QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Fri Oct 15, 2021 10:41 am

Iden ja poslat direkt u USA, službenica na Pošti kaže : 8,60 kuna , molim ! Ja stanem, i upitam : Zar nije bilo 7,30 kuna ? E moj šjor, počme ona, sve van je poskupilo, pa i HP !

I sad se ja mislin. Ona pizda od predsjednika, sa korumpiranim Povjerenstvom, donili onu sramotnu odluku prije godinu dana, da za pišljivih 300 kuna, oni koji vanka zarađuju basnoslovno, koriste naš QSL biro za desetke tisuća QSL-ki ! Da, dobro ste pročitali, ona sramota koju sam ja javno prokazao se nastavila, nesmanjenom žestinom ! Samozvani manager za te gastarbajtere radi isto što i prije, da kuda će, pa on je to i smislio, na jutarnjim kavicama sa predsjednikom. Ostavljam vama, dragi štioci, da zaključite, da li taj dvojac to radi poradi čovjekoljubivosti i sebedarja, ili iz očite materijalne i financijske koristi ?
Ja znam odgovor, a znate ga i vi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 19, 2021 9:46 am

EA9IB mi je potvrdio vezu sa eQSL, nakon punih 20 godina, iako sam ja njemu poslao papirnatu ! Emil i Ivek, ni to, nakon istih godina... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 20, 2021 6:08 am

Još par riječi o "uslugama" Hrvatske pošte. Šaljem tako ja jučer paketić-pismo od po kila za metropolu, pitam šaltersku službenicu, koliko je obično, a koliko preporučeno. Mala, bez da trepne, reče : 9 kuna obično, 19 preporuka ! Mislin se, k vragu i 10 kuna, bar možeš pratiti pošiljku.

Ali, to nije sve ! CIJELO VRIJEME uredovanja Marinka, kao QSL managera, moj klub nije dobio NI JEDNU JEDINU pošiljku karata preporučenom poštom ! To sve govori o činjenici koliko oni koji se kunu u papirnate QSL-ke drže do (tuđih) QSL-ki , i koliko je HRS dvoličan kad nam stalno nabija na nos notornu činjenicu da HZTK ne financira tu našu aktivnost.

Zadnjih 16 mjeseci, od kako je Zlatko v.d. QSL managera, ne mogu komentirati, jer nismo dobili NI JEDNU pošiljku uslugom Hrvatske pošte. Šaljčine će sigurno komentirati : Dobro je, jer ne možeš biti siguran u njih da će poslano i stići !

Ono što mene muči i kopa je dvoličnost, prijetvornost i stalno obmanjivanje članica, s tezom da QSL biro puno troši ! Istina je, lako dokazivo, obrnuta, troši minimum minimuma, a iskoristivost Mirka, Slavka, Dimnjačara, Prleta, Tihog i Valtera, je maksimalna.

Čovjek, kako to gordo zvuči.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 21, 2021 5:50 pm

Bio sam danas u Splitu, i , gle čuda, nabasam na jednog branitelja - radioamatera. Odma me napa, govori, pišeš, a ne znam kome pišeš, jer oni nisu služili ništa i nikome, i ne razumu, ni kurca, šta ti pišeš, jer su za njih MIrko i Slavko nedodirljivi dosezi, a mi se , eto, šalimo na njihov račun.
Umiru ljudi, muškarci i žene, koji su imali znakove, koje ja nisam čuo u neovisnoj Hrvatskoj, na opsezima. Pametnima, dovoljno. Nije nitko ni vidio njihove QSL-ke. Upgrade 1, v2.0 .
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 23, 2021 6:52 am

Nočas san mirno spava. V.d. QSL manager mi je jučer potvrdio primitak mog paketića u 9A QSL biro. U tri dana.
Kako vodim evidenciju iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, pogledah za koliko bi mi stizali direkti iz Kalifornije. U 6 ili 7 dana !
I tako, ja dumam, da li je čovječanstvo, tehnika i tehnologija, išlo zadnjih 55 godina , naprijed, ili stalno nazadujemo ?

Prije drugog svjetskog rata, ponos putničke flote u Kraljevini Jugoslaviji je bio brod Kraljica Marija, u DF Jugoslaviji nazvan Proleterka. Išao je, svakodnevno na relaciji Makarska - Supetar - Split. Po svakom vremenu, olujnom jugu, ludoj tremontani, ili škuroj buri, je išao od supetarske do splitske đige, za 50 minuta.
Danas, najnoviji trajekti, na istoj udaljenosti, 60 minuta , iako im u redu vožnje piše 50 minuta ! Kad sam to komentirao s starijima od sebe, dobio sam dvije grupe odgovora. Prva, veli, rezolutno : I ovi brodovi mogu ići 50 minuta, ali kradu gorivo, pa idu sporije.
Druga grupa veli da su pomorci manje vješti i odgovorni, a državna firma, nije ih puno ni briga.

Rezime se nameće, sam po sebi, bez obzira koji je odgovor točan, nazadujemo, baš kao i kuverte, ili paketići QSL-ki.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 28, 2021 12:08 pm

Gledam spotove, proteklih dana, od ovih šta koriste naš QSL biro, a imaju osobnog managera, a sve preko naših leđa...
Gledam, i dumam, zar to nikome u 9A ne smeta ? Brothers in hardware. Reunion. Mostly...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 31, 2021 2:10 pm

Vidim, spotira se postaja 4U24OCT, QSL manager 9A2AA, čitaj "s naših leđa", sve preko 9A QSL biroa. Zaintrigiralo me, pa pođoh na qrz.com , tamo piše, crno na bijelo da je operator rođen 2017.
Zaista, još nisam čuo operatora od 4 godine starosti na takvoj prestižnoj postaji. Očito, svakim danom , u svakom pogledu, sve više napredujemo.

Koliko ih je prošlo karata preko 9A QSL biroa, na sve afričke i UN znakove, od 2001. do danas, to samo znaju Marinko i Tom, a sada zeru i Zlatko. Zna i drug Laureat, ta on je sudrug drugu Tomu u toj nemoralnoj raboti, sudrug u ekspediciji (u naravi izlet) na Reunion, sudrug po hardverskim pitanjima, to im najbolje ide... Halbe drinken, halbe šarcu geben...

Tako i treba, kad sve ide u 3 PM, daj svoj nemjerljiv doprinos !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 02, 2021 8:37 pm

Kako je u Bolu vlast osvojila opozicija, koalicija SDP-HDZ je išla u povijest. Jedan od prvih poteza je bilo da uhljebe jednog kapetana duge plovidbe, na mjestu direktora komunalnog poduzeća ! Kad sam ih pitao kako to , bez natječaja, odgovoriše mi da je on samo v.d. , do javnog natječaja ! Prije par dana ih pitam koliko može trajati, po njihovom mišljenju, funkcija v.d. ? Rekoše mi, 30 ili 60 dana, kako je uobičajeno. A koliko vaš pulen obnaša dužnost, a Šute mali ? Muk... Potomci komunjara...

E sada, ja prozivam političare, radi 5 mjeseci, što bi trebao, radi 16 mjeseci, koliko je Zlatko v.d. ? Drug Laureat gazi važeće zakone, na svakom koraku, jedan više, njega ne tangira.

Ali, to nije sve ! Zlatko nema dva osnovna dokumenta, koje bi jedan "normalni" QSL manager trebao imati ! Prvi, spisak radio klubova, koji plaćaju članarinu, s ovjerenom izjavom kluba na koju se šalju QSL karte. Drugi, spisak plaćenih osobnih članarina, s oznakom pripadnosti matičnom klubu.

Umjesto toga, ima šapat, kome da se šalje. Bosna šaptom pade...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 03, 2021 2:56 pm

Ali, to nije sve ! Jer, vrijedni Zlatko nema ni spisak umrlih ! Tako da u moj klub dolaze kartice umrlih članova ! Toliko o "radu" Stručne službe. Od doma, seveda ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 05, 2021 10:31 am

Dolazi mi iz Chipoteke žurna obavijest da samo danas, sutra i prekosutra je akcija , prodaju pisač naljepnica s kovčegom P-touch 210PYJ1, cijena, sitnica 399 kuna. Brzina ispisa 20 mm/sec !
Odma san in pisa da su poslali info na pogrešnu adresu, da san in mailove pola IO-a HRS-a, kojima je to prijeko potrebno ! Čak mogu kupit jedan komad, pa ga svi rabit ! ;) ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK