

Američke i albanske zastave u srcu KiM-e ! Da se zna ko je gazda !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 07, 2019 9:07 pm

Sa Albancima nikad nisan ima problema,dapače moja su iskustva pozitivna.Sa Srbima i Crnogorcima je uvik bilo nekakvih pizdarija.To je moje iskustvo,neću ulazit u tuđa.I kad san bija u školi a i posli sa "mojim" vojnicima.A đetići su uvik predjačili u provokacijama i sranjima.Nikad po vjerskoj ali na nacionalnoj osnovi da.Momci iz BiH su uglavnom bili dobra raja,uvik spremni za šalu i zdravu zahebanciju.I opet mi po neznam koji put spominješ tu Banjicu isto ka da je to nešto posebno loše.Odslužija svoje isto ka i drugi,prašinari,plavci itd.E da me je na pregledu proglasilo nesposobnim!! Ali nisu.A svi smo to priželjkivali.Baš mi se rado išlo u vojsku.Za popizdit!A tada su sve RA slali za veziste.Što je i logično.I pok.otac je isto bija u vezi.I ti bi bija da si iša odslužit. BTW,dvi generacije telegrafista san "proizveja" dok san tamo boravija.I svi su bili barem duplo bolji nego bilo ko od ovih danas.Danas samo znaju tuć po mobitelu.Meni je naravno sve to bilo neusporedivo lakše nego njima.Nisu bili baš oduševljeni ali su morali naučit sve to. I CW i RTTY i RRU i sve ostalo što smo radili.To je tako bilo.Sve vojske svita su iste.Red,rad i disciplina.Imam ja i puno ozbiljnijih osobnih "doživljaja" od tamo ali neću o tome jer nije misto za to.Ako te bude volja slušat,mogu i o tome ali samo u 4 oka,kad se jednom vidimo.Nakon tog razgovora Banjicu mi nebi spominja.LP
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 08, 2019 7:12 am

Ajde pročitaj još jednom šta san napisa ! Napisa san da se na svin "časovima obuke moralno političkog vaspitanja" informiralo koliko je graničara ubijeno na albanskoj granici. To se "informisalo" i običnu vojsku, a kamoli da nisu pitomce u školi rez. oficira veze !
I još jedna "mala" činjenica, upravo zato na granici SFRJ prema Albaniji, kako čukama, karaulama, tako i pripadajućih najbližih kasarni, nije bilo nijednog Albanca ! Eto, koliko je voljeni maršal virova njima !
A da je ta nepovjerljivost bila obostrana, svjedoči i činjenica da su prvi štrajkovi rudara na Kosovu i Metohiji počeli tek NAKON smrti maršala ! Nositelj štafete maršalu Azem Vllasi, je prvi političar koji se spustio u okno, i razgovarao s njima. On, kao bivši predsjednik omladine Jugoslavije. I po tome vidiš njihovu sklonost sjedenju na dvi, ili više stolica. Takvih bi ti primjera mogao nabrojiti na desetke...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 08, 2019 9:21 am

Ne pričaj gluposti! Takvo što nikad do mojih ušiju nije došlo.Ja sam tamo bija a ne ti.I nisam senilan,Bogu fala."Prali" su na mozgove svaki dan sa drugim stvarima,to nije vojna tajna nikad bila, a ovo što si reka je totalna besmislica.Odnosi se na poginule graničare.Naravno da su ginuli.Pa to sam čuja i prije odlaska na odsluženje.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 08, 2019 9:34 am

Slažem se da nije bila vojna tajna. Ako je pisalo u dnevnim novinama, od Slobodne Dalmacije, nadalje, onda je bila informirana i vojska. Ovo o informiranju ročnika sam čuo iz puno izvora, onih koji su služili JNA, ja nisam, ma što drug Goran pisao.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 08, 2019 9:37 am

Samo san ja malo virova tim novinama druga bravara.I TV-u i radiju.Malo nas je u smrt posla :!: :x
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 08, 2019 6:11 pm

Zadivljujuća je ta metamorfoza možđana, ne u tebe, nego u većine Hrvata ; u socijalizmu virovali svi, sad većina to niječe.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 08, 2019 6:25 pm

Kolega,dosta san mlađi od tebe ma san puno prin tebe zna pravu istinu.Moje možjane nije filova onaj ko je tvoje.A ti se sad raspiši koliko hoćeš,tvoja mora bit zadnja.Navali,onako udarnički, ka ća si i onda.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 08, 2019 8:03 pm

Počima Borbena ponoćka na Treći...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK