QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Dec 22, 2022 9:11 am

Čujem iz metropole da je HRS tiskao čestitku članstvu za Božić ! Navodno je prednja strana fotka udarnika u QSL birou, ispred brda (neposlanih) QSL paketića, v.2.0 ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 22, 2022 12:18 pm

Nadam se jednom paketiću za kraj kalendarske godine.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 22, 2022 2:13 pm

To će ti poslat mater iz Supetra.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 23, 2022 10:17 am

U radnim materijalima, odgovorima na primjedbe iz klubova, drug Milin napisa, citiram, "Program tipa poslovanje QSL biroa ne prolazi jer se smatra hobističkom zanimacijom"! Prestrašno . Zašto ? Zato jer ih raznorazni časnici za vezu s državnim tijelima nisu ni pokušali uvjeriti i dokazati im važnost tog segmenta radioamaterske veze. Baš kao što nisu ni pokušali uvjeriti HP da imamo minimum standarda u poštanskom saobraćaju, pečat TISKANICE/PRINTED MATTER. Obje stvari smo imali u onoj državi, za koji neki kažu da je bila nenarodna. Šta je ovo, narodno ? Izgubili smo sve stečeno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 24, 2022 8:20 am

U socijalizmu, kako Rvatine kažu - nenarodnom režimu, su nas ispravno učili da vjerujemo u ljude. I mater me je tako učila.
Život ih je svih demantirao. Prije dva tjedna je do mene došao glas , citiram, "da mogu očekivati paketić QSL-ki" ! Obećanje ludom radovanje. Jučer, pred kraj radnog vremena, svratio sam u poštanski ured, i pitao imaju li koju neuručenu pošiljku na moje ime. Odgovoriše mi negativno. Čestitah im Božić, i otiđoh ko zadnji dripac.

I onda drug Milin čestita članstvu Božić ! Falšo, iskrivljeno, podlo, i podjebava nas svih ! Nije Božić parola, nego je Božić mir, spokoj i izmirenje među ljudima. S njime nikad reda i mira. Zato su ga i izabrali, jer politika kaosa u vlastitoj kući odgovara stvarnim voditeljima HRS-a, četvorici jahača apokalipse.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 26, 2022 6:58 am

Another day, another dollar ! Zovu ljudi, veliju, i nama je obećano, pa ništa ! Pitam ja jesu li službenice na radnom mjestu ?
Odgovaraju mi da jesu. E, toga san se ja i boja, velju ja. Kako to, kancelarije u punom sastavu, a ti pun skepse ? Lipo, odgovaram ja, jer sam već imao identičnu situaciju, kada nisu htjele preuzeti moj paket za biro ; mjesec dana je "šetao" po Zagrebu. Da ne bi jedne dobre muške duše, što radi u Velikoj gorici, i to ne na poslovima uručenja, i koji je bio stisnuo mudo, našo Zlatkov broj, i sutra je paket bio u Zlatka. To je magija božićne noći, kad ti pomažu nepoznati ljudi, koje možda nikada nečeš sresti... Jedini "lijek" za to jest da ti pomogneš nekom trećem, jer ono direktno, ja tebi, a ti meni, ne pije vodu.

Svim Stjepanima, Štefovima i Šteficama, radostan imendan želim !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 14, 2023 11:38 am

30,5 mjeseci, jedna pošiljka uslugom HP-e, u kuverti s mjehurićima, kao da su je pasi žvakali.
30.5 mjeseci aktivnosti QSL biroa, ni jedan jedini financijski pokazatelj. Premudri predsjednik HRS-a nas šiba nazivom opcije koju oni koriste u suradnji s HP-om, to samo dokazuje njegovu nemoć da jednostavnim, hrvatskim standardnim književnim jezikom objasni članstvu koliki su i koji troškovi. Ovako samo još više sumnjamo u rabote neprimjerene jednoj krovnoj organizaciji.
Članstvu je dosta sintagme "nas i Kineza, 3 miljarde", hoćemo čiste, jasne, i javne račune svega, pa i poslovanja QSL biroa.

Interesantno, kako premudri predsjednik, skupa s jatakom mu Ulipom, nikad ne spominje beneficije i pogodnosti koje smo imali kod Hrvatske pošte, u onom "nenarodnom" sustavu ? Da podsjetim zaboravne, i naučim mladce : Mali paketi (do 1 kg), u domaćem i inozemnom saobraćaju, u jednu trećinu cijene ; pisma, air-mail i obična, s odrezanim jednim kutem koverte (da službenica na šalteru može vidjeti da je unutra tiskanica-QSL-ka) u pola cijene ! Još čuvam klupski pečat, s tekstom u dva reda, u gornjem piše velikim štampanim slovima TISKANICE, u donjem Printed matter. To je bio zakon u LA ! Sve drugo je pišanje uz vitar, i prazne riječi onih koji nisu nikada "zagrizli" u ovaj hobi, a obnašaju znatne dužnosti, ne po milosti božjoj, nego zato jer su ih tamo instalirali isti takvi ! Zašto, nije teško pogoditi, da mogu manipulirati njima, ne za radioamaterske, nego za ciljeve tih grupa i pojedinaca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2023 1:46 pm

Ja u poštanski ured, pitam ima li šta, kažu nema ništa. Slika i prilika HRS-a. Zaista treba nagraditi trudbenicu-udarnicu, kao što je to odlučio IO ! Jedino što zna, naslikavat se sa papon isprid brdašca paketića, koji ne idu nigdje. To je njima njiova borba dala.

Evo, 31-i misec na izmaku, nema financijskih pokazatelja rada QSL biroa, v.d. više ne piše koliko je grama poslao u koji klub, jer je u prošloj godini poslao JEDNU mizernu pošiljku, ove godine (još) ništa. Uzor-član IO-a. Da dica uče kako se radi. Atroke olandeški i austrijski biro. Šta će nama tamo neki pravnik, na pola radnoga vrimena, obaviti sve tajničke poslove, i poslove QSL managera za Nizozemsku i po Belgije. To nije kigijenski, oli nije bolje zaposlit ljubavnicu i ćer, i još da dvi godine rade od doma ! I tamo se nađu neki dripci, traže izviješće o radu od doma ? Nije ljudski.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 04, 2023 9:54 am

Nije me bilo doma, puno dana. Otvorim poštanski sandučić, kad tamo direkti - odgovori na poslate QSL-ke, TL8AA i J28MD.
Sad će netko reći, šta se kurčiš tim kartama, poslao si za svaku 2 USA $ i SAE ? Je, istina je da sam poslao, samo, to je kap u moru, koliko sam poslao HRS-u, a ne dobijam ništa !
Da smo , moj matični klub i ja, podobni za ovaj režim u D-12, da ne plaćamo članarinu, da im begenišemo, da , jednom riječju , šutimo, dobijali bi, i redovno, i prekoredno, kao bezbroj primjera, što ih godišnje vidim i čujem na vlastite oči i uši !

Ovo pišem zbog još jednog razloga, J28MD je odrađen od strane aktivatora, u čast i spomen na tri umrla velikana, 9A6AA, F1HRE, i JH1AJT, inače aktivne članove MDXC-a. U povijesti Hrvatske se uvijek događalo da neki drugi, strani, ljudi, odaju počast našim zemljacima, a službena i neslužbena Hrvatska - šuti.
U ovom konkretnom slučaju hrvatska šutnja je "potaknuta" od strane rigidnog vodstva HRS-a, koji je bio u sukobu s pokojnim Emirom, ne javno, ali tiho, konstantno. Zaludu je on radio s mladima, po školama, u Kraljevici, po lokacijama, slijedeći njihove neskrivene želje, i otvorene prijetnje da će zatvoriti špinu financiranja preko ZARS-a, tijek koji oni kontroliraju, sve mu je bilo zaludu. Točka na i je bila dodjela nekoliko znakova Talijanima, i marifetluk jednog od njih koji je "pokušao" iskoristiti 9A QSL biro za svoje hendlanje. Sve je to bila dječja igra u odnosu na sadašnje stanje, a što se, dok je još Emir bio živ, valjalo iza brda.

Da rezimiram, Talijani su učinili ono što HRS nikad nije. Stavili su stvar na svoje mjesto.
Ono što je Emir pokušao s mladeži, su kopirale neke ženske osobe, i to sad "prodaju" kao svoje ideje, i projekt koji je počeo od njih ! Bogu fala, Ivek je još živ, pa može potvrditi istinitost mojih riječi, ta on je to odrađivao, u paru s pokojnim Emirom.
Kako su remote-aši pogrešno nastrojeni, oni su odmah instruitrali strance, kupce hrvatskih znakova, da zaobilaze 9A biro.
I budala zna da , u njihovom slučaju, nije TO problem. Njihov problem je veći, i dublji od toga.
Hendlanje stotine tisuća karata, hrvatskog managera, za privatnu osobu u inozemstvu, se ne može, po nijednoj sastavnici, ili sponi, uspoređivati s naivnim Talijanima.

P.S. Info za pravovjerne : Koki se nikada nije, i neće, okoristiti besplatnim ručkom, pa i talijanskim, predobro znam da je on najskuplji ! I još jedno slovo, obje ekipe, oba spomenuta znaka, su isključivo talijanske, i imaju po dva znaka, jedan za "normalne" vrste rada, jedan za FT4/FT8 ! Pametnim, ma gdje bili, dovoljno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 07, 2023 2:29 pm

U Novom zavjetu lijepo piše Isusova prispodoba : Čuvaj se onih koji mole na raskršćima, da ih svi vide, dobili su svoju plaću !

Čovjek iz Slavonije mi posla samohvalu v.d. QSL managera na Fejsu, piše koliko je grama QSL-ki poslao kojem klubu. Može bit da je, može bit da nije. On napisa da je poslao u subotu, 4.2.2023. Ja u ruci držim kuvertu, koju mi je poslalo Croatia osiguranje iz Zagreba, također 4.2.2023. , a dobio sam je jučer, običnom poštom. Ko me je jedan put laga, više mu ne vjerujem ništa. Govorila je moja pokojna mater : Koga je zmija ujila, i gušterice se boji !

Interesantno kako se v.d. QSL manager NE hvali transparentnim radom, u svoj svojoj punini ! Nakon više od 31 mjesec njegovog rada mi nemamo NI JEDAN dokument o troškovima 9A QSL biroa ! Krivac za to su dvije odgovorne osobe Saveza, a zatim on, u duploj ulozi, kao član IO-a i kao neposredni izvršitelj !

Ponoviti ću svoje riječi, mi služimo HRS kliki kao bankomat, jer ni napuljska mafija ne izvlači veći profit od smeća i droge, nego oni !
Mi njima preko tisuću kuna godišnje, oni nama JEDNU pošiljku godišnje, u staroj, ižvakanoj, kuverti s mjehurićima. Ndragheta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK