Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Tue Dec 12, 2023 4:22 pm

Tko je odbio raditi u QSL birou? Obje djelatnice pomažu u QSL birou koliko god treba.

Amnezija, nešto kao Lovren i Modrić ? Dobro je što se objavljeno na HRS-ovoj web stranici ne briše, ta tamo su sami stavili izjavu (bivše) tajnice, i pomoćnice joj (sadašnja tajnica) da one neće ni prstom maknuti po tom pitanju ! To je bilo na sjednici IO-a. Ako drug Laureat nema koga ko će ga uputiti specijalisti za amnezije, ja ću mu ga preporučiti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 14, 2023 3:53 pm

Vlastita sredstva su akumulirana na računu Saveza i koriste se jako rijetko, u principu služe da amortiziraju kašnjenje uplata iz HZTK.

Da skratimo priče o nadzorima, praćenjima, evidencijama, odlukama IO i tome sličnome: rad u HRS-u nosi odgovornosti, stvar je radne etike i elementarne pristojnosti da djelatnice naprave sve što mogu da Savez nesmetano funkcionira. QSL biro je u prostorijama Saveza i djelatnice pomažu QSL manageru koliko treba.

Laža i paralaža. I još nas drži za maloumne, ili sa sinkopom ? Da smo gori od Modriča ?
Zar nije on sam ,svojom autokratskom odlukom, kupovao vokce (čitaj, hrvatski, latinica, kreirao izbornu bazu !) za Petrinju ?
Za on sam nije odlučivao o bezbroj ugovora sa OiV-om za smještaj DMR repetitora ? UKV manager je to nježno nazvao "imam žnoru kod predsjednika" !
Zar on nije sam odlučio dati sredstva za ladanje samozvanih elitnih kontestera u istarskom hotelu ?
Da li je, i koliko HRS sudjelovao u njegovim (i njihovim) izletima na Reunion i Samou ?
Zar nije on kreator, od ideje do realizacije, sramotne i amoralne odluke da privatni manager hendla, evo 25-a godina, karte za gastarbajtera u bijelom svijetu ? Kad sam pregledavao prije 3 godine, samo veze preko Club loga, bilo je riječ o preko 250.000 veza, pa dolaz, pa odlaz ! Koristiću njegov izraz, citiram" HZTK ne financira rad QSL biroa! " Znači, onaj koji pliva u lovi koristi NAŠ QSL biro, za NAŠE novce. Onih sramotnih 300 kuna, neka stavi, znaš gdje ! Ali, to su sve pošteni i časni ljudi, oni su vratili (i vraćali) uslugu, a sve preko naših leđa.

Da skratimo priče, tako počima drugi citirani pasus.
Zar nije vratar - student uveden zbog njih, tajnice i pomoćnice ? Zar nije istina da uopće nije evidentirano radno vrijeme ? Kad se već pozivaju na Kolektivni ugovor, onda neka budu pošteni prema čitateljima, i priznaju da u svih 18 godina bivše tajnice uopće nije bilo ocjenjivanja rada u kalendarskoj godini, a to nije po volji, nego obvezno. Pomoćnica joj, sada tajnica, također u dosadašnjih 8 godina nije nijednom ocjenjena !
Da pojasnim čitateljima, ne može se pokrenuti nijedan disciplinski postupak u nedostatku tog dokumenta ! Ajram - bajram !
Da bi doppel deckung bio potpun, proglasili su je i odgovornom osobom, postala je zaštićenija nego sveta krava u Indiji, ili lička medvjedica, sve na insistiranje Nikole 5W. Postoje javno objavljeni zapisnici o tome.
Logični slijed tog javašluka i košmara je odsustvo obećanog izviješća za rad "od kuće" , i to za tri godine !
Koliko su orne, voljne i spremne za odnijeti, donijeti, ili samo primiti paketić QSL-ki, naslovljen na HRS, svjedoči i šarada s mojim paketom za QSL biro, koji je lutao mjesec dana po Zagrebu ! Čuvam još papirić listonoše gdje piše, crno na bijelo, da su ga "odbile primiti" Hvala neznanom amateru koji ga je slučajno primjetio u Velikoj gorici, zvao privatno Zlatka, i dostavio mu ga ! Je li to "aktivan doprinos" i "rad" službenica na poslovima 9A QSL biroa ?
Ajde nađi svoje vršnjake, po pameti, i svemu ostalom, pa njih uvjeravaj u sulude teorije, a ne nas !

Vrijeme došašća je vrijeme mira, pomirenja, svođenja računa, godišnjih ispovjedi. Totalno odsustvo elementarnog kućnog odgoja je praviti 99% članstva budalama.
Izaberite ga, još koji mandat, on i Stručna služba su dvije strane iste kovanice.
Radujte se narodi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 18, 2023 2:22 pm

Noćas, u gluho doba noći, kad su samo vojnici i kurve budni, zvoni mobitel ! Je li, veli glas, jel' ti znadeš da ti predsjednik Saveza radi po bandovima bez HAKOM-ove važeće dozvole za rad ? Ne znam, niti me interesira, velju ja. Kako te ne interesira, majku mu staru, zavapi glas vapijećeg u pustinji. Zato šta za radit na beneficiranom uređaju ne treba dozvola za rad ; to su mi rekli u Supetru i Milni.
Halbe drinken, halbe šarcu geben, tako je to bilo i prije rata. Kopira predsjednika Velata.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 20, 2023 9:55 pm

Također se postavlja i pitanje vlastitih sredstava. To su ona sredstva koja HRS ostvari van
natječaja HZTK, a odnose se na članarine i članske doprinose, donacije, kotizacije kampova i tome
slično. Kako se programska sredstva HZTK moraju ostvariti u tekućoj godini, Savez početkom naredne
godine dolazi u financijski raskorak jer sredstva od HZTK (uvjetovana uplatama Ministarstva
obrazovanja) na HRS-ov račun počinju „sjedati“ jako kasno, 2023. godine je to bilo tek početkom
svibnja. Stoga se vlastita sredstva koriste da se pokriju aktivnosti Saveza, a početkom priljeva
programskih sredstava vraćaju na račun i akumuliraju. Zahvaljujući tome Savez je financijski stabilan
i omogućeno je nesmetano funkcioniranje tijekom cijele godine. Ove godine su se stekli uvjeti da se
dio akumuliranih vlastitih sredstava kroz participaciju nabave radiouređaja plasira klubovima

Prije 6 dana je drug predsjednik poslao cirkularni mail, s popratnim pisamcem, iz kojeg sam našao za shodno istaknuti ovaj pasus. Nije mi jasno, već sam, prijašnjih godina, dokazao da laže, a on ponavlja istu mantru. Svi korisnici proračunskih sredstava se financiraju prvi kvartal, ili i mjesec duže, po tzv. privremenom financiranju. To je bilo tako i prije 25 godina, kad sam ja radio u Vladi, tako funkcionira i sada. Ti korisnici, tijekom studenog, prijave svoje potrebe neposrednom izvoru sredstava ( u ovom slučaju HRS, HZTK-i, HZTK-a ministarstvu financija), i radi se rutinski posao.

Ono što sam točno predvidio, prije 3 godine, on najavljuje (ponovno) sufinanciranje nabave novih uređaja, u godini pred izbornu, a sama nabava će uslijediti u idućoj, IZBORNOJ godini ! Prozirni su ko čovječja ribica iz Postojnske jame ! Opet će se ponoviti stupovi ovog i ovakvog režima u D-12, siguro ka na banci.

Već sam, prethodnih godina, objasnio da svi oni rade na principu Jeftićeve liste, na posljednjim izborima u Kraljevini Jugoslaviji. Birači bi dobili unaprid livi postol, a kad bi se vidilo da su glasali za "pravu" listu, i desni. Ovdje je iznos beneficirane kupnje, desni postol.

Zovu me iz svih krajeva Hrvatske, pitaju za "neaktivnost" mog kluba i mene, u ovim aktivnostima pred elektroničku skupštinu. Istina je, kao i uvijek, voda duboka, drug predsjednik nam je zapriječio sudjelovanje, u obradi i manipulaciji radnih materijala ; mi smatramo da ne postupa zakonito, a nadam se da ćemo to i dokazati, vrlo skoro.
Do tada, sačuvajte živce. Trebaće im.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2023 8:35 am

Dakle, idemo redom. Neki dan drug predsjednik posla mail mom klubu, i meni kao zastupniku, u kojem piše, citiram :
uvidom u Registar udruga istekao je mandat ovlaštenim osobama za zastupanje Radiokluba Split 1. prosinca 2023.g.

Laž ! Što je istina ? Istina je da smo mi , radio klub Split, imali godišnju izbornu skupštinu 1.12.2019. , nakon toga, poslali svu dokumentaciju u županijski ured, koji je donio Rješenje, s nadnevkom 10. siječnja 2020. Od toga dana nam je počeo teći novi četverogodišnji mandat, kao odgovornih osoba kluba, i onih koji zakonski zastupaju klub ! Te 4 godine još nisu istekle ! Znači, predsjednik je svjesno i namjerno prekršio zakon ! Zašto ? Zna se !

Otišao sam i do pravnika, specijaliste za ovo područje. Uvidom u (tipski) Statut, i zakonske akte, on mi je rekao da svaka udruga, kada joj istekne važnost izabranih odgovornih osoba, je DUŽNA izabrati nove, ili potvrditi stare, u roku od 60 dana. Po obavljenom biranju, dokumentacija se šalje u županijski ured, koji ima (i on) 60 dana, da donese rješenje, potvrdi, ili traži dopunu dokumentacije. U teoriji, to znači da se, od dana prestanka važenja odgovornih osoba pred zakonom, može to sve odužiti do maksimalno 120 dana, U tom periodu , do tada izabrane osobe predstavljaju klub, u tehničkom mandatu.
Ukoliko se u 60 dana, od prestanka važenja, ne dogodi izborna skupština, može se samo dogoditi početak postupka gašenja ili likvidacije kluba.

Sve ovo, što mi je pravnik rekao, su mi potvrdile ljubazne osobe u županijskom uredu u Splitu. Naravno da smo aktivirali i sustav pravne zaštite, da se obranimo od ovih grubih nasrtaja na našu udrugu, najstariju u Narodnoj tehnici, od 1945. , do danas.

Ali, to nije sve. U susjedstvu je, također, nažalost, umro predsjednik radio kluba, prije godinu i 8 mjeseci. Njima NIJE drug predsjednik slao nikakve mailove da se usklade, s realnim stanjem, i nije im se grozio zabranom sudjelovanja u skupštini, ni lani (gdje im je, po zakonu, morao zapriječiti !), a ni ove godine!
Zašto tako ? Jer oni ne talasaju ! Jer iz njihovog društva nije, i neće nikad doći ijedna riječ kritike. Jednom riječi, to im je izborna baza !

Priča druga. Drug predsjednik predobro zna da RK Milna ne funkcionira najmanje 7 do 8 godina, nema ga. On redovito šalje njima pozive na skupštinu, stoje na listi klubova , članica HRS-a, kao punovažni član ! Zašto ? Jer je tamo bivši predsjednik njegov pajdaš, i siguran glas na izbornoj skupštini !

Koliko drug predsjednik drži do zakona i zakonitosti, svjedoči i činjenica, koju sam napisao prije 2 dana, da nema važeću dozvolu za rad HAKOM-a !

Imam još materijala, ali, pomalo, čekam neke pravničke i odvjetničke odgovore. Ljudske, ne čekam, njih znam.

Radujte se narodi.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 22, 2023 6:27 am

Nije ovo završilo, tek počinje.
Zaboravni članovi HRS-a su zaboravili kako je drug predsjednik došao na vlast ? Nemam ja tajne izvore, sve je bilo napisano ! Stručna služba, i on osobno, su nazivali klubove koji su imali falingu, toliku da im nije smjelo biti pripušteno glasanju. Ja znam za 12, a dobri poznavatelji prilika iz metropole mi tvrde da ih je oko 20 ! Nekome nepravilna ili istekla registracija, neusklađeni dokumenti, nepravilan i neverificiran izbor (ne)odgovornih ljudi kluba, neplaćena članarina.
Vrhunac kriminalne radnje leži u činjenici da je to, ako je već rađeno, trebalo biti odrađeno u PRETHODNOJ godini, kao baznoj, a ne u tekućoj ! Znači, da zaključim ovu kriminalnu epizodu, svi akteri su znali da rade protuzakonitu rabotu, da su nutkali i poticali druge da to rade, samo s jednim ciljem, da voljeni predsjednik bude izabran. Jer, na drugi, pošteni i zakoniti način, nije imao šanse. I onda će on dijeliti lekcije LEGALNOM predstavniku kluba Split, koji ima mandat do 10.siječnja 2024. ?

Ali, to nije sve. Moj pokojni predsjednik, dragovoljac DR-a , veliki čovjek i domoljub, me je samo u dvije prilike zbunio, a surađivali smo dugo.
2017. i 2019. me je nazvao i pitao istovjetno pitanje : Koki, jesi li poslao tijelu državne uprave izviješće o održanoj skupštini, zapisnik, i pregled rada kluba između dvije skupštine. Naravno da sam odgovorio da jesam , ali, nakon toga sam ga ja pitao isto pitanje : Zašto pitaš, i provjeravaš , nakon desetljeća suradnje ? Teško mu je bilo govoriti meni, starijem drugu, prijatelju i suborcu, samo je procijedio : Koki ima osoba koje su nesklone našem klubu, i koje mute vodu u uredu za udruge u županijskom uredu za udruge! Ispričavam se, nisam ja sumnjao u tebe, ali sam morao napraviti double-check !
Kad sam, prije neki dan obavljao posao za klub, razgovarao s zaposlenima tamo, postalo mi je kristalno jasno tko je mutio vodu, i muti je još danas !
Onaj isti koji provjerava legitimitet naše registracije i update svih parametara ! Onaj isti koji je, zajedno s drugom Pavišićem digao ruku na skupštini ZTK da nas se izbriše iz ZTK, onog tijela kojeg smo mi osnovali, ne oni !

No pasaran !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 23, 2023 5:40 am

Država misli na nas, i za nas. Ukinula je taksu kod podnošenja zahtjeva za upis promjena u registar udruga, ta znaju da smo siromašni ka crkveni miš.
Ali, to nije sve ! Zaštitila nas je od kriminalaca ! Taman kad sam mislio da sam završio novi paper work, rekoše mi : To nije sve ; trebate ispuniti formular kojim se daje vlastita izjava da nisi kažnjavan, i da nisi pod istragom ! Ispunjeni, moraš ovjeriti kod javnog bilježnika, i priložiti spisu . Koliko smo prije plaćali taksu, sada te toliko košta JEDNA izjava kod javnog bilježnika. Što si dobio na mostu, izgubio si na ćupriji ! Ako imaš dvije odgovorne osobe, onda je dupli trošak !
Pitam ja ljubazne službenice : Od kada je to, jer znam da prije 4 godine toga nije bilo ? To van je, moj šjor, od ove, 2023.g. , odgovoriše mi.

Lipo je to da nas država štiti od kriminalnih osoba, i osoba uopće sklonih kriminalu, ali to onda neizbježno pokazuje dvije stvari, da kriminal buja, i da neke udruge i/ili saveze možda vode kriminalci, ustoličeni prije 2023 ?
Oće reć, toliko se nakotilo kriminala i kriminalaca, da se pošten svit triba zaštititi i na ovaj način.

Ima još, ali gren namočit bakalar...
Budete čitali, atroke Borbena ponoćka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 24, 2023 10:12 am

Ni na Badnjak se ne možemo opustiti. Zvone telefoni, ljudi mi pričaju svoja saznanja, rekoh, ama ljudi ostavite do iza Tri kralja.
Nekoliko sugovornika mi je skrenulo pažnju da je, više od pola prebjega iz AKL-a u CBM, nešto odnijelo (blagi izraz za ukralo) sa sobom. A oni čine više od 75% članstva bratskog gradskog radio kluba. Drug Laureat je svjesno tamo odgovorna osoba. Znači, capo da tutti capi. Predsjednik je dobar čovik, ali figura. Znači, kako napisah više puta, drug Laureat je Trojstvo, odgovorna osoba u dva kluba, i Savezu. Tako i treba. Jer , kad je Pilat pitao svjetinu, Koga hoćete, Isusa ili Barabu, svi su vikali: Barabu. Sad je imamo.
Sretan Božić svima !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 26, 2023 8:35 am

Svako zlo za neko dobro. Tek kad su ga ljudi u Hrvatskoj prokužili da radi bez dozvole za rad, i ja o tome ovdje pisao, izvadio ju je.
Naravno da je riječ o predsjedniku HRS-a, kojega ste VI izabrali.
Sad ima fore do 2033. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 27, 2023 5:56 am

Sukladno savjetu pravnika, poduzeli smo prvi korak k poštivanju zakona u HRS-u. Ako ne poslušaju, slijedi drugi.

Za vrijeme Božića i svetog Stjepana, razmišljao sam kako se povijest ponavlja. Naime, sve ovo što rade, ili pokušavaju nauditi mom matičnom klubu, su već prije učinili RK Pregrada, i pokojnom Denisu Vinceku ! Pokojnik mi je sve , do u detalje, napisao, i , kad smo se osobno sreli, i ispričao uživo.
Ako me naljute, objaviti ću integralnu prepisku s pokojnim Vincekom, da i široke RA mase vide s kakvim personama imaju posla.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK