Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Sep 01, 2019 1:12 pm

U Dalmaciji ima lijepa poslovica, kaže se : Uvik triba čut dva zvona !

Jutros, u dva navrata, na Radio Splitu, spikerica kaže da su nakon utakmice s bengalkom zapalili krov jedne splitske škole, po portalima - muk ! E, to se zove kontrola medija. Neću dalje, sve san reka...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 02, 2019 11:43 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 12956.aspx

Ovdje imamo obrnuti proces nego u Splitu. Na Radiju Zagreb ni riječi, na portalu ima. U Splitu, na Radio Split ima, na portalu nema.
Očito , ulazimo u vruću i turbulentnu jesen. Veselje se širi na sve strane...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 02, 2019 1:08 pm

A isti portal a ni svi "lijevi",a Bože sačuvaj HRT,niti riči o Srbinu koji je 28 kolovoza na plaži u Posedarju oko 18 sati vika na sav glas "Ovo je Srbija!" te vriđa kupače,svašta in govorija da su ustaše i još toga.To nemoš na indexu pročitat.Inače,taj je lik već odavno poznat policiji i nije mu ovo prvi put.Čiji su onda mediji? A ti se nastavi "informisati" na index-u.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 02, 2019 1:31 pm

Totalno si neinformiran. Prvi medij koji je u neovisnoj RH "očišćen" od nepoćudnih elemenata je upravo HTV, a za doktura je to odradija Antun Vrdoljak, koji je cmizdrija da nije ima mogućnosti za kreativan rad u socijalizmu, a snimija najviše filmova , i potega najviše love ! Stoga , kad "prozivaš" isto HTV, onda si fulao ceo fudbal ! Kad HTV nešto NE objavi, onda je to tako htio partijski vrh stranke na vlasti.

Kad napišeš da se ja "informišem" na indeksu, onda vrijeđaš mene osobno, jer impliciraš da je to izvor na kojem se napajam.
BTW, ja se ne "informišem" nego informiram, a u tvom radio klubu Marjan su se pisala godišnja izviješća za skupštinu na ekavici, i gle čuda, nitko od vas nije protestira.
U mom radio klubu, jedan jedini put je predsjednik kluba Dragoslav Gmitrović napisao godišnji izvještaj za skupštinu na ekavici, jedina dva koji su skočili na to smo bili pokojni Jakša Borčić i ja.
Za prethodni pasus imam i kopije izviješća, kako iz RK Marjan, tako i iz RK Ante Jonić. Pametnom dosta.

Kako kaže engleska poslovica : Curiosity kills the cats, tako i vi, koji pabirčite opskurne vijesti po portalima, gadite taj index, ali mu se vjerno i neumoljivo vraćate ! I budala zna zašto, zato jer će te tamo naći ono što nigdje ne možete, istinu, ma kako nekome bila bolna.

Čiji su mediji , znamo, po svakom pojedinom. Znam to bolje od ikog, jer su mi oboje djece pisali u njima, s zamolbom da ne komentiram. To je JEDINI razlog zašto ja ne komentiram išta, a ne zato što nemam svoje mišljenje. Imam ga, i vjerujem da je dobro i pravedno.

Ne komentiram ja ništa, ni Penavinu (!) zabranu gostovanja muzičara, ni slikavanja dice na tjelesnom odgoju ispod ustaških parola. Shvatio sam da u ovoj državi kažnjavaju one koji ukazuju na problem, a ne one koji su problem !
Sluga Jernej in njegova pravica.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 02, 2019 2:07 pm

Baš zato san riječ informišem stavija u znakove navoda.Da se ne uvridiš ali ti si me krivo shvatija.SRI :( Neću na dugo pisat jer se u dugom pisanju sve razvodni ka i bevanda.
Pričaš mi o toj dici ća su pivali Juru i Bobana na nekom natjecanju.To je moga vidit svak ko je tija.Jeli ti možda misliš da je meni zbog toga srce postalo veće nego ća mi je prije bilo? Nadam se da tvoj stav o tome nije sličan ili isti kao i kretenu iz Karlovca.Skužaj,možda ti je IQ veći od moga ali to ne znači da si informiraniji od mene.OK? Drugo je to da tvoja uvik mora bit zadnja.To se iz ISS-a vidi.Ti si takva osoba i to se u 67 godini života ne može prominit.A ti ćeš,naravno,i dalje pisat ća te voja.Glede mojih "izvora" informiranja imam ih mimo svih portala,tiskovina itd. Ali to,naravno,držim zase.LP :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 02, 2019 2:15 pm

Ne mora moja biti zadnja, niti je, niti će biti.
Da su onu dvojicu iz Torcide primjerno kaznili šta su obisili svojedobno na nadvožnjak na izlazu iz Splita plakat Srbe na vrbe, ne bi ni jednoj budali palo na pamet na sveti dan, derbi svih derbija, izletit u majici na kojoj piše Ubij Srbina ! Dokaz više, nastavno na moj prošli post, on je to uradija jer je ZNA da neće biti kažnjen !
Vraćamo se na olovna vremena iz doba župana Lukšića kad su podmetali eksplozive u splitske restorane vlasnika Srba. Nijedan nije procesuiran. Naravno da je u pozadini bilo isključivo ucjena i koristoljublje, ustašluk je samo kulisa i paravan.
Neću pričat o odgoju mladih, zaorali bi (pre)duboko...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 02, 2019 2:51 pm

tvoja uvik mora bit zadnja.To se iz ISS-a vidi.
Ovo je Renijev izričaj.

Trolanje i podmetanje svoga mišljenja koje je jedino ispravno u svakom postu.
A ovo je izričaj mog egzekutora, kao škuža za izbacivanje s HRS foruma. Interesantno, i on je završio školu rezervnih oficira veze na Banjici.

Isti zaključak, drugačije izražavanje.

Ali , to nije sve. Spomenuh godišnja izviješća na ekavici. Reni to mudro odšuti, ko da nisu njegova posla, ta on je bio samo jedan od mnogih članova tamo ; niko nije podigo glas. Možda je to preteško pitanje ? Ima lakše ! Narečeni Drago je , prije toga, bio u RK Zadar YU2BST, a prije toga u RK Zagreb, uvijek ispred VP-e da se zna da Armija motri, pazi, i stara se o Narodnoj tehnici. Ni tamo nije niko protestira. Ni u ZO RK Split, odakle su ga zdrave snage sterale u tri krasna kurca, ali mi je nastavio pisati drugi poslenik JNA, iz Nerežišća, na službi u Zadru. Što ga ga ne sastavismo kad smo ga imali na ciljniku, na izlazu iz Banovine ? Jer je zapovijed bila da ne pucamo. Tri do četiri metka po svakom pištolju, svo naše raspolaganje...

Niko ne voli poslenike istine, uvijek se o nekog očešu. A onda taj upregne drugog da odradi prljav poso...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 02, 2019 3:35 pm

Mi smo odslužili vojni rok jer smo bili zdravi i jer se moralo.Ako ne,pravac zatvor,kolega.Da nas je komisija ocijenila nesposobnima,ostali bi doma.Kad sam bio na tom pregledu,jednom momku iz Splita su "otkrili 3(tri) testisa i proglasili su ga nesposobnim.I danas mi se čini kao dobra zejebancija.Ali ti nam nikad nisi rekao koji je razlog zbog kojeg ti nisi odslužio svoj rok? Znamo da si se zbog toga naljutio na Gumenog,koji je tvrdio da jesi. Znamo da si dragovoljac DR-a.Da te podsjetim da sam jedan od rijetkih koji ovdje to cijeni.Daklen,za rat si bio spreman ali za vojni rok ne,pa mi je to čudno.
Jeli to neka vojna tajna možda? Jesi li možda ispaštao zbog toga? Bilo je i takvih .Daklen? Hrvatski,latinica. NHF
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 02, 2019 4:59 pm

Ne čitaš od početka ovaj forum. Već sam to bio objasnio jednom znatiželjniku prije tebe. Osim toga, imam sve upisano u karton za regrutaciju, kojeg sam sačuvao. Nalaz komisije : Nesposoban za služenje u mirnodopskom stanju.

A, kad već pitaš, što da ti ne kažem, ja se time dičim, a i to je nešto, ja sam se prijavio u svibnju 1991. , samo nisam htio potpisati profesionalni ugovor, nego sam htio ostati koliko god bude trebalo, no oni to nisu htjeli... Hodnik je bio pun uplakanih domoljuba koji su rezonirali kao i ja. Nakon toga dva mjeseca, jedinica pri kotaru, a tamo su imali još bedastije pitanje : Imate li oružje ?
Tko ga je imao, išao je odmah u postrojbu, a 95% ljudi su bila gradska dica, ka i ja, nismo imali ništa, te smo bili "na raspolaganju", te smo se javljali svaki dan, ima li šta novog.

Nema toga tko je bio na obuci u Puli, na Muzilu, a da nije posta profesionalni smutljivac, mutikaša, muljator, kamen smutnje.
No, ima Boga, sve šta je radio, razbilo mu se o glavu. Jer, ne možeš sijati zlo, a žeti dobro. Nema toga tko ga nije pročita, pa i sadašnji drugovi, u ne znam kojem klubu po redu...

On je za velmože u HRS-u odradio prljav posao sa mnom, i nije bio jedini, samo nije shvatio jedno, da je potrošna roba, pijun na šahovskoj tabli, te da su ga odjebali nakon toga. To mu do danas nije sjelo.

Hvale se, u njegovom novom klubu, da je uspio priskrbiti par tisuća kuna klubu ! To mu je da (za klub) bivši prijatelj, s kojim je skupa okolo hoda, predstavlja HRS, inače iz obaviještajnog miljea. Oli daje svoje ? Ovako ih je za siću kupija.........

Ima još, ali jedna je priča gadljivija od druge...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 03, 2019 11:01 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/otk ... 12002.aspx

Jedan od razloga zašto nam je loše, i zašto će nam biti još lošije !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK