QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Mar 14, 2022 4:22 pm

Gledan na qrz.com podatke koje su stavili iz RK Zabok. Crno na bijelo piše da je NJIMA QSL via 9A3JB ! Ali to nije sve ! Već prije sam bio našao neke postaje u sisačko-moslavačkom regionu, s istom informacijom ! Znači li to da u HRS-u postoji paralelni sustav ? Da smo pošli južnoafričkim, ili poljskim putom ? Da se više ne koristi pojam matičnog kluba, sa svim pravima i obvezama koje iz toga proizlaze ? Ili je to "privilegija" ovih u crnim majicama ? Štošta će još izaći na vidjelo, dao bog da poživimo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 18, 2022 8:51 am

Neki mi, sa sjevera Hrvatske, truju dušu, govore mi, "u povjerenju" , da sam (nehotično) pogodio u istinu, da prethodni manager stalno dobiva karte za svoje "štićenike", ali ne direktno od Zlatka, nego od zajedničkog prijatelja. Kako Big brother sve snima, nije mi bilo teško zaključiti tko je on, a on to nije ni skrivao, ta bio je najgorljiviji Marinkov advokat, do posljednjeg daha.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 02, 2022 8:00 am

Špotaju me Purgeri, da već dva tjedna ne pišem o "radu" QSL biroa. Što ću pisati ? Kurčenje koliko je grama, ili dekagrama, stiglo iz neke zemlje, a na stolu leži činjenica da, u zadnjih 21 mjesec, od kako je Zlatko v.d. manager, nismo dobili NI JEDNU pošiljku karata, uslugom Hrvatske pošte, kak spada, i što smo (unaprijed) platili. Zna se kome se plaća unaprijed, zar ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 03, 2022 9:17 am

Mlađi od mene (misle da) mi otvaraju oči ! ;) Vele mi : Oni koji su te podržavali, u pravednim zahtjevima i nastojanjima su umukli, jer im na kućnu adresu dolaze paketići QSL-ki. A neki nisu platili članarinu HRS-u, ni lani, ni preklani.
Ajde, pravit ću se i dalje da to nisam znao... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 10, 2022 3:27 pm

Zove me jutros, prije mise, prika iz Zagreba, naše "duboko grlo". On veli, Koki, sve one paketiće QSL-ki što su se naslikavali pored njih, prije 2 mjeseca, će dijeliti na skupštini, 23. o.m.
Time će ući (opet) u Guinness-ovu knjigu rekorda, 22 mjeseca bez pošiljke klubovima koji su (unaprijed) platili, da im se pošalje uslugom Hrvatske pošte.

Da postoji zapisnik o sjednici IO-a HRS-a, mogli bismo vidjeti i da li je Zlatko još v.d., ili je "avancirao" ? Kraj njih dvije, nema tko napisati zapisnik ? Kako ih nije sram uzeti plaću ? Lakše im je, jer se ne ide na blagajnu, nego legne na račun, ne moraju nikoga gledati u oči. Ali, to nema srama, ni stida, godinama...

Na kraju mi duboko grlo reče da se već zna tko će štampati karte za 9A22YOTA !!! Nisan ni sumnja, ta neće valjda dati najboljem ponuđaču, i još k tome radioamateru ? Neoprostivo. Neću spominjati nacionalnost i vjeroispovijest, ušli bi u nezgodne vode, za njih. Sudjelovanje u DR-u, otegotna okolnost, dragovoljac - prepuna čaša.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 18, 2022 3:18 pm

Od jutros sam radio dvadesetak postaja sa sufiksom WARD. Svakome od njih stoje podaci za QSL na qrz.com, samo ne 9A22WARD.
Kad sam vidio tko se autospotira pod tim znakom, sve mi je bilo jasno, bivši predsjednik. Ni u njegovom mandatu nismo dobili te karte, znači, ne očekujmo ni ove. Rutina...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 19, 2022 1:21 pm

Vrijeme je da se rad biroa ustroji na jedan pouzdan i transparentan način. Isto tako, rad QSL biroa treba staviti u financijski održiv okvir.

Ako ste, čitajući kvotirane retke, i na tren pomislili da citiram sam sebe, prevarili ste se ! Vjerovali ili ne, to je napismeno proklamirao drug Laureat u predizbornoj kampanji za predsjednika.
E sad, ako se pitate tko je ovdje lud, a tko blesav, pitate pogrešnu osobu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 20, 2022 10:31 am

Pročitao sam SVE radne materijale za skupštinu, nekoliko puta. Što god je više čitam, sve više dolazim do zaključka da predstojeća skupština nije IZVJEŠTAJNA, nego prezentacija onoga što trenutno vladajući ŽELE podastrijeti članstvu.
Dokaza je bezbroj, ta samo pod ovim topicom ima bezbroj pitanja, na koje oni NE ŽELE odgovoriti. Evo njih par : 1. Da li je Zlatko još uvijek v.d. ? 2. Ako nije, kada je donešena odluka o tome ?
Kako takve odluke NEMA među odlukama, koje su priložene u skraćenom izviješću, kada će biti javni natječaj za tu funkciju ? Ili, drug predsjednik i dalje smatra HRS svojom prćijom, pa u stilu kralja Aleksandra postavlja svojim ukazom (fermanom) ? 3. Od kada će adresa poslatih karata biti Dalmatinska 12 ? 4. Kada će , umjesto poziranja ispred brdašca paketića, isti biti poslani klubovima uslugom Hrvatske pošte ?
Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 21, 2022 8:59 am

Koja je razlika između pokojnog tajnika Žike, i sadašnje tajnice, i pomoćnice joj ? Osnovna je razlika što je Žika SVAKI dan, kad manje, kad više, razvrstavao i pakirao QSL-ke, one nikada ! Pokojnom Žiki nije bilo ići ispod časti i položaja na Glavnu poštu, njima dvoma jest, i to od početka. Mlada je bila dobar učenik kod stare. Osim za naslikavanje, tu su na svom terenu. PR forever !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 22, 2022 7:20 am

Baš kao i za 9A22WARD, 9A3XV, postaje u Zaboku, i na drugim lokacijama, QSL-ke idu via 9A3JB. Na prvi pogled, ništa čudno, ali, upozoravaju me da je to dodatni posao za (v.d.) QSL managera ! Dodatni posao koji nitko ne plaća ! UPS, pardon, plaćamo mi, koji smo bankomati vladajućima. A po ponašanju, i onome što javno piše, Marinko i Zlatko su u istom ešalonu ! Ako je to tako, a postoje mnogi indikatori da jest, onda je razumljivo zašto RK Split, i njegovi (i HRS-ovi) članovi nisu dobili nijedan paketić uslugom Hrvatske pošte, već 22 mjeseca ! Predsjednika to nije briga, on bezočno LAŽE HRS članstvu, i toliko je bezobrazan da te laži meće u službeno izviješće !
A sve počima od članarine, MATIČNOG KLUBA, u kojem ostvaruješ SVA prava i obveze, a ne kako nekome pada na pamet, s NAŠIM novcem ! Ta momčad je to navikla, već više od 15 godina, i osiono se odnosi prema nama, kao da je to nešto normalno !
Upravo radi tih OSNOVNIH razloga i postavki, vrhuška ODBIJA izdati spisak članstva, s oznakom matičnog kluba, jer bi razotkrilo njihovo štetočinsko ponašanje, u kojem su neki (uvijek isti) privilegirani, a drugi osuđeni da plaćaju , šute, i trpe nepravdu.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK