QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Tue Apr 26, 2022 6:35 pm

Kako je , manje - više, sve u Savezu naopako postavljeno, tako je i QSL biro. I ovaj put su paketiće dobili neplatiše, a utemeljitelji Saveza, i članovi koji plaćaju 40, 50 i 60 godina, ništa !
Dobio je i privatni QSL manager, i to ne jedan ! ;)

Zar nas nisu neki dan podsjećali, na Veliki petak, kako svjetina hoće Barabu, a ne Isusa !?! Zar nije ta ista izraelska (čitaj : svevremenska, bez nacionalnosti) svjetina skupila svo zlato, i izlili zlatno božanstvo, Baal-a ? I sam Isus je rekao : Imat ćete i dražega od mene !

Čelnici HRS-a, i oni koji se tako osjećaju, u neovisnoj Hrvatskoj, nagrađuju i uzdižu Barabe, a poštene ljude nastoje izolirati i getoizirati. Dokazani i provjereni krivotvoritelji su na vlasti, čemu se nadamo ? Novom lopovluku i amoralnim procedurama u nastupajuću subotu u Kupu ?

Je, je bolja je digitalna diploma, nego ona iz štamparije, ka i žena na napuhivanje u odnosu na Pamelu Anderson !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 27, 2022 9:17 pm

Dvojica potencijalnih natjecatelja u subotnjem Kupu me nazvalo, neovisno jedan od drugog, s istovjetnom rečenicom : Nisam znao da su izmijenili propozicije o "gostujućim" operatorima ! To je nepravedno, nepošteno, amoralno, i suprotno ham-spiritu.
Citat završen.
Shvaćate li drugovi i gospodo da je to politika sile i prisile, muljanja na oštrici kriminala, sva nedopuštena sredstva su "dozvoljena" ! Ta to im je zaštitni znak. I opet im to zadnji put nije bilo dostatno.
Jer, ima Boga. A on, pak, ne plaća svaku subotu.

Ista momčad mulja s natjecanjima i distribucijom QSL karata. I misle da su pametniji od ostatka članstva ! Eno im, slika i prilika njihovog "vladanja", 16 osoba u D-12 na skupštini, skupa sa tajnicom i njenom pomoćnicom ! Pola nisu operatori, QSL-ke su im misaona imenica, a od one polovice operatora, pola ih ne zna telegrafiju. Važno je da podržavaju remote i DMR, i da su odabrali osobu za vezu s donatorima. Do sada je bila praksa da se donatori sami nude, i nose. To, što NAS je to , u konačnici, skupo koštalo, njih nije briga. Ne ispaštaju oni, oni KORISTE donacije, a plaćamo MI.

Zato su se pisala pisma preporuke za logističara HV-e iz Konavala za visoku dužnost u IARU, bez znanja predsjednika HRS-a. Drugi mecena se debelo "naplatio", i opet ispaštamo MI, a ne oni.
Kud će im duša ? A možda su i nju prodali, pa nema na čemu ostati ožiljak ?

Nije zgorega sjetiti se, kako je pisao fra Grga Martić : " Tuđa ruka neizčeše svraba ! "
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2022 1:22 pm

Htjedoh pisati o maniri normalnog ponašanja, npr. kako se uči u katekizmu, da se ne groziš s onim što znaš da nečeš napraviti, onda se sjetih da su tamo pretežito bezvirci, ateisti i agnostici.
Jer, naslikavati se ispred paketića QSL-ki, i onda ih ne poslati, to je dno dna, ruganje s članicama, koje redovito plaćaju članarinu. One koje ne plaćaju su dobili. Tako je to bilo i kod Marinka.
Obrazac ponašanja je prilipčiv, more bit da je ti virus preša sa Marinka na Zlatka. Mene pak, drugovi iz metropole uvjeravaju da su to prsti iste ruke, da ovaj hendla za 10-15 znakova u Hrvatskoj !
Sve je moguće u dragoga boga, i cura rodi dite, a muža nema !
Ima i treći, iz trija Fantastikus, pomalo se ispomažu oko veza. Nas i Kineza, 4 miljarde. Ruka ruku mije, šporke obadvije. Ali, nisu oni krivi, od glave riba smrdi. Ugledali su se od predsjednika, iako on nije to izmislija, ni inaugurira, ali prakticira. Hebi ga, ne možeš bit odgovorna osoba a da ti se ne gleda svaka. Pod povećalon, ako triba. Ne triba, jer se njegovi grijesi vide na kilometar.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 06, 2022 3:54 pm

Prekoriše me drugovi, da pišem bez imena, da tko zna da li je to istina ? Prihvaćam drugarsku kritiku, evo podatak ; zadnju pošiljku neplatišama je donio osobno u SDŽ drug Laureat, prije neki dan. Znači, on je zaista [i]primus inter pares[/i], jer mora dati zoran primjer svojim jatacima i istomišljenicima da su visoki prioritet neplatiše, i probisvjeti, čitaj njegova biračka baza.

Šetam tako povijesnim bespućima interneta i naletim na stranicu Hrvatskog FF kluba. Nema veze što ne piše tko je predsjednik, ima spisak članova, s naznakom da li primaju QSL-ke preko tog kluba.
Kod znaka 9A6DR stoji DA, a znam da mu je matični klub u Vukovaru ! Kako sam u neovisnoj Hrvatskoj, nakon završetka mirne reintegracije, do danas, čuo samo dva znaka u eteru iz Vukovara, njegov i jednom 9A4LW, pitam se da li stvarno imamo nekoliko nivoa i mreža puteva QSL-ki u Hrvatskoj, ili ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 11, 2022 2:03 pm

Dobro me je nasmijalo mudro rukovodstvo HRS-a ! Napisali da će na lokalnom derneku u Osijeku dijeliti QSL karte ! Samo dokazuje moju tvrdnju da doslovce nikome nisu poslali s one naslikane hrpe ! Osim što je drug Laureat donio svojim istomišljenicima, koji redovito ne plaćaju članarinu, u SD županiju ! Capo di tutti capi !
Kud onda idu naši novci ? Na još jedan DMR repetitor ? Ili još jedan ugovor s OiV-om ? Novo doštimavanje "doniranih" DMR repetitora ?

Znači, mudro vodstvo HRS-a je našlo "razlog" i [i]modus vivendi[/i] za napisati putni nalog za osječki dernek. Nigdje oni ne idu bez njega. Izmuzi kad i koliko možeš, tako to funkcionira.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 12, 2022 3:02 pm

Zar doista samo ja u RH vidim da nam stalno prodaju maglu u svezi funkcioniranja QSL biroa. Sad izmislili da će na derneku u Čepinu dijeliti karte ! Pa da su ih taksijem poslali iz Zagreba, manje bi nas koštalo ! Kažem nas, jer HZTK to ne financira, nego mi, od onih jadnih 150.000 članarina i naknada. To Marijana ne handri, on konta, kad mogu financirati slični derneci u Zadru, Pazinu, i na Jarunu, što ne bi i ovaj ? Ta osječki je jednodnevni, za razliku od ona tri, dvodnevna !
Ali interesantan je opis događanja, citiram, "predavanja iz područja radiokomunikacija i tehnike općenito, druženje radioamatera, prodaja i razmjenjivanje radioamaterske opreme". Ajmo ispočetka, hrvatski jezik, prva riječ u citatu, pa laž, naime piše predavanja (množina), uvijek je jedno, isti predavač, ista tema, uru vrimena. Za druženje postoji kafana, i svoj novčanik, ali, već sam prijašnjih godina dokazao da slavonski doručak i objed traju duže od sveg ostalog. I, šećer na kraju, sve ono što se kupi/proda na tom buvljaku, ja na trepavicama nosim do Osijeka ! Moš mislit, počima u 07:00 ! Ko da ih sad vidim.

Ali, našla bratija iz Zagreba način kako da mukte dođe u Čepin, na putni nalog, pa uz QSL-ke, obećava i podjelu (davno) osvojenih plaketa u natjecanjima u organizaciji HRS-a. Da su ih poslali svakom pojedinačno Overseas-om, manje bi koštalo. Ali, ima se, meže se, od naših novaca.

Zato v.d. QSL manager NIJE poslao članicama QSL-ke uslugom Hrvatske pošte već puna 22 mjeseca. Još malo, pa će oboriti Marinkov rekord. I opet me zovu iz Zagreba, vele, Koki, to su prsti iste ruke, ne zanosi se.
Ne zanosim se, ta čujem tko, kako, i za koga radi po bandu, krug je zeru širi, ali, sve ostaje u familiji. Zna se po kojem principu.

A da , drugovi, za promjenu, malo isučete svoga, pa njime po drači ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 13, 2022 10:47 am

Svugdje, oko nas, ima dobrih duša. Jedna takva mi je jutros poslala spisak ličnjaka i klubova koji su dobijali QSL karte sa 9A biroa, a da nisu platili članarinu, pa tako od 1. srpnja 2020. , do danas. Hvala dobroj duši, ali znao sam za 90% znakova sa spiska, posebno mu hvala za saznanje o onih 10 % !

I nadalje tvrdim da nitko tko sjedi u IO-u ne može biti QSL manager, u najmanju ruku zbog sukoba interesa, a ima još nekoliko kuteva gledanja, dođe se do nevjerojatnih zaključaka. Da ne spominjemo činjenicu da zastupnici u skupštini HRS-a nisu dobili ni jednog slova o troškovima QSL biroa, zadnja 22,5 mjeseca. Za misec i po dana će prešišat Marinka ! U jednoj zemlji, na brdovitom Balkanu...

Svojim kabadahijskim ponašanjem drug Laureat se ponaša kao da mu je HRS očevina, ili didovina, pa on postavlja nekog za v.d. QSL managera ! I cijeli IO šuti, jer svaki pojedinačno ima (dovoljno) masla na glavi. Zato su tako pažljivo birani, da slučajno koji ne (za)talasa...
Kud javni natječaj, slobodni, demokratski i transparentni izbor ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 24, 2022 7:50 am

Lutam ja tako bespućima qrz.com-a, i naletim na 9A1P. Piše, crno na bijelo, qsl via 9a2rd ! A ja sve do sada mislio da ta posebna pozivna oznaka pripada klubu, ne pojedincu ? Nije on kriv, uzor su mu tzv. elitisti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 25, 2022 10:30 am

Nije samo pametni Martin naša pametnica ! Imamo ih mi prikoviše, i za izvoz ! Najnoviji biser nađoh u skraćenom zapisniku sa krnje izvještajne skupštine HRS-a, citiram, " Problem je u tome da za npr. rad QSL biroa, za repetitorsku mrežu, itd. od HZTK, odnosno Ministarstva, već godinama ne dobivamo programska sredstva."

Normalnu, zdravorazumsku, osobu bi trebalo biti sramota ovo izjaviti, i napisati. Svaki put, u njegovoj režiji, kad oće "podebljati" neke svoje "argumente", u nedostatku činjenica, on , ama baš svaki put, uzme QSL biro kao primjer "troška" kojeg, eto, država ne financira! Milinu, sramota te budi! Korisnici biroa, pojedinci i klubovi, plate, i preplate, i to debelo, sve troškove QSL saobraćaja!

Što nije uzeo primjer onih 20.000 kuna kojih je SVOJOM odlukom dao Ulipu i društvu mu, za "preštelavanje repetitora" ? Što stalno povećava broj lokacija na kojima HRS plaća smještaj i internet OiV-u ?
Ni oni famozni vokci za Petrinju nisu plaćeni od državnog novca, nego od našeg, moga i ostalih korisnika QSL biroa !

Kako te Milinu nije sramota 23 mjeseca ne poslati radio klubu Split NI JEDNU pošiljku QSL-ki, a platili smo unaprijed, kao i svakoj kurvi, samo za razliku od vas, kurva odradi sve za primljene novce.
Uzeo osobno 4 paketića, odnio u Dalmaciju. Uštedio HRS-u i za slanje IOCA priznanja, sve poslato na moju adresu, ja ih razvozio, učinio 100 km svojim autom. Koliko me koštalo moje preuzimanje karata znam ja ! Da je u pitanju "prava" kurva, onda bi to nazvao napojnicom, ovako mogu samo reći da je plaćeno dva puta, za istu stvar, i da je mušterija ostala nezadovoljna !

Da zaključim, ko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Sve Milinove makinacije i ekvilibristike mu se sada razbijaju o glavu. Jer ih je radio s ovima istima koji mu sada izmiču stolicu !

Ponoviću, 23 mjeseca bez IJEDNOG SLOVA NI BROJKE o troškovima rada QSL biroa, u cijelosti. Kako to ja, napamet znam koliko me takav odnos HRS-a prema SVOM QSL birou košta, do u lipu ?
Znam , jer sam odgovoran, i vodim troškove, koje većinom plaćam iz SVOG džepa, jer smo zadnju dotaciju države dobili 1999.g. Mi 22 godine bez kune pomoći, a oni plivaju u lovi, grade IZM-ove, idu po ekspedicijama, od društvenog novca, mostly, i, uvik in fali ! Zato jer je u domaćinskoj kući red, a u njihovoj nered, i kriminal.

Sretan van praznik drugovi !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 26, 2022 11:42 am

Zovu me stari radioamateri, operatori, i korisnici 9AQSL biroa, vele : Koki, zar ne vidiš da smo im zadnja rupa na svirali ? Predsjednik je podlegao DMR lobiju, i remote-ašima, i nema mu pomoći.
Sve ja to znam, odgovaram ja, ali zašto bezočno laže u svim službenim dokumentima ? Zašto ne objavi, ako ima, spisak troškova biroa, u zadnja 23 mjeseca ? Ja znam zašto neće, jer bi samo dokazao ono što ja godinama tvrdim, a to je, da se mi sami financiramo, i još da od naših novaca financira svoje eskapade, od Petrinje, do preštimanih DMR repetitora. Ruka ruku mije, šporke obadvije.
Osim toga, da se otvori javna tribina o par privatnih QSL managera, trebalo bi najprije pomesti u svojoj vlatitoj kući, kaj ne ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK